به گزارش خبرنگار مهر، محمود احمدینژاد در آیین رونمایی از 32 دستاورد تحقیقاتی در بخش کشاورزی که صبح پنجشنبه در کمال شهر استان البرز سخن میگفت، تصریح کرد: وقتی انسان به ثمره دادن فعالیتهایش نگاه میکند احساس خوشحالی به او دست می دهد زیرا فعالیتها و زحماتش به نتیجهای رسیده است.
وی بخش کشاورزی را مهمترین بخش اقتصادی و اجتماعی در کشور دانست و گفت: کشاورزی صرفاً یک فعالیت اقتصادی به شمار نمیرود بلکه این بخش از فعالیتها تمامی شئون زندگی یک جامعه را تحت تاثیر قرار میدهد.
وی در ادامه گفت: تقریباً میتوان بدون صنعت نیز زندگی کرد ولی بدون کشاورزی زندگی غیرممکن است. لذا این بخش یکی از اولویتهای مهم در کشور به شمار میآید.
رئیس جمهور همچنین گفت: ایران استعدادهای فراوانی دارد و میتواند در آن صدها نوع گیاه و محصول کشاورزی کشت و برداشت کرد و البته طرحهای مختلفی نیز در بخش کشاورزی کشور هم اکنون در دستور کار است.
وی افزود: تولید محصولات کشاورزی به رغم خشکسالی و سرمای شدید زمستان طی سالیان اخیر روند رو به رشدی داشته و از 87 میلیون تن در شش سال پیش امروز به 107 میلیون تن محصول رسیدهایم ولی در قیاس با ظرفیتهای کشور باید بگویم که در ابتدای راه هستیم.
احمدینژاد کشور را نیازمند تغییر در نگاه به بخش کشاورزی دانست و گفت: سالها این بخش از اولویت کارها خارج شد و حدود 20 سال فکر میکردند که اشتغالزایی بخش صنعت بیش از کشاورزی است. در حالی که اگر یک پنجم سرمایهای که در بخش صنعت جریان یافت در بخش کشاورزی به کار گرفته میشد به همان میزان اشتغال تولید می شد.
وی ادامه داد: ای کاش یک پنجم دیگر از سرمایههایی که طی سالیان گذشته در بخش صنعت گذاشته در صنایع تبدیلی بخش کشاورزی میگذاشتیم که این امر خود پشتوانه بزرگی برای کشاورزی کشور به وجود میآورد.
رئیس جمهور در ادامه بر تمرکز بیشتر در بخش کشاورزی تاکید کرد و همچنین گفت: علاوه بر تولید گیاهان باید در طیور و آبزیان نیز کار به صورت جدی دنبال شود.
وی یکی از مهمترین موضوعات در بخش کشاورزی را نحوه استفاده از آب عنوان کرد و گفت:ما جزو کشورهای کم بارش در دنیا هستیم اما متوسط مصرف آب در بخش کشاورزی ما چند برابر متوسط جهانی است که باید این راه به سرعت اصلاح کنیم.
احمدینژاد در ادامه بر استفاده از شیوه های جدید آبیاری تاکید کرد و گفت: این امر خود تولیدات محصولات کشاورزی در کشور را به 3 برابر افزایش میدهد و حال اگر از دستاوردهای بیولوژیکی نیز استفاده شود محصولات 3 برابر شده خود به چند برابر افزایش مییابد.
وی گفت: شیوه کنونی آبیاری خود عامل کاهش محصول است و کارشناسان بسیاری از آفتهای کشاورزی را ناشی از کشت غرقآبی می دانند.
رئیس جمهور با بیان اینکه فکر میکنم تا کنون مسیر را اشتباه رفتیم، گفت: باید تولید محصول را از تقاضا آغاز کنیم و براساس آن محصولات کشاورزی کشت شود و در کنار آن نیز ایجاد صنایع تبدیلی مورد اهتمام قرار گیرد تا کشاورز نیز نسبت به محصول خود احساس تضمین کند.
وی با تاکید بر اینکه باید نگاه جدیدی در بخش کشاورزی باشد گفت: استعدادهای ایران بینظیر است و هر نوع میوه کشاورزی در هر نقطه دنیا به عمل میآید در ایران نیز قابلیت کشت دارد و این از تولید محصولات کشاورزی گرفته تا تولید گوشت و آبزیان مصداق پیدا می کند.
احمدینژاد همچنین با تاکید بر اینکه امروز باید ایران را بسازیم زیرا آینده نسبت به ما قضاوت خواهد کرد، گفت: سهم ما از تولیدات کشاورزی در جهان کمتر از یک درصد است حال اگر ما نسبت به جمعیت خود که 1.1 جمعیت جهان است باید حداقل 1.5 برابر تولید کنونی در کشور محصولات کشاورزی تولید و به بازار ارایه کنیم.
وی افزود: حال اگر بخواهیم با توجه به نعمات خدادادی سهم ایران را در عرصه بینالملل کسب کنیم باید 10 تا 15 برابر تولیدات امروز کشور محصولات کشاورزی به بازار عرضه کنیم.
رئیس جمهور در پایان همچنین گفت: حیف است در کشور ما استعدادهای شکفته نشده باقی بماند و این در حالی است که همت، انگیزه بهترین ملت و سرزمین از آن ایرانیان است.
نظر شما