به گزارش خبرنگار مهر، غلامحسین شافعی ظهر چهارشنبه در جلسه کمیسیون توسعه صادرات استان در اتاق بازرگانی مشهد اظهار کرد: اعمال این سیاست اشتباه که هر چه مصرف داریم حتما باید تولیـــد کنیم، یک رابطه نابرابر و نادرست را در طول زمان بین صنعت و کشاورزی ایجاد کرده به طوریکه سیاستهای مهم این دو بخش از کشور در خیلی از زمان ها در تقابل با هم در اقتصاد کشور نقش بازی کردند.
رئیس کمیسیون صادرات استان ادامه داد: در حال حاضر هم بخشهای دیگر اقتصادی ما در سیاست گذاری ها با هم در تقابلند، با ادغام دو وزارتخانه صنعت و تجارت بحثهایی در وزارت کشاورزی مطرح است که به لحاظ کارشناسی قابل توجه نیست و جای نگرانی از اقتصاد کشور برای آینده در این بخش نیز وجود دارد.
وی گفت: اینکه هر وزارتخانه بخواهد نقش خود را در اقتصاد کشور پر رنگ نشان دهد، جفا بر اقتصاد کشور است.
شافعی افزود: کل اقتصاد کشور به منزله پیکره انسانی است که اجزای مختلف این پیکره و این بدن وزارتخانه های مختلف هستند که در صورتی این پیکره می تواند کارایی لازم را در توسعه اقتصاد داشته باشد که اعضای این پیکره با هم رشد کنند و هماهنگ حرکت کنند، اینکه این اجزا را جدا از هم مورد بررسی قرار دهیم اشتباه بزرگی است که تاکنون هم انجام شده و همچنان ادامه دارد.
رئیس کمیسیــون توسعه صادرات با اشاره به ادغام دو وزارتخانه صنایع و معادن و بازرگانی افزود: این ادغام اگر نگاه درستی به آن بشود و برنامه درستی برایش طراحی شود نقطه امید مثبت و خوبی است که بتواند این دو بخش از اقتصاد کشور را با هم همراه و همگام و هماهنگ کند و شاید در چنین ادغام و ترکیبی ما بتوانیم سیاست اشتباه گذشته تولید برای جایگزینی واردات را تبدیل به تولید با مزیت و تولید با نگاه برون گرا کنیم.
شافعی افزود: صادرات زمانی موفق است که از تولید قوی برخوردار باشد و از طرفی صادرات بتواند به عنوان نوک پیکان تولید در اقتصاد جهانی نقش را ایفا کند.
وی گفت: این ادغام این دو نگاه را باید مورد توجه قرار بدهد و سایر بخش بر بخشی دیگر تسلط پیدا نکند که اگر چنین شود با این ادغام ها دچار ضایعات خواهیم شد.
وی اظهار امیدواری کرد: باید تولید محور اصلی حرکت قرار بگیرد زیرا تولید قوی می تواند صادرات موفق را به دنبال داشته باشد.
وی گفت: به طور قطع از همه مزایایی که برای این ادغامها از جمله کوچک سازی دولت و جلوگیری از اتلاف منافع مطرح می شود مهمترین اتفاقی که در این ادغام ها می افتد هماهنگی مؤلفه های مختلف اقتصاد کشور بر یک محور برای توسعه اقتصادی است.
نائب رئیس اول اتاق ایران با اشاره به تشکیل شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی گفت: یک نهاد جدید و تأثیرگذار از سال 90 به نام شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در کشور ایجاد شده که ازجمله معدود موادی از برنامه پنجم است که به موقع و از ابتدای شروع برنامه کار خود را شروع کرده است.
وی بیان کرد: وظایفی برای این شورا تعریف شده که مصوبات و بحثهای شورا را قانونی کرده و برای ما که در استانها فعالیت می کنیم فضایی آماده شده که ما بتوانیم مسائل و مشکلاتمان را به آنجا بسپاریم و حتماً توقع دریافت نتیجه را داشته باشیم.
شافعی گفت: در مسائل صادراتی فرصت جدیدی ایجاد شده که مشکلات و مسائل استانی را در شورا مطرح کنیم و از آنها نتیجه بخواهیم.
وی ادامه داد: آنچه به عنوان هدف صادرات تعریف شده بدون مهیا کردن زیرساختهای لازم برای رسیدن به این اعداد و ارقام مشکل و در مـــواردی دست نیافتنی است توجه به ایجــاد این زیر ساختها برای رسیدن به اهداف مسئله مهمــی است که توجه مسئولین امر را می طلبد.
وی اعلام کرد: ریاست دوره ای اتاق اکو به ایران واگذار شده بر این منوال اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران یک برنامه ریزی جدید را در ارتباط با کشورهای عضو اکو طراحی و برنامه ریزی کرده است.
شافعی افزود: اولین قدم و اقدام عملی در این است که در دوم مهر ماه اتاق اکو سفری را به دو کشور قرقیزستان و قزاقستان دارد که ما از این فرصت با توجه به اینکه خراسان در ارتباط با کشورهای عضو اکو نسبت به سایر استانها پیشتازتر است استفاده کرده و پیشنهادات لازم را آماده و فعالین اقتصادی این حوزه را شناسائی و تشـویق کنیم که در این هیئت ها حضور داشته باشند.
نظر شما