حسن عباس نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به عوامل تشدیدکننده بحران کم آبی دریاچه گفت: 33 درصد عوامل انسانی در این امر دخیل هستند و در این میان بخش کشاورزی با مصرف بیش از 90 درصد آب بیشترین سهم را دارد.
وی اظهار کرد: ستاد مدیریت بحران دریاچه ارومیه اجرای 24 پروژه را به عنوان پروژههای اولویت دار و اضطراری در زمینه احیای دریاچه ارومیه آغاز کرده است.
عباس نژاد گفت: این طرح ها در مدت پنج سال اجرا و اعتبار آنها نیز یکهزار و 280 میلیارد تومان است.
وی افزود: دریاچه ارومیه برای احیا به 25 میلیارد مترمکعب آب نیاز دارد و با سه میلیارد مترمکعب آب هدایتی به آن، وضعیت دریاچه ثابت نگاه داشته می شود.
مدیرکل محیط زیست آذربایجان غربی با اشاره به تامین آب این دریاچه از سه استان گفت: سه منبع تغذیه ای برای دریاچه ارومیه پیش بینی شده که از آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و کردستان تامین می شوند که21 رودخانه دایمی و فصلی، آبهای زیرزمینی و انتقال بین حوضهای و باروری ابرها از جمله این منابع هستند. همچنین از 6 میلیارد و 800 میلیون مترمکعب آب این حوضه ها سه میلیارد و 100 میلیون مترمکعب به دریاچه هدایت خواهد شد.
وی گفت: امسال میزان تبخیر آب دریاچه کاهش یافته و ارتفاع آب نیز در فصل آبگیری 80 سانتی متر افزایش یافت که نسبت به زمان مشابه در سالهای گذشته رقم مناسبی است.
این مقام مسئول افزود: پروژه های پایش آنلاین آبهای ورودی ازسمت جنوب به دریاچه، سیستم آبرسانی برای شرب حیات وحش دریاچه و احیای تالابها از سایر طرحهای اجرایی محیط زیست استان در سال جاری هستند.
وی گفت: این طرح آبرسانی برای شرب حیات وحش نیز با هفت میلیارد و 500 میلیون ریال اعتبار اجرا می شوند.
عباس نژاد، تراز فعلی دریاچه ارومیه را 1271.11 متر از سطح دریاهای آزاد اعلام کرد.
نظر شما