۲۰ شهریور ۱۳۹۰، ۱۶:۳۹

علوی:

اولین بانک جامع اطلاعات شهری زنجان تشکیل شد

اولین بانک جامع اطلاعات شهری زنجان تشکیل شد

زنجان - خبرگزاری مهر: مدیر اجرایی اولین پروژه بانک جامع اطلاعات شهری استان زنجان گفت: اولین بانک جامع اطلاعات شهری زنجان با ثبت رایگان اطلاعات 37 هزار صاحب مشاغل در سطح استان تشکیل شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، سیدمصطفی علوی ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: این بانک در قالب سه محصول وب سایت، کتاب، لوح فشرده با 550 موضوع مختلف با ایجاد صفحات تخصصی بر اساس عناوین شغلی، با داشتن خدمات گوناگون تشکیل شده و می تواند بهترین مکان برای معرفی و تبلیغ ارائه دهندگان کالاها و خدمات باشد.

وی ادامه داد: نظر به اینکه بانک های اطلاعات شهری می توانند بازوی کارآمد برای مدیران و برنامه ریزان شهری محسوب شده و در ایجاد شهر هوشمند مؤثر واقع شوند، اولین بانک جامع اطلاعاتشهری استان زنجان رکورددار ثبت رایگان بیش از 37000 عنوان اطلاعات کلیه صاحبان مشاغل در سطح استان، در قالب 3 محصول (وب سایت- کتاب- لوح فشرده) با 550 موضوع مختلف، با ایجاد صفحات تخصصی بر اساس عناوین شغلی، با داشتن خدمات گوناگون تشکیل شده و می تواند بهترین مکان برای معرفی و تبلیغ ارائه دهندگان کالاها و خدمات باشد.

علوی افزود:  این مجموعه قدمهای اولیه را در جمع آوری، پردازش و ثبت اطلاعات برداشته و با در نظر داشتن اینکه اطلاعات صحیح و به روز همیشه در دسترس عموم قرار گیرد ،  امکان ویرایش مشخصات شغلی صاحبان  مشاغل در این بانک اطلاعاتی گنجانده شده است. امید آن داریم که با همراهی مردم فهیم استان گامی مهم در راستای ایجاد شهر هوشمند برداریم و با افتخار به داشتن یک شهر الکترونیک از این طرح عظیم رونمایی کنیم.       

مدیر اجرایی اولین پروژه بانک جامع اطلاعات شهری استان زنجان ادامه داد: شهر هوشمند، جامعه ای است که در آن تلاشی آگاهانه برای استفاده از فناوری اطلاعات جهت تحول در وضعیت فعلی و بهبود سطح زندگی و کار در مقیاسی قابل توجه و بنیادین انجام می گیرد، اطلاق می شود.

علوی افزود: "شهر هوشمند" واقعیتی است که باتوجه به گسترش روزافزون تکنولوژی اطلاعات در شهر و در راستای پاسخگویی به نیازهای جدید شهروندان به اطلاعات و امکانات سخت افزاری و نرم افزاری در زندگی شهری، پا به عرصه حضور می گذارد و به معنای گشایش مفاهیمی نو در شهرسازی است، آنچه یک شهر را به سمت هوشمندی پیش می برد، صرفاً استفاده از ابزار الکترونیکی و سیستم ارتباطاتی آن شهر نیست، بلکه استفاده از این ابزار جهت ارتقاء سطح کیفیت زندگی شهروندان یک شهر است.

وی گفت: در حال حاضر بسیاری از کشورهای جهان برای حل معضلات شهری خود، به ویژه مشکلاتی که در نظام علمی- حرفه ا‌ی متعارف موجود قابل حل نیست، به راهکارهای دنیای مجازی روی آورده‌اند که عموما تحت عناوینی نظیر "شهر دیجیتال" یا "دولت الکترونیک" معرفی می شوند. در چنین رویکردهایی، تولید و ارائه خدمات تنها محدود به اطلاعات دیجیتال بوده و ارائه اطلاعات ازسوی مسئولان مربوطه به شهروندان صورت می پذیرد. 

مدیر اجرایی اولین پروژه بانک جامع اطلاعات شهری استان زنجان افزود: ولی نکته ای که باید در شکل گیری "شهر هوشمند" به آن توجه کرد بکار گیری فرآیند های خلاقانه در زمینه های مختلف شهری جهت افزایش مشارکت شهروندان است، به گونه ای که هریک از افراد جامعه دیدی آینده نگر نسبت به شهر و مسائل و مشکلات آن داشته و همواره خود را  تاثیرگذار در جهت هوشمند سازی شهر بدانند. بنابراین یکی از تفاوت های عمده میان شهر هوشمند و شهر دیجیتال، توانایی شهر هوشمند در پاسخگویی و حل مسائل شهری شهروندان است .

علوی ادامه داد: براین اساس شهروندان به دلیل آگاهی بیشتر در مورد شهر خودشان و مشارکت در اداره آن، از مسئولیت پذیری بالایی برخوردارند و در سطح مشارکتی خود، تولید کننده خدمات خواهند بود، بدین ترتیب زندگی شهری در شهرهوشمند سرزنده و پویا می شود.

وی ادامه داد: ایجاد شبکه اطلاع رسانی الکترونیکی زیر ساخت لازم برای شهر هوشمند بوده و فناوری اطلاعات (IT) به عنوان عمده ترین محور تحول و توسعه محسوب می شود و در سراسر جهان بویژه کشورهای پیشرفته، روش زندگی انسانها در اثر استفاده از ابزارهای عصر اطلاعات ،تغییر کرده است.

مدیر اجرایی اولین پروژه بانک جامع اطلاعات شهری استان زنجان ادامه داد: اما درکشور ما بسیارى از سفرهاى درون شهرى به خاطر دریافت اطلاعات صورت مى گیرد، در واقع یک شهروند صرفا براى اطلاع از یک موضوع مجبور به حضور فیزیکى در محل مربوطه و انجام پرسش از مسئول یا شخصى در آن واحد مورد نظر است. چرا که این داده ها و اطلاعات، نقش مهمی در برنامه ریزی ها دارند و مهمترین ابزار جهت تصمیم گیری در تمامی سطوح هستند.

علوی افزود: با تشکیل شبکه اطلاع رسانی شهری و استانی ، ایجاد جامعه الکترونیکی امکان پذیر خواهد بود. یکی از زیرساختهای ایجاد این شبکه، گردآوری و طبقه بندی اطلاعات مورد نیاز مردم می باشد که ضرورت دارد این داده ها  به اشکال مختلف (سایت اینترنتی، پست الکترونیک، تلفن، دورنگار، کیوسکهای اطلاع رسانی، SMSو ...) در اختیار شهروندان، مسافران، گردشگران داخلی و خارجی، تجار و بازرگانان، صاحبان مشاغل و صنایع ، مدیران و برنامه ریزان قرار گیرد.

وی گفت: با اجرای این طرح خدمات رسانی به عموم مردم، یکسان، به موقع، سریع و مستقیم خواهد بودکه در این حالت، رضایت عمومی مردم را دربر خواهد داشت و مراجعات حضوری مردم به نهادهای دولتی و خصوصی، سفرهای درون شهری ، برون شهری وبه تبع آن ترافیک، آلودگی هوا، مصرف سوخت، استهلاک خودروها ، تاسیسات شهری ، انرژی منابع انسانی و هزینه های زندگی کاهش می یابد وموجب صرفه جویی اقتصادی می شود.

مدیر اجرایی اولین پروژه بانک جامع اطلاعات شهری استان زنجان گفت: از طرف دیگر، سلامت روانی جامعه (به دلیل سرعت دسترسی به اطلاعات و خدمات) افزایش یافته و حق انتخاب بیشتری به دریافت کنندگان خدمات داده می شود و در واقع بدون اینکه مردم بطور فیزیکی در شهررفت وآمد نمایند ، خدمات شهری بین آنها جابجا می شود. در نهایت، بستر لازم برای شهر الکترونیک و توسعه تجارت الکترونیک ایجاد می شود و مسئولین جامعه می توانند با در اختیار داشتن داده های لازم، آمارهای مختلف را استخراج و مطابق آنها برنامه ریزی نمایند.

کد خبر 1404799

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha