به گزارش خبرگزاری مهر، این هنرمند که چندی پیش آثارش در مقر اصلی اتحادیه اروپا در بلژیک روی دیوار رفته بود، از سوی مسوولان پنجمین دوسالانه خوشنویسی شارجه به عنوان داور بخش نقاشیخط معرفی و انتخاب شد.
شیرچی در مورد این بی ینال و عضویت خود در ترکیب هیئت داوران آن گفت: پنجمین بی ینال خوشنویسی شارجه در تاریخ اول آوریل 2012 در شهر شارجه برگزار می شود.این بی ینال که چند سالی است به همت مسوولان فرهنگی امارات متحده عربی برگزار می گردد،از استقبالی جهانی برخوردار است و خوشنویسان ممالک اسلامی در آن حضور گسترده ای دارند.در طی روزهای برپایی این رویداد هنری هنرمندان به خوشنویسی می پردازند.
این هنرمند خوشنویس افزود: عضویت در هیات داوران بیینال خوشنویسی شارجه به دنبال دعوت رسمی مسوولان این رویداد هنری از بنده برای قضاوت آثار نقاشیخط صورت گرفته. در هر دوره هنرمندان مختلفی از طریق آن به جامعه هنری معرفی میشوند. در میان رویدادهای مختلف خاورمیانهای، بیینال شارجه از لحاظ توجه و حمایت از هنر تجربی و کوشش در کشف و معرفی هنر مستقل از اهمیت خاصی برخوردار است.
شیرچی درباره اهمیت این بیینال افزود: بیینال شارجه قدمتی بیش از دو دهه دارد و تا به حال هنرمندان شناخته شدهای از سراسر جهان در این رویداد شرکت داشتهاند. چند سال پیش هم حسین خسروجردی موفق به دریافت جایزهاز یکی از بخش های این بیینال شد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا تابعیت ایرانی اش ناخواسته در روند قضاوت آثار تاثیر نخواهد گذاشت، گفت: با اینکه هنرمندی ایرانی هستم، اما نگاهم جهانی است. معتقدم نگاه داوری باید نگاهی پاک، بیآلایش و بیطرف باشد. قطعا به هنرمندان دیگر کشورها احترام میگذارم و سعی میکنم با درک بالا و والا به این رویداد هنری نگاه کنم. یادمان نرود که اساس قضاوت در هنر، بیطرفی است.
به اعتقاد این هنرمند، این رویداد هنری به گونهای است که بسیاری از هنرشناسان و خریداران آثار هنری که به دنبال کشف استعدادهای درخشان هنری هستند، در آن حضور مییابند. شرکت کنندگان و برندگان این بیینال هم زیر ذرهبین میروند و آثار آنها بعد از نمایشگاه مورد توجه قرار می گیرد
قرار است در کنار حضور این هنرمند به عنوان عضو هیات داوران، کتابی از او با عنوانخط، ریشه نیاکانی ما رونمایی شود.شیرچی در این کتاب برخوردی هنرمندانه با آثار خطاطانی از جهان اسلام از جمله کشورهای ایران،ترکیه،مصر،عراق، امارات متحده عربی، پاکستان و عربستان سعودی داشته است.
این هنرمند که اخیراً آثارش در کنار هنرمندانی همچون حسین زندهرودی،امیر فلسفی،صداقت جباری،علی شیرازی و محمد یعقوبیان در توتال آرت دبی به نمایش گذاشته شده، درباره اهمیت و جایگاه خوشنویسی و نقاشیخط ایرانی توضیح داد: همواره بعد شرقی هنر خط ایرانی برای جهانیان اهمیت خاصی داشته است. آنهایی که از آثار خط استقبال میکنند مجذوب تغزل و رقص عارفانه خط ایرانی میشوند. آنان تاریخ خط ما را خوب میشناسند.
شیرچی ادامه داد: از دوره سلجوقی به بعد، آثار خط ایرانی را در موزههایشان جمع آوری کردهاند و جایگاهی خاص برای آن در نظر گرفتهاند. غربیها نستعلیق و شکسته نستعلیق ما را جذاب، زیبا و روح و تمدن ایرانی را در آن میبینند.
دوسالانه شارجه که سال 1993 آغاز به کار کرده است،در حال حاضر به دلیل توجه و حمایت از هنر تجربی و کوشش در کشف و معرفی هنر مستقل از اهمیت خاصی در حوزه خاورمیانه برخوردار است. دوره گذشته دهمین دوره این بیینال با نمایشگاه گردانی سوزان کاتر و راشا سالتی در موزه هنرهای شارجه برپا شد.
نظر شما