۲۱ شهریور ۱۳۹۰، ۱۵:۰۷

در آستانه برداشت محصول/

عدم قیمتگذاری مشکل اصلی پسته کاران/ لزوم ورود انجمن پسته

عدم قیمتگذاری مشکل اصلی پسته کاران/ لزوم ورود انجمن پسته

کرمان - خبرگزاری مهر: رئیس بانک کشاورزی شمال کرمان با اشاره به نبود قیمت مشخص برای پسته گفت: مهمترین مشکل کشاورزان نبود قیمت معین برای محصول در سال جاری است.

به گزارش خبرنگار مهر، سعید ربیع پور در جلسه خبری ظهر دوشنبه در خبرنگاران کرمان گفت: قیمت پسته در سال گذشته حتی تا کیلویی چهار هزار و 700 تومان رسید که در حق پسته داران ظلم شده است و برای حل این مشکل باید تا قبل از فرا رسیدن فصل برداشت پسته انجمن پسته نیز وارد عمل شود و خط اعتباری ویژه ای اختصاص پیدا کند تا متولی در این بخش برای جلوگیری از ضرر کشاورزان وجود داشته باشد.

این مسئول میزان مانده تسهیلات شعب بانک کشاورزی کرمان راهفت هزار و 650 میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: هزار و 500 میلیارد ریال از این میزان پرداخت شده و مابقی آن همچنان در قبال بدهی به بانک کشاورزی پابرجاست.

وی نرخ سودهای تسهیلات این بانک را متفاوت دانست و گفت: برای تسهیلات کمتر از دو سال نرخ سودهایی تا 11 درصد، برای تسهیلات عقود مبادله ای بیش از دو سال نرخ سود 14درصد برای عقود غیر مبادله ای 14درصد و برای بخش کشاورزی بالاترین میزان سود پرداختی یعنی 17درصد را داریم که هیچ گاه 17.1درصد نمی شود.

ربیع پور میزان تسهیلات ارزی این بانک را در کرمان 60 میلیون دلار ذکر کرد و گفت: در سال 89 مبلغ تسهیلات پرداختی حدود سه هزار و 400 میلیارد ریال بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل 30درصد رشد داشته است.

وی عمده اعطای تسهیلات را در بخش های اشتغال، تجهیز سیستم آبیاری تحت فشار و مسائلی چون هدفمندی یارانه ها عنوان کرد و گفت: در بحث بنگاههای اقتصادی زود بازده از ابتدای طرح تا پایان سال گذشته از میزان هزار و 40 میلیارد اعتبار تخصیصی به بانک کشاورزی میزان 830 میلیارد ریال جذب شده است و برای بیش از چهار هزار و 500 نفر ایجاد شغل شده است.

این مسئول ادامه داد: بانک کشاورزی کرمان سه برابر ظرفیت قانونی اش در استان کرمان هزینه کرده است درحالیکه منابعی نیاورده است اما برداشت داشته است به طور مثال 450 تا 460 میلیارد ریال مبلغ هزینه های این بانک مربوط به مطالبات زلزله می شود.

وی پوشش بیمه ای محصولات کشاورزی کرمان را شامل 44 محصول دانست و گفت: متناسب با تعرفه ای که خود افراد بیمه گذار انتخاب می کنند در صورت خسارت دیدن به آنها غرامت پرداخت می کنیم که هزار نوع تعرفه برای بیمه داریم.

رئیس بانک کشاورزی شمال کرمان گفت: 85 درصد تسهیلات سیستم های آبیاری به صورت بلاعوض است و در بخش تخصیص اعتبار برای سیستم های آبیاری نوین جز چهار استان اول کشور هستیم اما در بخش تجهیز منابع جز چهار استان آخر کشور هستیم.

کد خبر 1405873

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha