۲۴ شهریور ۱۳۹۰، ۱۷:۵۳

گزارش خبری/

"کوگان" شاهکار منحصر بفرد بشر/ غار کوگان ساماندهی می شود

"کوگان" شاهکار منحصر بفرد بشر/ غار کوگان ساماندهی می شود

خرم آباد - خبرگزاری مهر: غار منحصر به فرد "کوگان" یکی از معدود غارهای مصنوعی لرستان است که به دست انسان در دل کوهستانهای این استان به وجود آمده است و هم اکنون با پیگیری استانداری لرستان عملیات ساماندهی این اثر تاریخی در دست انجام است.

به گزارش خبرگزاری مهر، حبیب الله دهمرده استاندار لرستان به همراه امام جمعه موقت خرم آباد، فرمانداران شهرستانهای خرم آباد و پلدختر، مدیر کل سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و دیگر مدیران متولی امر از روند پروژه ساماندهی منطقه گردشگری غار کوگان بازدید و در جهت تسریع در اتمام این پروژه دستورات لازم را صادر کردند.

استاندار لرستان در این رابطه اظهار داشت: پروژه ساماندهی بنای تاریخی غار کوگان شامل احداث سرویس بهداشتی، پل دسترسی و پله های ورودی غار و اجرای مرحله برق رسانی به این بنای تاریخی است.

دهمرده تصریح کرد: مواد یاد شده توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و شرکت توزیع برق استان لرستان در حال انجام و رو به اتمام است.

وی یادآور شد: فاز دوم برق رسانی شامل نور پردازی این غار تاریخی نیز هم اکنون در دست اقدام قرار دارد.

عکس تزئینی است

بنابر این گزارش، غار منحصر به فرد "کوگان" یکی از معدود غارهای مصنوعی لرستان است که به دست انسان در دل کوهستانهای این استان به وجود آمده است. این غار در ۵۲ کیلومتری جنوب شرقی خرم آباد در روستای خوش آب و هوایی به همین نام قرارگرفته است.

غار کوگان جزو غارهای چند طبقه است که دسترسی بسیار سختی دارد و رسیدن به آن بدون تجهیز به امکانات و وسایل کوه نوردی و غار نوردی دشوار است.

این غار دژ مانند که تمام آن با حجاریهای طاقت فرسا به وجود آمده به استناد سکه هایی که در اطراف آن به دست آمده است به دوره اشکانیان تعلق دارد و طی قرون متمادی به عنوان یک محل سکونت دائمی مورد استفاده قرار گرفته است.

ورودی غار به صورت چهار گوش در اندازه 2.5 در 2.20 متر است و به سمت شمال باز می شود. غار شامل دو طبقه است که طبقه اول آن از چهار اتاق و فضاهای مرتبط به هم تشکیل شده است. طبقه دوم غار حدوداً 3.4 متر بالاتر از کف قسمت اول غار است.

این غار دارای اتاقهایی جهت استفاده بوده و نمونه ای از معماری صخره ای اشکانی است که علاوه بر آن اثر مذکور به آیین مهر نیز نسبت داده شده است.

مساحت کلی فضاهای تعبیه شده در این غار دست ساز حدود 281 متر مربع است و از نکات قابل تأمل در این غار وجود مخازن آب در داخل اتاقهاست.

این غار مربوط به دوره اشکانی (پارتی ) به شماره 2660 در فهرست آثارملی ایران به ثبت رسیده است.

کد خبر 1408744

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha