۱۵ شهریور ۱۳۹۰، ۱۵:۰۲

گزارش مهر/

یگ گام دیگر به عقب درمیراث فرهنگی/ احتمال بازگشت کارمندان انتقالی

یگ گام دیگر به عقب درمیراث فرهنگی/ احتمال بازگشت کارمندان انتقالی

کارمندان پژوهشکده میراث فرهنگی که سال گذشته به شیراز منتقل شده‌اند قرار است در قالب طرح ادغام پژوهشکده باستان شناسی با دانشگاه میراث فرهنگی به تهران برگردند. این در حالی است که صاحبنظران این اقدام را نیز طرحی غیرکارشناسی می‌دانند.

به گزارش خبرنگار مهر، بعد از اعلام اجرای مصوبه طرح انتقال کارمندان از تهران توسط دولت در سال گذشته، سازمان میراث فرهنگی که بر اساس این طرح می بایست تنها شرکت توسعه ایرانگردی و جهانگردی وابسته به این سازمان را از تهران انتقال می داد مرداد ماه سال 89 به عنوان نخستین داوطلب اجرای این طرح به جای این شرکت؛ معاونتهای میراث فرهنگی و صنایع دستی و پژوهشکده میراث فرهنگی را به شهرهای شیراز و اصفهان منتقل کرد.

اجرای این طرح به خصوص انتقال پژوهشکده به شیراز از نظر بسیاری از فعالان و صاحب نظران حوزه میراث فرهنگی و باستان شناسی اقدامی غیرکارشناسی بود. اساتید و کارشناسان میراث فرهنگی معتقد بودند که انتقال و کوچاندن غیرکارشناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی از تهران با زیر بخشهای پژوهشی شامل 7 پژوهشکده و 20 گروه پژوهشی با حدود 100 نفر اعضای هیئت علمی و حدود 400 پرسنل کارشناس ارشد، به خارج از تهران محروم کردن بیش از دهها دانشگاه، دانشکده و مؤسسات علمی و پژوهشی دولتی و غیردولتی و همچنین دانشجویانی است که پژوهشگاه را تنها مرجع علمی و پژوهشی کشور برای توسعه مطالعات و تحقیقات خود می‌دانند.

از سوی دیگر کارمندانی که بنا به دلایل مختلف مجبور به ترک محل زندگی و اجرای این طرح ناخواسته بودند؛ اعتراض خود را با تحصن در میدان بهارستان و انتشار بیانیه اعلام کردند اما نتیجه ای نگرفتند. سازمان میراث فرهنگی نیز برای پایان دادن به همه اعتراضات داخل و خارج سازمان برای انتقال ناگهانی کارمندان به شهرهای شیراز و اصفهان فهرست بلند بالایی از وعده ها را به کارمندانش داد. پرداخت وامهای 25 میلیون تومانی مسکن و خودرو، افزایش، پرداخت سالانه چهار مرتبه هزینه رفت و برگشت بلیت هواپیما و ... اما بعد از گذشت چند ماه همه رویاهای کارمندان با تحقق نیافتن این وعده ها تبدیل به کابوس  شد.

به آنها وعده مسکن داده شده بود اما بعد از دو ماه زندگی در هتل و خانه معلم شیراز درحالی که هنوز هیچ خانه ای برای اسکان پیدا نکرده بودند باید سویئتهایی را که با چهار خانواده در آن زندگی می کردند تحویل می دادند. به همین دلیل مدتی را به مرخصی و یا دورکاری گذراندند تا تکلیف مسکن شان مشخص شود! در این مدت عملا معاونت میراث فرهنگی و پژوهشکده باستان شناسی در سکوت کاری به سر می بردند.

اکنون با گذشت یک سال از اجرای این طرح عجولانه و غیرکارشناسی، برخی رسانه ها از بازگشت کارمندان بخش پژوهشکده باستان شناسی به تهران  و ادغام این پژوهشکده با دانشگاه میراث فرهنگی خبر داده اند.

دبیر گروه مرمت بنای دانشگاه میراث فرهنگی با تایید خبر ادغام پژوهشکده باستان شناسی در دانشگاه میراث فرهنگی، این ادغام را منطقی ندانست و گفت: فعالیت دانشگاه، آموزشی و فعالیت پژوهشکده، تحقیقی ـ پژوهشی است.

داوود دانشیان، معاون سابق دانشگاه میراث فرهنگی به خبرنگار مهر گفت: شنیده ایم که قرار است پژوهشکده با مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی ادغام شود. مسئولان سازمان میراث فرهنگی این ادغام را منوط به بررسی های دقیق تر دانسته اند بنابراین هنوز مشخص نیست که آیا این ادغام انجام می شود یا خیر.

دانشیان با بیان اینکه امیدواریم تصمیم گیری ها منجر به ادغام نشود گفت: فعالیت های پژوهشکده باستان شناسی در حوزه تحقیق و پژوهش است ولی مراکز آموزشی، مانند دانشگاه میراث فرهنگی آموزش می دهند بنابراین فعالیت این دو از یکدیگر مجزاست و نمی توانند ادغام شوند.و هر کدام فعالیت خود را به صورت مستقل انجام دهند.

این ادغام در حالی است که این دانشگاه دو سال است دانشجوی جدید الورود نمی پذیرد و تنها دانشجویان سالهای گذشته در حال تکمیل کردن دوره تحصیلی خود تا مقطع دکترا هستند.

اکنون این سوال مطرح است که هزینه و مسئولیت جابه جایی معاونتهای سازمان میراث فرهنگی اعم از ترک خانه و خانواده کارمندان سازمان، بی توجهی به اعتراض آنها در مخالفت با انتقال و دورکاری، وعده های بلند بالای مدیران پیشین سازمان و یکسال رخوت در حوزه فعالیت باستان شناسی و میراث فرهنگی بر عهده چه کسی است و آیا کارشناسانی که همواره از سوی مدیران سازمان غیرکارشناس خوانده می شدند عواقب این طرح ها را پیشتر گوشزد نکرده بودند؟

کد خبر 1398037

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha