۲۰ شهریور ۱۳۹۰، ۱۰:۱۴

ملاقات دنباله دار النین با منظورمه خورشیدی در مهرماه

ملاقات دنباله دار النین با منظورمه خورشیدی در مهرماه

دبیر انجمن نجوم اهواز با بیان اینکه دنباله دار النین روز 24 مهرماه در فاصله 35 میلیون کیلومتری زمین قرار می گیرد، گفت: این دنباله دار مانعی برای رسیدن نور خورشید به زمین نخواهد بود چراکه برای این امر باید در ارتفاع مداری ایستگاه فضایی قرار گیرد.

خسرو جعفری زاده، در گفتگو با خبرنگار مهر، با تاکید بر اینکه دنباله دار النین خطری برای زمین ندارد، افزود: "النین" نام ستاره دنباله داری است که در اوایل دسامبر 2010 کشف شده است و تاکنون مباحث گوناگونی درباره این دنبال دار مطرح شده است.

دبیر انجمن نجوم اهواز با اشاره به نزدیک شدن دنباله دار النین به منظومه خورشیدی اظهار داشت: دنباله دار "النین" در 16 اکتبر2011 برابر 24 مهر 1390 منظومه شمسی را ملاقات می کند ولی تهدیدی برای زمین محسوب نمی شود.
 
وی با بیان اینکه این دنباله دار در مهرماه در نزدیکترین حالت به زمین یعنی 35 میلیون کیلومتری آن قرار می گیرد، خاطرنشان کرد: دنباله دار النین (C/2010 X1) در 10 دسامبر 2010 کشف شد و در آن زمان النین در فاصله 647 میلیون کیلومتری زمین بود. از زمان کشف این ستاره با نزدیک شدن به حضیض خورشیدی (نزدیکترین نقطه به خورشید) در حال حرکت به سوی زمین است.

 
 
وی با اشاره به برخی نظرات در خصوص این دنباله دار، اضافه کرد: گفته می شود که با نزدیک شدن این دنباله دار به زمین، برای به مدت 3 روز مانع رسیدن نور خورشید به ما خواهد شد و 3 روز متوالی زمین در تاریکی قرار می گیرد؛ این در حالی است که دنباله دار النین 3 تا 5 کیلومتر وسعت دارد و خورشید دارای قطری در حدود 1,392,100 کیلومتر است.
 
جعفری زاده به پدیده خورشید گرفتگی اشاره کرد و یادآور شد: خورشید گرفتگی زمانی رخ می دهد که ماه بین زمین و خورشید قرار می گیرد. قطر ماه حدود 4 هزار کیلومتر است و در 400 هزار کیلومتری خورشید قرار دارد در این شرایط ماه می تواند قرص کامل خورشید را بپوشاند.
 
این ستاره شناس تاکید کرد: برای اینکه ستاره دنباله دار النین بتواند قرص خورشید را بپوشاند باید در فاصله 400 کیلومتری یعنی تقریبا در ارتفاع مداری یک ایستگاه فضایی بین المللی قرار گرفته باشد.
 
دبیر انجمن نجوم با تاکید بر اینکه تا به حال اطلاعات قطعی در مورد مشاهده این دنباله دار با چشم غیر مسلح به دست نیامده است، ادامه داد: برای رصد این دنباله دار در اواسط مهر ماه به یک دوربین دو چشمی و یک آسمان کاملا تاریک نیاز است.
کد خبر 1404411

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha