۲۸ شهریور ۱۳۹۰، ۸:۲۵

فارسی به مهر خبر داد:

مستند زندگی دوفوشه کور حافظ‌شناس فرانسوی به پایان رسید

مستند زندگی دوفوشه کور حافظ‌شناس فرانسوی به پایان رسید

با پایان ساخت مستند «مجنون» درباره پروفسور شارل هانری دوفوشه کور، ایران‌شناس فرانسوی این اثر در آینده نزدیک در اختیار سینمای مستند کشورمان قرار می‌گیرد.

محمدعلی فارسی که از چندی پیش در حال ساخت فیلمی درباره پروفسور دوفوشه کور ایران‌شناس فرانسوی و دارنده نشان درجه یک حافظ‌شناسی است در این‌باره به خبرنگار مهر گفت: ساخت فیلم تمام شده و در حال تهیه کپی نهایی آن برای ارائه به مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی هستم.

وی ادامه داد: پس از آخرین سفری که پروفسور دوفوشه کور به ایران داشت، گروه ما 3 سفر به فرانسه داشت تا صحنه‌هایی که لازم بود به فیلم اضافه شود بگیریم و در نهایت ما توانستیم این فیلم را با نام «مجنون» به سرانجام برسانیم و فکر می‌کنم اثر ماندگار و جذابی باشد؛ از این لحاظ که وی چگونگی آشنایی‌اش با ادبیات ایران به ویژه حافظ را به زیبایی روایت می‌کند. همچنین گفتگوهای خوبی با بزرگان ادبیات ایران نیز در این مستند آورده شده است.

این مستندساز با اشاره به اینکه نسخه فعلی 57 دقیقه شده است، بیان کرد: البته این نسخه را برای داوری به تعدادی از دوستان خواهم داد که متناسب با نظر آنها اگر لازم باشد دقایقی از فیلم کم یا زیاد خواهد شد. به هر حال ما به دلیل اینکه از ابتدا تا انتها با سوژه درگیر بوده‌ایم، ممکن است نکاتی را نبینیم؛ مثلا یک نفر که با سوژه آشنا نیست شاید فیلم برایش گویا نباشد و لازم شود ما دقایقی را برای شفاف‌تر شدن موضوع به فیلم اضافه کنیم.

فارسی افزود: تنها یک بیستم از راش‌هایی که گرفته‌ایم، استفاده شده است و بقیه آنها آرشیو می‌شود که شاید امروز جنبه اطلاعاتی مهمی نداشته باشد، ولی در سال‌های آینده می‌تواند اهمیت زیادی پیدا کند. ما گفتگوهایی زیادی با خود آقای دوفوشه کور و همچنین صاحب‌نظران ادبی داشته‌ایم که در این 57 دقیقه استفاده نشده، ولی در آینده می‌تواند ارزش زیادی داشته باشد.

کارگردان فیلم «حقیقت گم‌شده» درباره‌ فیتز جرالد، مترجم رباعیات خیام، درباره دیدار دوفوشه کور با شفیعی کدکنی توضیح داد: در سفر وی به ایران دیدار کوتاهی هم با دکتر شفیعی کدکنی داشتیم که ارتباط این دو همچون رابطه مریدی و مرادی بود و دکتر کدکنی دوست داشتند آقای دوفوشه کور زمان بیشتری میهمان ایشان می‌بود.

وی در بخش دیگر صحبت‌هایش اشاره کرد: آن دیدار این فرصت را در اختیار من گذاشت تا فیلم «حقیقت گمشده» را در اختیار دکتر کدکنی بگذارم و ایشان نظرشان را اعلام کنند که یک روز ساعت 7 صبح با من تماس گرفتند که فیلم را دیده و به وجد آمده‌اند. ایشان گفتند که خوب وارد موضوع شده و از مسائل حاشیه‌ای هم درست عبور کرده‌ام که این تعریف برای من از جایزه هر جشنواره‌ای با ارزش‌تر است.

فارسی در پایان تاکید کرد که به زعم خودش فیلم «مجنون»؛ اثری درباره  شارل هانری دو فوشه کور از مستند «حقیقت گمشده» با کیفیت‌تر شده است.

شارل هانری دو فوشه کور متولد سال 1925 سال‌ها به ‌عنوان استاد زبان و ادبیات فارسی در مؤسسه‌ ملی زبان‌ها و تمدن‌های شرقی وابسته به دانشگاه سوربن فعالیت داشته است.

استاد بازنشسته دانشگاه‌های پاریس و سوربن، مدتی در ایران اقامت داشته است. دوره‌ای از سال 1966 از طرف کتابخانه  ملی فرانسه به بررسی نسخه‌های خطی فارسی در ایران اشتغال داشته و در دوره‌ای از سال 1975 مدیر بخش ایران‌شناسی سفارت فرانسه در کشورمان بوده است.
 
پایان‌نامه دکترای دو فوشه کور به  «وصف طبیعت در شعرهای غنایی فارسی قرن پنجم» اختصاص یافته است.
 
وی همچنین نشان درجه یک حافظ شناسی را در کارنامه ادبی خود دارد.
کد خبر 1409805

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha