۱۸ شهریور ۱۳۹۰، ۹:۴۵

گزارش خبری/

اجرای پتروشیمی گلستان شتاب گرفت/ حمایتهای وزارت نفت از پروژه

اجرای پتروشیمی گلستان شتاب گرفت/ حمایتهای وزارت نفت از پروژه

آق قلا - خبرگزاری مهر: به دنبال حمایتهای وزارت نفت از پتروشیمی گلستان، اجرای این طرح عظیم صنعتی روی دور پیشرفت افتاد.

به گزارش خبرنگار مهر، ارائه نشدن تسهیلات ارزی از مهمترین مشکلات پتروشیمی گلستان بود که با حمایت وزیر نفت و پذیرش درخواستها، مشکل پتروشیمی گلستان در حال رفع شدن است.

اکنون این طرح ملی 20 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و به نظر می رسد با حمایتهای صورت گرفته و تغییر و تحول ایجاد شده، روند تکمیل این طرح شتاب گیرد.

کلنگ اجرای مجتمع پتروشیمی گلستان در 24 آبان ماه سال 85 با حضور مسئولان کشوری و استانی در 10 کیلومتری شهرستان آق قلا در شمال گلستان به زمین زده شد و در پذیره نویسی آن حدود 95 هرار نفر شرکت کردند.
 
سرمایه مردمی این طرح بیش از دو هزار و 800 میلیارد ریال است که این اعتبارات تنها چهار درصد از پروژه احداث پتروشیمی گلستان را به خود اختصاص داده است.

ایجاد صنایع پتروشیمی در گلستان از مهمترین مصوبات سفر نخست رئیس جمهوری و هیئت دولت به استان بود که کلنگ احداث آن آبان ماه 1385در شمال آق‌قلا به زمین زده شد.

میزان تولیدات این طرح یک میلیون تن کود اوره و 670 هزار تن آمونیاک در سال است و بخشی از آمونیاک تولیدی این طرح در داخل مجتمع به مصرف می‌رسد و حدود 75 هزار تن آن قابل عرضه به بازار صنایع پایین دستی کشور برای رفع نیاز کشاورزان استان‌های گلستان، گیلان و مازندران است.
 
 
استاندار گلستان از پذیرش سه درخواست برای رفع مشکلات پتروشیمی استان از سوی وزیر نفت خبر داد.
 
جواد قناعت در گفتگو با خبرنگار مهر، مشکل اصلی هیئت مدیره پتروشیمی استان را تامین ضامن برای دریافت تسهیلات ارزی اعلام کرد و گفت: با حمایت وزیر نفت، پتروشیمی ایران که زیر مجموعه وزارت نفت است، ضامن پتروشیمی استان می شود.
 
وی با بیان اینکه اکنون پتروشیمی استان نقدینگی ندارد، یادآورشد: از وزیر نفت خواسته شد که 30 میلیارد تومان تسهیلات به پتروشیمی استان قرض دهد تا تجهیزات خریداری شده به کشور وارد شود که با این درخواست نیز موافقت شد.
 
استاندار گلستان بیان داشت: همچنین درخواست سوم از وزیر نفت این بود که شرکت ملی گاز خط لوله را به پتروشیمی استان انتقال دهد که با این درخواست نیز موافقت به عمل آمد.

وی تصریح کرد: با انتخاب مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره جدید، اختلاف سلیقه‌ای که بین اعضا وجود داشت برطرف شده و با توجه به اینکه مدیرعامل کنونی از سابقه مدیریتی مثبتی برخوردار است، آینده خوبی در انتظار پتروشیمی گلستان است.
 
استاندار گلستان به مصوبه تسهیلات بانک مرکزی اشاره کرد و افزود: 308 میلیون یورو از بانک مرکزی اخذ و 150 میلیون یورو به بانک ملی استان ابلاغ شده که در این راستا هیئت مدیره 550 میلیارد ریال ساختمانهای محل اجرای پروژه را به عنوان وثیقه در اختیار بانک قرار داده که مورد تائید قرار گرفته است.
 
قناعت از مردم خواست تا در جلسات مجمع عمومی پتروشیمی گلستان شرکت کنند و بیان داشت: مردم استان باید با شرکت در جلسات مجمع، روند پیشرفت پتروشیمی را از اعضای هیئت مدیره جویا شوند.
 

 
وی گفت: در اجرای این پروژه وظیفه استانداری تسریع و رفع موانع است.
 
مدیرعامل جدید پتروشیمی گلستان گفت: یکی از اولین اقدامات جدی ما، جذب منابع مالی برای تسریع در اجرای پروژه از طریق اخذ تسهیلات ارزی و ریالی است.
 
رضا امیری، وضعیت این شرکت را در مقایسه با طرحهای مشابه در کشور بسیار مطلوب ارزیابی کرد.
 
وی با اشاره به بازدید خود از محل سایت پتروشیمی گفت: پتروشیمی گلستان در زمینه ساخت و ساز پروژه خوب عمل کرده است.
 
وی تاکید کرد: هنگامی که ساخت و ساز این پروژه به انجام برسد و منابع مالی در اختیار باشد، خریدهای خارجی نیز به سرعت صورت می گیرد.
 
مدیرعامل اسبق پتروشیمی بندر امام خمینی(ره) تاکید کرد: به جز منابع بانکی برای جذب منابع مالی، کمکهای صندوق توسعه ملی هم یکی از منابع مهم دیگر جذب سرمایه برای پیشرفت پتروشیمی گلستان است.
 
وی گفت: برای افزایش سرعت و بهره وری اجرای طرح، نیروهای عملیاتی با تجربه ای به پروژه اضافه می شوند.
 

 

امیری همچون گذشته جدیت و پیگیری تمامی نمایندگان زحمتکش مردم استان در مجلس شورای اسلامی و همچنین  استاندار و مسئولان پر تلاش  را در به ثمر رسیدن این پروژه اقتصادی خواستار شد.
 
پتروشیمی گلستان در صورت بهره برداری، سالانه یک میلیون تن کود اوره و 670 هزار تن آمونیاک تولید خواهد کرد که 650 هزار تن از آمونیاک تولیدی در داخل مجتمع به مصرف می رسد و 350 هزار تن آن نیز به خارج صادر می شود.
 
همچنین براساس برنامه و در صورت تکمیل این طرح بزرگ، گلستان از رتبه 25 پیشرفت صنعت در کشور به 10 استان برتر کشور ارتقا می یابد و راه‌اندازی این مجتمع ضمن تولید کود اوره برای کشاورزی، تاثیرات مهمی در امر اشتغالزایی و نیز کاهش محرومیتها در استان خواهد داشت.
 
شرکت پتروشیمی گلستان در تاریخ 22 فروردین 86  در اداره ثبت شرکتهای شهرستان گرگان با هدف تولید سالانه 677 هزار تن آمونیاک و یک میلیون و 73 هزار تن اوره با مشارکت و سرمایه گذاری بخش خصوصی  پتروشیمی به ثبت رسید.
 
همچنین در تاریخ 23 آبان 86  قرارداد EPCC آن با شرکت مهندسی ایرانی همپا بسته شد که به دلیل وجود برخی مشکلات مالی، قرارداد به طور رسمی موثر نشد و به منظور جلوگیری از توقف فعالیتهای ساختمانی، ‌قرارداد زودهنگام در تاریخ 28 آذر 86 با شرکت مهندسی همپا بسته شد.
 
لیسانس واحد اوره در تاریخ 20 بهمن 86 از شرکت استامی کربن هلند و لیسانس واحد آمونیاک در تاریخ 18 اسفند 86 از شرکت کازاله سوئیس خریداری شد.
کد خبر 1402812

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha