۲۹ آذر ۱۳۸۳، ۱۴:۱۳

در جمع فرماندهان ناجا ،

وزير كشور:سازمان حفاظت اجتماعي، تشكيلات موازي نيروي انتظامي است

وزير كشور طرح تشكيل سازمان حفاظت اجتماعي را ايجاد تشكيلات موازي در كنار نيروي انتظامي عنوان كرد و گفت: با توضيحاتي كه در هيأت دولت ارائه كردم، دولت هم احساس كرده كه نيازي به اين تشكيلات نيست.

به گزارش خبرگزاري مهر، حجت الاسلام موسوي لاري كه صبح امروز در سومين نشست فصلي فرماندهان ناجا سخن مي گفت، تاكيد كرد : نيروي انتظامي در اموري كه شائبه فعاليت سياسي در آن وجود دارد، وارد نشود.

 وزير كشور دقت و هوشياري در مواجهه با متهمين و عامه مراجعه كنندگان به كلانتري ها و مراكز زيرمجموعه نيروي انتظامي را مورد تأكيد قرار داد و گفت: بايد در برخورد با كساني كه متهم هستند، دقت شود و حتي برخورد با مجرمين نيز بايد تعريف شده و قانوني باشد.

وي افزود: متهم در مرحله برخورد اوليه كه هيچ جرمي براي او به اثبات نرسيده، مثل بقيه افراد است و البته پس از اثبات جرم بايد مجازات قانوني خود را تحمل كند.

موسوي لاري با تأكيد بر عدم ورود و دخالت ناجا در اموري كه شائبه سياسي دارد، خاطرنشان كرد كه دستگاه هايي كه در اين قضايا وارد شوند، وجود دارند؛ بنابراين دخالت و ورود ناجا به اين امور لازم نيست.

وي رسيدگي به تخلفات مأموران را امري مهم ياد كرد و گفت: اين شعار ناجا كه «اين بار شما پليس ما باشيد»، بايد با اتخاذ تدابير و روش هاي مناسب، جنبه علمي به خود بگيرد و كنترل بيشتري بر نحوه رفتار مأموران ناجا اعمال گردد، به ويژه در مواقعي كه مواجهه بيشتري با مردم وجود دارد زيرا در اين مواقع تأثيرپذيري و آسيب پذيري بيشتر است.

وزير كشور برخورد با ناهنجاري ها و بسترسازي براي ايجاد جامعه سالم و فاضل را از مجموعه موفقيت هاي شيرين نيروي انتظامي در فصل اخير فعاليت هاي اين نيرو پس از تغيير فرماندهي آن خواند و گفت: مهم اين است كه بدانيم در رويارويي با مشكلات ،برخوردها به گونه اي باشد كه به چالش بين مديران كشور و توده هاي مردم منتهي نشود.

موسوي لاري در بخشي از سخنان خود با اشاره به ارائه طرح تشكيل سازمان حفاظت اجتماعي از سوي قوه قضائيه، دغدغه هاي تهيه اين لايحه را در راستاي علاقمندي رئيس قوه قضائيه در پيگيري مسائل مربوط به امنيت اجتماعي و احقاق حقوق مردم و نيز سالم سازي محيط زندگي و اداري ارزيابي كرد.

وي با تأكيد بر اين كه دغدغه هاي تهيه اين طرح، دغدغه هايي به جا و ستودني است، اظهار داشت: اين ها دغدغه هاي مشتركي است كه بايد بپذيريم، صرف داشتن نيت پاك و عقيده خالص كه ركن اساسي كار است، در اجراي وظايف قانوني كافي نيست و مهم اين است كه با كدام روش و توانايي هاي علمي و تخصصي وارد كار مي شويم.


وي در همين حال يادآور شد كه در پيشگيري از جرم تا اجراي قانون قضايي به حقوقداناني نياز است كه ضمن اطلاع كامل از تعريف جرم و اتهام و آگاهي از حقوق متهمين ، از دانش برخورد با متهم و مجرم و نحوه برخورد با آنان نيز برخوردار باشند.

وزير كشور با تأكيد بر اين كه اين امر بايد در تشكيلات نيروي انتظامي نهادينه شود، گفت: هماهنگي بين مجموعه مديريت كشور بايد به گونه اي باشد كه آن جهت گيري و مطالباتي كه دستگاه قانونگذاري و قضايي و دستگاه هايي كه مسؤوليتي در قبال جلوگيري از فساد جامعه و سالم سازي محيط دارند، به راحتي قابل تحقق باشد و به اعتماد به وجود آمده در بين مردم لطمه نزند.

وي همچنين بر تخصصي شدن امور در نيروي انتظامي تأكيد كرد و گفت: اگر معتقد به اعتمادسازي هستيم و فكر مي كنيم كه نظام بر پايه احترام متقابل دولت – ملت تثبيت شده و اين مسير پرتلاطم را طي كرده، بايد توجه و باور داشته باشيم كه ما مي توانيم اين اعتماد را در رفتارهاي خود حفظ و تثبيت كنيم.

وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به جهت گيري اخير پليس كه به ايجاد نگاه احترام آميز جامعه نسبت به پليس و زدودن نگاه ترحم آميز نسبت به آن منتهي شده، ضرورت كنترل عملكرد پليس را در راستاي ادامه و استمرار اين نگاه جامعه نسبت به منزلت و جايگاه پليس مورد تأكيد قرار داد و گفت: رفتارهايي كه در گذشته وجود داشت و فضايي كه در حوزه كاري حفاظت وجود داشت، مسير افراط را در نحوه ورود به مسائل طي مي كرد و مورد قبول هيچكدام از ما نبود؛ اما اكنون در عين صلابت در برخورد با تخلفات، بايد شأن افراد نيز حفظ شود.

وي خاطرنشان كرد كه اگر مراقبت و دقت نكنيم، اين نگراني وجود خواهد داشت كه باز هم نيروي انتظامي دچار چالش شود و تشكيلات قبلي تكرار گردد.

موسوي لاري در اين راستا تصريح كرد: فضاي عمومي در ناجا حركت در بستر قانوني است و قانون شكني در افراد مرتبط با اين نيرو استثنا است؛ اما بايد با قانون شكني هاي موجود مبارزه و اعتماد به دست آمده در ساليان اخير همچنان حفظ شود.

وي عامل تحول پذيري شرايط حاكم بر ناجا را نگرش و دغدغه هاي مثبت فرماندهان ناجا دانست و افزود: دغدغه اصلي ما بايد پرداختن به موضوعي باشد كه در جامعه به آرامش عمومي منتهي مي شود و نه پرداختن به موضوعي كه خود آرامش جامعه را به هم زده و موجب التهاب جامعه مي گردد.

موسوي لاري  تأكيد و عزم نيروي انتظامي در برخورد با عوامل اصلي قاچاق و سخت گيري در قبال اين عناصر را مربوط به دوران قبل از انتصاب فرماندهي آن به رياست ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز رياست جمهوري دانست و گفت: مسيري كه ناجا طي مي كند، مسير صحيح و درستي است و عدم اغماض نسبت به تخلفات مديران و برخورد با متخلف عامل حفظ جايگاه نيروي انتظامي است.

وزير كشور خطاب به فرماندهان ناجا گفت: وظايف و كارها را به گونه اي ساماندهي كنيد كه اعتماد به سالم بودن و توانمندي نيروي انتظامي دچار تزلزل نشود.

موسوي لاري در پايان به پيش رو بودن نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري اشاره كرد و گفت: نيروي انتظامي از هم اكنون بايد آمادگي داشته و با توجه به شرايط خاص حاكم بر منطقه، سازوكارهايي را پيش بيني كند كه در بهار سال آينده بتواند به عنوان نقطه اتكاي امنيت كشور، به وظايف خود در اجراي اين امر مهم بخوبي عمل كند.

کد خبر 140419

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha