به گزارش خبرنگار مهر، مردم کردستان به دلیل عدم دسترسی به سالن های سینما چند سالی است که فیلم دیدن روی پرده های سفید را در سالن فراموش کرده اند و استانی با جمعیت یک و نیم میلیون نفری در مرزهای غربی کشور که با انواع توطئه های مختلف از سوی دشمن مواجه است، تنها دو باب سینمای فعال دارد و البته کسی هم رغبتی برای دیدن فیلم در این دو سالن از خود نشان نمی دهد.
اولین سینما در کردستان در سال 1348 در شهر سنندج ساخته شد و حتی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران نیز همان سینمای سالهای قبل مورد استفاده قرار می گرفت و البته به دلیل موقعیت مناسب آن و قرارگرفتن در وسط شهر همواره خیل زیادی از مردم برای دیدن فیلم های روی پرده در سینما بهمن سنندج صف می کشیدند.
سالن های سینما تغییر کاربری داده شدند
جدای از سینما بهمن در سنندج شمار دیگری از شهرهای استان کردستان نیز صاحب سالن سینما بودند که این روزها دیگر نه نامی از آنها باقی مانده و نه کسی آدرسشان را دیگری سراغ می گیرد و سرنوشت اکثریت قریب به اتفاق آنها یا نامعلوم است یا اینکه تغییر کاربری داده شده و ساختمان های تجاری احداث شده است که برای نمونه می توان به سینمای شهرهای سقز یا حتی مریوان و بانه هم اشاره کرد.
هرچند که جوانان و فیلمسازان بسیاری از کردستان فعالیت خود را با تولید فیلم های کوتاه از همین شهرها آغاز کرده و بعد از گذراندن پله های ترقی به شهره ملی و حتی بین المللی دست یافته اند که مردم و هم استانی های این هنرمندان نیز از دیدن آثار آنها در سالن های سینما محروم بوده و هستند.
سینمای کردستان با بحران مخاطب مواجه است
نبود سالن سینما در استان کردستان و عدم دسترسی مردم این استان به این رسانه موثر و تاثیرگذار تا جایی است که حتی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به عدم رغبت و تمایل بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در این عرصه، بحران مخاطب را نیز یکی دیگر از دلایل اصلی ضعف صنعت سینما در استان کردستان اعلام می کند.
سینما بهمن سنندج در سال 86
قباد میمنت آبادی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: استقبال نکردن مردم شهرستان های استان کردستان از فیلم های در حال اکران سینمای ایران باعث شده تا سینماهای این استان یکی پس از دیگری تعطیل شوند و در حال حاضر تنها دو سینمای فعال در این استان فرهنگی به صورت فعال وجود دارد.
مجتمع های فرهنگی کردستان سینما شدند
وی اظهارداشت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان از سال گذشته تاکنون نسبت به هدایت، تشویق و ترغیب بخش خصوصی در راه اندازی و فعال سازی سینماهای استان پرداخت و سالن های نمایش مجتمع های فرهنگی هنری را با کمک بخش خصوصی فعال کرد که متاسفانه با عدم استقبال تماشاچی مواجه شد و باعث تعطیلی مجدد آن ها شد.
میمنت آبادی در ادامه به تعطیلی چند ساله سینما بهمن سنندج اشاره کرد و افزود: در سال 85 اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در نظر داشت تا به بهینه سازی و تعویض سر درب سینما اقدام کند اما با ناهماهنگی های به وجود آمده حوزه هنری بدون کار تحقیقی و کارشناسی شده به تخریب این سینما پرداخت و سینمایی که قرار بود در 22 بهمن 86 مجددا کار خود را آغاز کند تاکنون نیز ناتمام باقی مانده است.
وعده معاون وزیر ارشاد برای افتتاح سینما بهمن سنندج
وی با اشاره به سفر اخیر هیئت دولت به استان کردستان و بازدید معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سینما بهمن گفت: با قول های مساعدی که درخصوص تخصیص اعتبارات در زمینه ساخت و اتمام این سینما داده شده پیش بینی می شود تا پایان سال جاری این سینما دوباره فعالیت خود را آغاز کند.
سینما بهمن سنندج در سال 90
در حالی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان وعده افتتاح سینما بهمن سنندج را پایان سال جاری اعلام می کند که متاسفانه از خردادماه سال 86 تاکنون بالغ بر 20 بار این وعده افتتاح سینما بهمن سنندج از سوی مسئولان استانی و حتی کشوری از استاندار گرفته تا معاون وزیر و حتی رئیس حوزه هنری کشور نیز اعلام شده است و مدیران یکی پس از دیگری می آیند و می روند ولی وعده آنها برای افتتاح و بازگشایی مجدد سینما بهمن سنندج عملی نشده است.
معاون اداری و مالی حوزه هنری استان کردستان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وضعیت کنونی سینما بهمن سنندج بیان کرد: از خردادماه سال 86 عملیات تجهیز و بازسازی سینما بهمن سنندج بعد از گذشت 40 سال از ساخت آن آغاز شد و بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته قرار بود که این سینما در مدت زمان شش ماه بازسازی کلی شود که متاسفانه علیرغم گذشت بیش از پنج سال تاکنون این بازسازی ادامه دارد و هنوز سینما به بهره برداری نرسیده است.
امین مرادی یادآور شد: در ابتدا قرار بود که بازسازی سینما بهمن سنندج تنها با تغییر صندلی، سیستم صوت و تصویر اجرایی شود که پس از بررسی های به عمل آمده وضعیت مقاومت ساختمان نیز ضعیف اعلام شد و از میانه راه تعمیرات کلی و اساسی ساختمان سینما بهمن سنندج آغاز شد.
سینما بهمن سنندج مجتمع سینمایی و فرهنگی می شود
وی گفت: با این اقدام و با توجه به کمبود فضای فرهنگی در شهر سنندج کار تبدیل سینما بهمن سنندج به مجتمع فرهنگی مورد توجه قرار گرفت و هم اکنون علاوه بر سه سالن نمایش فیلم، مجتمع سینمایی بهمن سنندج دارای کاربری های مختلف از جمله کلاس های برای آموزش، کافی نت، محل عرضه اقلام فرهنگی و نگارخانه برای برگزاری نمایشگاه های مختلف است.
معاون ادارای و مالی حوزه هنری استان کردستان یادآور شد: تاکنون اعتباری بالغ بر دو میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی و استانی برای تجهیز و بازسازی سینما بهمن سنندج اختصاص پیدا کرده است که بالغ بر 75 درصد از این اعتبارات برای خرید تجهیزات، مقاوم سازی، اجرای نما و تاسیسات مکانیکی و الکترویکی هزینه شده است.
مرادی عنوان کرد: با توجه به هماهنگی های به عمل آمده و قول مساعد مسئولان کشوری و استانی برای تامین به موقع اعتبارات مورد نیاز پیش بینی می شود که مجتمع سینمایی بهمن سنندج تا پایان سال جاری به بهره برداری برسد.
هر چند که وعده معاون اداری و معالی حوزه هنری افتتاح مجتمع سینمایی بهمن سنندج تا پایان سال جاری است و حتی معاون سینمای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز ماه گذشته در جریان بازدید از این پروژه وعده افتتاح آن را تا پایان سال مطرح کرد و این برای پنجمین سال متوالی است که مسئولان هر بار پایان سال را برای افتتاح این پروژه اعلام می کنند و البته این سالها همچنان بدون درنگ می گذرند و سینمای بهمن سنندج هم خود به محلی برای نمایش وعده های عملی نشده مسئولان تبدیل شده است.
نبود سینما و عدم برنامه ریزی مناسب از سوی مسئولان برای توسعه این بخش در استان کردستان در حالی است که این استان به دلیل هم مرز بودن با کشور عراق و حضور نیروهای خارجی و چند ملیتی در این کشور تهاجم فرهنگی و ناتوی دشمن در حوزه فرهنگی به روشنی در این خطه از ایران اسلامی واضح و قابل مشاهده است و البته به غیر حرف و وعده تاکنون اقدامی برای مقابله با این تهاجم و ناتوی فرهنگی اجرایی نشده است.
افزایش شبانه روزی شبکه های ماهواره ای کردی در خارج از مرزهای کشور و پخش برنامه های با جذابیت های مختلف باعث شده است که خیل عظیمی از مردم با پناه دادن به دایره های زنگی پشت بام خانه های خود دیگر حتی فکر رفتن به سالن سینما را از سرشان بیرون کرده باشند و البته جمع آوری دیش های ماهواره هم چندان تاثیری در این روند نداشت چرا که این دایره های زنگی بعد از جمع آوری از سوی نیروی انتظامی کمتر از یک روز و یا شاید هم چند ساعت بار دیگر به صورت قارچ گونه در پشت بام خانه ها سبز شدند و البته این بار در گوشه بام خانه ها پناه گرفته اند تا دیگر کسی آنها را نبیند.
نظر شما