سید علی اکبر طاهایی در گفتگو با خبرنگار مهر، آخرین رقم جمعیت استان را سه میلیون و 37 هزار فر اعلام کرد و گفت: مازندران هم اکنون دارای 19شهرستان، 50 بخش، 56 شهر، 122 دهستان بوده که از نظر وسعت رتبه 18 و از نظر جمعیت دارای رتبه هفتم کشور است.
وی، رتبه استان در محصول ناخالص داخلی را با احتساب نفت خام و گاز برابر هفت و بدون احتساب آن رتبه شش در کشور بیان کرد و گفت: رشد تولید ناخالص داخلی نسبت به سال 86، 34.82 درصد است که بالاتر از متوسط رشد کشور اعلام شده است.
استاندار مازندران افزود: سرانه تولید هر فرد مازندرانی بالغ بر چهار میلیون و 309 هزار تومان اعلام کرد و گفت: رتبه سرانه تولید در استان در سال 87، 12 بوده که این عدد بدون احتساب نفت و گاز برابر هشت است و از متوسط سرانه کشور، کمی بیشتر است.
وی گفت: براساس برآورد بدست آمده، سهم استان در بخش کشاورزی و ماهیگیری در سال 87 نسبت به کشور 10.7 درصد و سهم آن در تولید ناخالص داخلی استان برابر 24.27 درصد بود که بالاترین سهم بری در دهه 80 است.
استاندار مازندران گفت: در بخش صنعت و معدن، سهم استان در کشور برابر 1.21 درصد، بخش ساختمان و آب، برق و گاز سهم استان از کشور برابر 2.87 درصد است.
وی افزود: با توجه به ظرفیتهای ایجادشده در بخش صنعت و ساختمان در سالهای اخیر، رشد اقتصادی این بخشها کمی افزایش یافته و هم اکنون حدود 30 درصد اشتغال استان مربوط به بخشهای فوق است و حدود 23 درصد اشتغال استان مربوط به بخش کشاورزی و ماهیگیری است.
طاهایی گفت: براساس آخرین اطلاعات منتج از طرح آمارگیری از نیروی کار استان، نرخ بیکاری در فصل بهار امسال، 7.9 درصد بوده که در مقایسه با فصل بهار سال 89 حدود 2.7 درصد کاهش نشان میدهد که ناشی از اشتغال ایجاد شده در بخشهای مختلف اقتصادی در سال 90 است.
استاندار مازندران، تغییرات جهانی کالا و خدمات را در افزایش تورم استان موثر دانست و گفت: براساس آخرین اطلاعات موجود از شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای شهری، نرخ تورم در خرداد ماه امسال در استان، 21 درصد بوده که نسبت به ماه قبل 9 دهم درصد و نسبت به مشابه سال قبل 35 درصد افزایش را نشان میدهد که این تغییرات ناشی از تغییرات قیمتی براساس پرداخت یارانه نقدی بوده است.
نظر شما