به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پیتزبورگ پست گازتا، حسن بکری دندانپزشک مسلمان مونروویل اظهار داشت: یازدهم سپتامبر سال 2001 یک نقطه محوری بود. پیش از یازدهم سپتامبر مسلمانان و سایر افراد دارای حسن نیست می خواستند به امور بین ادیان توجه داشته باشند، اما پس از یازدهم سپتامبر ضرورت پرداختن به روابط بین ادیان بیشتر برایمان روشن شد.
بکری که در سال 1989 از سوریه وارد آمریکا شد تلاش کرد در جامعه ای که زندگی می کند روابط بین ادیان قوی با پیروان سایر ادیان بنا کند، اما با گذشت 12سال به نتیجه دلخواه خود دست نیافت اما این جریان درفاصله کوتاهی پس ازیازدهم سپتامبر تغییر کرد.
وی با یادآوری این حملات و نگرانی مسلمانان از واکنش جامعه گفت: تجربه وحشتناکی بود. در روزهای پس از آن برخی از مسلمانان حتی در مسجد حضور نمی یافتند و برخی خانه های خود را ترک نمی کردند. برخی از زنان محجبه در خیابانها به وضوح تهدید می شدند.
این دندانپزشک مسلمان گفت: اما پاسخ جامعه بین دینی قابل توجه بود. ما ناگهان با حمایتها ، حس وحدت و ایستادگی به عنوان یک خانواده از مومنان علیه اقدامی منحرف و بیگانه رو به رو شدیم.
بر اساس اظهارات مسلمانان این شهر، غیر مسلمانان پیتزبورگ برخلاف سایر شهرها و ایالتهای آمریکا از همسایگان مسلمان خود حمایت کرده گلهایی را به مرکز اسلامی شهر ارسال کرده و حتی برخی از غیر مسلمانان به نشانه انسجام با زنان مسلمان به طور نمادین روسری بر سر گذاشتند.
کارن همسر فاروق حسنی از فعالان فقید مسلمان درعرصه گفتگوهای بین ادیان شهر پیتزبورگ اظهار داشت: در این رابطه دو نکته قابل توجه است.یکی گروه بزرگی ازمردم گفتند ما حتی برای یک ثانیه نمی پذیریم که اقدام گروه کوچکی را به نمایندگی از یک دین، تمام پیروان آن واعتقادات آن تلقی کنیم، یک گروه دیگر از مردم به قدری از این واقعه خشمگین بودند که اظهار داشتند نمی تواند تصور کنند آنچه اتفاق افتاده به این دین بی ارتباط بوده است.
بسیاری از رهبران مسیحی و غیرمسیحی این شهر ازجامعه مسلمان شهر پیتزبورگ پس ازحملات یازدهم سپتامبرحمایت کردند که نتیجه این حمایتها به وضوح در جامعه مسلمان این شهر مشخص بود چرا که مسلمانان پیتزبورگ در مقایسه با سایر ایالتها با تعصب و تبعیض کمتری رو به رو بودند.
بکری یادآور شد: روحیه شمولگرایی در این شهر در نتیجه مولفه های متعدد بسیار قابل توجه است. مسلمانان این شهر با ابراز رضایت از روحیه گرم ساکنان این شهرعلاقمند هستند اسلام را به غیرمسلمانان این شهر معرفی کنند و این دستورالعمل را طی 20 سال گذشته دنبال کرده اند.
حسن بکری دندانپزشک مسلمان تصریح کرد: ما احساس می کنیم که نیاز مبرمی برای اعلام این مسئله داریم که در قدمت سنت تساهل دراسلام به روزهای صدر اسلام بازمی گردد و این امرصرفا مسئله ای نیست که امروزجوامع غربی به آن رسیده باشند بلکه تساهل نسبت به پیروان ادیان پیام جهان اسلام است.
مسلمانان آمریکا که تعداد آنها بین 6 تا 8 میلیون نفرتخمین زده می شود اززمان یازدهم سپتامبر تاکنون نسبت به فرسایش حقوق مدنی خود حساس شده اند چرا که باورها نادرستی ازسوی ستادهای تبلیغی ، رسانه ها و سیاستمداران علیه اسلام و پیروان آن رواج یافته که این امر بر حس تبعیض و تعصب بر جامعه مسلمانان تأثیر گذار بوده است.
احساسات ضد اسلامی در آمریکا طی یک سال اخیر بر سر ساخت پروژه مرکز اسلامی بزرگ نیویورک نزدیکی محل یازدهم سپتامبر افزایش یافت که در نتیجه آن اموال و مساجد مسلمانان در سراسر آمریکا مورد حمله قرار گرفت.
نظر شما