به گزارش خبرگزاری مهر، هنرمندان و نویسندگان بزرگی چون ونسان ونگ گوگ، ویرجینیا وولف و ارنست همینگوی از بیماری اختلال دو قطبی رنج می بردند.
اکنون نتایج یک تحقیق در آمریکا نشان می دهد بیش از 8 درصد از کسانی که حرفه آنها با خلاقیت مرتبط است از بیماری افسردگی- شیدایی یا اختلال دوقطبی رنج می برند. درحالی که در کل جمعیت جهانی تنها یک درصد از مردم به این اختلال مبتلا هستند. از سوی دیگر، در حدود 8 درصد از کسانی که از اختلال دو قطبی متاثر هستند می توانند به عنوان افراد خلاق مورد ملاحظه قرار گیرند.
"گرگ ماری" و "شری جانسون" در مقاله ای که به تازگی در مجله Clinical Psychological Review منتشر کرده اند خاطرنشان می کنند که این ارتباط هنوز باید به روشی قطعی نشان داده شود، چراکه تاکنون این مطالعات به جای اینکه به صورت بررسیهای وسیع اپیدمی شناسانه انجام شوند تنها بر روی موارد مجزا بوده اند و از دیدگاه علمی نمی توانند چندان عمومیت داشته باشند.
همچنین به نظر می رسد که پیوند میان خلاقیت و اختلال دوقطبی، یک ارتباط خطی نیست. در واقع کسی که از اشکال شیدایی حادتری رنج می برد نسبت به کسی که به اشکال سبکتر این اختلال مبتلا است کمتر قادر به تولید خلاقیت است.
"کای ردفیلد جمیسون"، استاد روانشناسی مدرسه پزشکی دانشگاه جان هاپکینز در بالتیمور در این خصوص توضیح داد: "دهها سال و یا واقعاً قرنها است که خلق و خوی انسان با خلاقیت مرتبط شده اند. درحقیقت خلق و خو با جنبه های دیگری چون تجسم گرایی، توانایی تفکر و درس گرفتن از مصیبتها نیز ارتباط دارد. همچنین افسردگی نیز حداقل از بعضی جهات می تواند تفکر را آسان کند."
خلاقیت در کار و ارتباط میان شیدایی- افسردگی و خلاقیت از جمله موضوعاتی هستند که در کنفرانس جهانی "آینده علم" که از 18 تا 20 سپتامبر در شهر ونیز برگزار می شود، مورد بررسی قرار خواهند گرفت. عنوان این دوره از کنفرانس "آینده علم" "ذهن: جوهره بشریت" نامگذاری شده است.
در حدود 50 درصد از شهروندان اروپایی دارای یک کپی از این جهش ژنتیکی هستند درحالیکه 15 درصد از آنها دارای دو کپی از این جهش هستند.
این دانشمندان موفق شدند با نقشه برداری از DNAحدود 200 داوطلب بزرگسال اثرات این جهش ژنتیکی را بر قدرت خلاقیت افرادی که حامل این جهش هستند بررسی کنند.
در این بررسی مشاهده شد افرادی که دارای دو کپی از جهش ژنتیکی نوروگولین- 1 هستند (در حدود 12 درصد از شرکت کنندگان در تحقیق) از خلاقیت و حساسیت بسیار بالایی نسبت به افراد دارای یک کپی از این جهش و یا افراد بدون هیچ جهشی برخوردارند.
همچنین قدرت خلاقیت افرادی که دارای تنها یک کپی از این جهش بودند بیش از افراد بدون آن بود به گفته این محققان، در مجموع این جهشها بر روی 3 تا 8 درصد ازتفاوتهای موجود در قدرت خلاقیت هنری اثر می گذارند.
نظر شما