۱۷ شهریور ۱۳۹۰، ۱۰:۱۰

جشنواره کتاب دین/

حوزه جغرافیایی فرهنگ اسلامی را باید به ماوراء مرزها برد

حوزه جغرافیایی فرهنگ اسلامی را باید به ماوراء مرزها برد

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه در بیرون مرزهای ایران اسلامی مطالبه اندیشه ایران اسلامی را دارند گفت: باید بتوانیم حوزه جغرافیایی فرهنگ اسلامی را به ماوراء مرزها ببریم که متوقع هستند این فرهنگ را دریافت کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام دکتر خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه سازمان تبلیغات اسلامی وظیفه‌مندانه باید در زمنه نشر معارف اسلامی در شاخه‌های مختلف تلاش کند گفت: یکی از وظایف سازمان توجه به حوزه‌های مختلف است و با روشهای مختلف باید بر رونق آن بیافزاید.

وی با اشاره به اینکه در اوایل مسئولیت خود در سازمان به رونق در عرصه کتاب می‌اندیشیده گفت: اوایل به این می‌اندیشیدم که چگونه می‌توان در عرصه کتاب رونق ایجاد کرد. امروزه 3 هزار مسجد دارای کتابخانه هستند و باید توجه داشت که ایجاد و حفظ این کتابخانه‌ها باری بر روی دولت ایجاد نکرده است و امروزه مساجد دیگری نیز خواهان پیوستن به کتابخانه شبستان هستند.

وی تصریح کرد: دغدغه دیگر این بود که کتاب در سبد کالای مصرفی مردم قرار گیرد. در یکی از مجموعه‌های سازمان تبلیغات اسلامی در بدو امر 27 عنوان کتاب منتشر شده بود که 9 عنوان از آن ارتباط با فعالیت سازمان داشت و بقیه آنها کتابهای کمک آموزشی بود.

حجت الاسلام دکتر خاموشی تأکید کرد: امروزه آن مجموعه بیش از 700 عنوان کتاب را منتشر کرده است. یکی از نکات مهم کتاب سازی بود. باید توجه داشت که رو و ظاهر کتاب دارای اهمیت است. تلاش زیادی شد که جلد کتاب هنری باشد. سازمان حدود 7 انتشارات دارد که سعی شده در همه آنها این مسائل تدبیر شود. امروز وقتی با 5 سال گذشته مقایسه می‌کنیم در می‌یابیم که تولید کتاب از کیفیت بالا برخوردار شده که مطالبه را افزایش داده است.

وی تصریح کرد: موضوعات مختلف تحقیقاتی نیز مورد توجه سازمان بوده است. موضوع باید مطابق با مذاق جامعه باشد. از اینرو چاپ کتابهای جیبی را در سازمان رونق دادیم. پیش بینی کرده‌ایم که سال آینده بیش از 500 عنوان کتاب جیبی را در نمایشگاه کتاب عرضه کنیم.

 رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در ادامه به رسالت جشنواره کتاب دین پرداخت و گفت: این جشنواره می‌خواهد برترینها را انتخاب کند. به سبب مشاهده خلا در موضوعات گوناگون این جشنواره پایه گذاری شد تا  موضوعات را با توجه به نیازهای جامعه در اختیار محققان و مؤلفان قرار دهد.

وی با اشاره به اینکه در بیرون مرزهای ایران اسلامی مطالبه اندیشه ایران اسلامی را دارند گفت: در کشورهایی که بیداری اسلامی در آنها صورت گرفته باید اقدام کرد و تمدن و فرهنگ ایران اسلامی را از طریق ترجمه آثار به زبانهای گوناگون در اختیار آنها قرار داد و به آنها عرضه داشت.

وی افزود: ما باید بتوانیم حوزه جغرافیایی عمیق فرهنگ اسلامی تولیدی را به ماوراء مرزها ببریم که متوقع هستند این فرهنگ را دریافت کنند. نهادهایی چون سازمان تبلیغات اسلامی موظف هستند این رونق را انجام بدهند.

در ادامه این مراسم بهمن دری معاون فرهنگی وزیر ارشاد با اشاره به اینکه همایشهایی با مضمون دین جایش در جامعه ما خالی است گفت: باید فکری کرد که این جشنواره ها با عظمت بیشتری برگزار شود. این جشنواره که چهارمین جشنواره به شمار می‌رود در مقایسه با دوره‌های گذشته خود از پیشرفت قابل ملاحظه‌ای برخوردار بوده است.

وی افزود: در دوره جدید فعالیتهای معاونت فرهنگی رویکرد دینی مبتنی بر آموزه‌های اعتقادی و آنچه مد نظر سیره اهل بیت(ع)، امام خمینی و رهبر معظم انقلاب است بیشتر مورد توجه است.

وی با بیان اینکه از سال 58 تا 89، 680 هزار عنوان کتاب در کشور تولید شده است، بار دیگر تصریح کرد: در دولت نهم و دهم برابر با 51 درصد کل 30 سال گذشته کتاب منتشر شده است.

وی تأکید کرد: هر آنچه برای کتاب و کتابخوانی سرمایه‌گذاری کنیم باز هم کم است. اگر می‌خواهیم سینمای خوب، تئاتر خوب و هنرهای خوب داشته باشیم زیر بنای آن کتاب است.

چهارمین جشنواره کتاب دین و پژوهشهای برتر عصر روز چهارشنبه 16 شهریور ماه به اهتمام معاونت پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی در محل حوزه هنری برگزار شد.

این جشنواره در محورهای علم قرآن و حدیث؛ فقه و حقوق اسلامی؛ کلام، فلسفه، عرفان و اخلاق اسلامی؛ تاریخ، فرهنگ و تمدن اسلامی؛ دین و علوم انسانی مرتبط؛ ادبیات داستانی و رمان؛ و کودک و نوجوان به معرفی آثار برگزیده پرداخت.

کد خبر 1402401

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha