احمد حاجی شریف معاون نظارت بر چاپ و نشر سازمان دارالقرآن الکریم درباره کتاب های دعای موجود در بازار به خبرنگار مهر گفت: متأسفانه در سال های اخیر فرقه ها و گروه های انحرافی در حوزه دین فعال شده اند، چون متوجه شدند از مسیرهای دیگر نمی توانند در تفکر مردم خللی ایجاد کنند تلاش کردند از طریق رخنه در اندیشه های آنها ضربه وارد کنند.
وی ادامه داد: متأسفانه در برخی مجالس دعا، مسائلی مطرح می شود که اعتباری ندارد در حالی که باید سند دعاها معتبر باشد چون در غیر اینصورت برای ما قابل اجرا نیست.
وی استفاده از دستورالعمل های فاقد منبع صحیح روایی را غلط دانست و تصریح کرد: ممکن است فردی بگوید اگر روزانه فلان قدر صلوات بفرستید، نتیجه می گیرید در حالی که در روایات چنین مطالبی مطرح نشده است. در این صورت این مطلب برای ما قابل اجرا و اتکا نیست باید سند معتبر باشد والا ارزشی ندارد.
حاجی شریف درباره نظارت بر نشر کتاب های دعا گفت: متأسفانه هیچگونه نظارتی بر نشر کتاب های مفاتیح الجنان، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و کتاب های دعا وجود ندارد. به همین دلیل در این کتاب ها غلط زیاد دیده می شود، کلمات کم و اضافه وجود دارد. به عنوان مثال در زیارت عاشورا کلماتی در پرانتز نوشته می شود که به معنی عدم اطمینان از وجود این کلمات در اصل حدیث است که نشانه آن است که کار کارشناسی در این زمینه انجام نداده اند.
وی نظارت فعلی بر انتشار اینگونه کتاب ها را ناکافی دانست و بعنوان پیشنهاد گفت: باید همان شیوه ای که در انتشار قرآن وجود دارد، حداقل در چاپ کتاب هایی مثل مفاتیح الجنان، صحیفه سجادیه و نهج البلاغه هم وجود داشته باشد چون اینها کتاب هایی هستند که با شمارگان بالا منتشر می شوند و نباید بدون نظارت محتوایی به مرحله چاپ برسند.
معاون نظارت بر چاپ و نشر سازمان دارالقرآن درباره لزوم نظارت بر انتشار کتاب هایی با عنوان تمرکز ذهن و... گفت: من تخصصی در این گونه کتاب ها ندارم ولی برخی از این کتاب ها و موضوع آنها در دین ما پذیرفته شده نیستند مثلا علمای ما احضار روح را تأیید نمی کنند.
وی ادامه داد: در گذشته کتاب هایی با عنوان استخاره با قرآن چاپ می شدند ما در این موضوع از مراجع استفتاء گرفتیم، بدون استثنا گفتند که انتشار این کتاب ها ایراد دارد و وزارت ارشاد هم جلوی چاپ اینگونه کتاب ها را گرفت و الان هم اگر چنین کتاب هایی چاپ می شوند مجوز ندارند و قاچاق هستند.
نظر شما