۲۸ شهریور ۱۳۹۰، ۹:۰۰

نسبت اخلاق و صلح جهانی/

حلقه اتصال اخلاق و صلح جهانی رعایت حقوق انسانی است

حلقه اتصال اخلاق و صلح جهانی رعایت حقوق انسانی است

استاد گروه فلسفه دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه صلح هنگامی تحقق می‌یابد که انسانها به حقوق خود رسیده باشند، گفت: انسانها وقتی به حقوق خود می‏رسند که این حقوق شناخته شده و افراد و گروهها آنها را پذیرفته و قبول کرده باشند.

دکتر منوچهر صانعی دره‎بیدی در مورد جایگاه اخلاق در دنیای امروز به خبرنگار مهر گفت: در تاریخ مسئله‎ای به نام پیشرفت یا ترقی مطرح است که وقتی فرهنگ امروز را با فرهنگ سالهای دورتر یا حتی همین صدسال و دویست سال پیش  مقایسه می‎کنند اسناد و مدارکی است که نشان می‎دهد وضع انسان بهتر شده است.

وی افزود: فرض بفرمایید در مسئله حقوق بشر کانت فیلسوف آلمانی دویست سال پیش در جایی نوشته است که زن حق شهروندی ندارد. این حرف را اگر ته‎اش را در آورید در واقع به این معنا است که زن را به عنوان یک انسان قبول نداشته است. نمونه‎ها و مسائل دیگر در این زمینه بسیار است.

این محقق و پژوهشگر حوزه فلسفه تصریح کرد: بدین جهت در مقایسه با گذشته وضع اخلاقی انسان بسیار بسیار بهترو بسیاری از مشکلات اخلاقی رفع شده است. البته صنعت و تکنولوژی معیار پیشرفت جوامع نیست بلکه درک و فهم حقوق سایر ملتها و رعایت آن پیشرفت و ترقی محسوب می‎شوند. 

صانعی درمورد اینکه رعایت اخلاق و ارزشهای انسانی ما را چطور در دستیابی به  صلح و آرامش جهانی یاری می‏رساند نیز گفت: حلقه اتصال ایندو یعنی اخلاق و صلح همین مسئله حق یا جمعش حقوق است. یعنی صلح هنگامی تحقق پیدا می‎کند که انسانها به حقوق خودشان رسیده باشند و انسانها وقتی به حقوق خود می‏رسند که این حقوق شناخته شده باشد و افراد و گروهها و ملیتها و احزاب و اقوام این حقوق را پذیرفته و قبول کرده باشند.

کد خبر 1410468

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha