طیبه صفایی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در حوزه آموزش، کشور نیازمند نگاه سیستماتیک و هدفمند بود که با تدوین نقشه جامع علمی کشور زمینه تحقق آن فراهم شده است .
وی افزود: کلی نگری و حرکت بر اساس برنامه تنها مسیری است که به تحقق اهداف سند چشم انداز توسعه و پیشرفت عدالت منتهی میشود.
صفایی خاطرنشان کرد: نقشه جامع علمی کشور کمکی است برای متوقف کردن پراکندگیها در تصمیم گیری بین دستگاهها و عملکرد جزیرهای و در واقع تدوین کمیتههای اجرایی این نقشه از چنان اهمیتی برخوردار است که موفق شدن یا نشدن این طرح را به همراه دارد.
وی گفت: در کمیتههای راهبردی نقشه جامع علمی کشور باید آیین نامههای اجرایی تعریف شود که این آیین نامه ها نیز از درون بررسیهای تخصصی و عملکرد پژوهشی مدیران اجرایی به دست می آید.
23 مرداد ماه 85 مقام معظم رهبری در دیدار رؤسای دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی تأکید کردند نقشه جامع علمی مهمترین نیاز کشور است که باید با ترسیم آن و بر اساس زمانبندی و با راهبردی مشخص به سطوح بالای دانش روز و جهش علمی دست یابیم. پس از آن شورایعالی انقلاب فرهنگی در دستور کار متعدد در سالهای 85 تا 89 مسیر تصویب نقشه را طی کرد.
در نهایت جامع علمی کشور 17 اسفند 89 توسط رئیس جمهور رونمایی و ابلاغ شد. نقشه جامع علمی کشور 224 اقدام ملی مهم دارد که در 14 سالی که تا افق 1404 باقیمانده است باید هر سال تعدادی از اقدامات با برنامه ریزی به اجرا برسد .
نظر شما