به گزارش خبرگزاری مهر، دبیر اولین همایش گردشگری دینی و توسعه فرهنگ زیارت که برای دیدار با برخی علما و مراجع تقلید به قم سفر کرده بود، در گفتگو با خبرنگاران هدف از برگزاری این همایش را ارائه الگوی گردشگری اسلامی و زیارت در راستای تقویت وحدت و ترویج همگرایی در جهان اسلام، ایجاد فضای تفاهم و همزیستی در بین مسلمانان، توسعه فرهنگ زیارت و بهره مندی از برکات آن ذکر کرد.
علی باقری ادامه داد: این همایش در دو محور نظری و پژوهشی و کاربردی در 22 موضوع در قالب بروشور، پوستر و تیزر فراخوان به شش زبان تهیه و در داخل و خارج کشور توزیع و به بیش از 100 کشور جهان از طریق ایمیل ارسال شد.
وی ادامه داد: محورهای نظری و پژوهشی این همایش شامل گردشگری دینی در آئینه آیات و روایات، گردشگری دینی از نظر سیره نویسان و جهان گردان مسلمان، شناخت و تبیین آثار و ماهیت زیارت و گردشگری دینی با توجه به اهمیت روزافزون آن در جهان اسلام، احکام فقهی و حقوقی گردشگری از دیدگاه مذاهب اسلامی، تبیین فلسفه حقیقی و ترویج و تعمیق فرهنگ زیارت با توجه به نقش آن در همگرایی اسلامی، نقش زیارت و گردشگری اسلامی در ارائه چهره حقیقی اسلام به جهان و مقابله با خرافه، تحریف و تخریب آن توسط قدرتها است.
وی، شناخت ظرفیتها و قابلیتهای اماکن زیارتی و مذهبی و چگونگی بهره وری بهینه از آنها در جهان اسلام، تبیین محوریت و اهمیت مشهد مقدس در شکل گیری قطب زیارت و گردشگری دینی در جهان اسلام و نقش دیگر آثار فرهنگی و تاریخی خراسان در جذب گردشگران، جایگاه آستان قدس رضوی در تعمیق و ترویج گردشگری دینی و زیارت و نقش و اهمیت آموزش آکادمیک و دانشگاهی در ارتقا و توسعه گردشگری دینی در ابعاد مختلف ذکر کرد.
باقری گفت: نقش گردشگری دینی و زیارت در افزایش همگرایی و تعامل فرهنگی در جهان اسلام، نقش تبلیغات هنری و رسانهای و فناوری ارتباطات و اطلاعات در گسترش گردشگری دینی و توسعه فرهنگ زیارت، نقش زیارت و گردشگری در توسعه و تعمیق وحدت اسلامی، حفظ آثار اسلامی و تاریخی و نقش آن در توسعه گردشگری اسلامی از دیگر موضوعات این مورد بحث در این همایش است.
وی ادامه داد: در محورهای کاربردی نیز موضوعاتی مانند شناخت راهکارها و روشهای جذب گردشگران دینی و کیفیت تعامل با ایشان و توسعه زیر ساختها، چگونگی همکاری سازمانها و نهادهای رئیس اداره ارتباطات اسلامی و زائران غیرایرانی همچنین آسیب شناسی گردشگری دینی و زیارت در کشورهای اسلامی و استفاده از تجارب جهان اسلام، تبیین راهکارهای تسهیل رفت و آمد گردشگران و زائران بین کشورهای اسلامی از نظر حقوقی و سیاسی، دیپلماسی فرهنگی و نقش آن در توسعه فرهنگ زیارت، شناسایی خاستگاه انسانی گردشگری دینی، راهکارهای پاسداری از ارزشهای اسلامی و تعامل بهتر با گردشگران، راهکارهای توسعه فرهنگ زیارت در جوامع اسلامی از دیگر موضوعات این همایش دانست.
ارسال 307 چکیده مقاله
وی بیان داشت: تاکنون تعداد 307 چکیده مقاله دریافت و از این بین 258 چکیده پذیرش شده است، پس از اعلام نتایج، بررسی چکیده مقالات تاکنون 224 اصل مقاله به زبانهای فارسی، انگلیسی، عربی و فرانسه از کشورهای ایران، آمریکا، آلمان، مصر، الجزایر، اتیوپی،کانادا، اندونزی، سنگال دریافت شده است.
وی اظهار داشت: مقالات دریافتی توسط 12 نفر از اعضای هیئت علمی مورد بررسی قرار گرفته و نتایج به زودی اعلام خواهد شد.
وی ادامه داد: برخی از شخصیتهای حوزوی و دانشگاهی از جمله حججالاسلام والمسلمین محمدحسن زمانی معاون بینالملل حوزههای علمیه، محمد سالار معاون بینالملل مجمع جهانی اهل بیت(ع) و سبحانینیا عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی و منوچهر متکی وزیر سابق امور خارجه از اعضای هیئت علمی این همایش هستند.
اولین همایش بین اللملی گردشگری دینی و توسعه فرهنگ زیارت در روزهای 14 و 15 مهرماه 90 همزمان با ایام سالگرد میلاد مسعود حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) و دهه مبارک کرامت با حضور شخصیتهای مهم از جهان اسلام، تولیتهای اماکن مذهبی و عتبات عالیات در عراق، سوریه، و مصر در تالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزار میشود.
با حضور شخصیتهای جهان اسلام
همایش بینالمللی "گردشگری دینی، توسعه فرهنگ زیارت" برگزار میشود
قم - خبرگزاری مهر: در آستانه میلاد باسعادت امام هشتم و دهه کرامت، اولین همایش بینالمللی "گردشگری دینی، توسعه فرهنگ زیارت، مبانی نظری، چالشها و راهکارها" با همکاری برخی نهادهای حوزوی در مشهد مقدس برگزار میشود.
کد خبر 1405388
نظر شما