مجید واحدی زاده روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به بی انگیزگی هنرمندان اردبیل به دلیل عدم امکانات مناسب در استان اظهار داشت: تئاتر ما دولتی است بنابراین حمایتهای ویژه ای را طلب می کند که متاسفانه این حمایتها از هنرمندان اردبیلی دریغ می شود.
وی نیروی انسانی متخصص، امکانات فیزیکی و حمایتهای دولتی را سه عنصر جامعه پویا بر شمرد و افزود: استان اردبیل در هر سه عنصر با مشکلات عدیده ای مواجه است که اصلی ترین آن امکانات فیزیکی، ساختمانی و سخت افزاری است.
این پیشکسوت عرصه تئاتر استان با بیان اینکه اعتبارات تئاتر از اعتبارات بودجه جاری استان تامین شده و ردیف بودجه خاصی در نظر گرفته نشده است، اضافه کرد: با این حال دو جشنواره استانی برگزار کردیم اما از سال 85 به بعد میزبان جشنواره تئاتر استانی نبوده ایم.
وی بودجه در نظر گرفته شده برای جشنواره استانی را از سوی متولیان 40 میلیون ریال اعلام کرد و یادآور شد: این اعتبار به هیج وجه قابل قبول نیست و با این بودجه حتی نمی توان هزینه داوری را پرداخت کرد.
استان اردبیل فاقد سالن استاندارد تئاتر
واحدی زاده با انتقاد از عدم وجود سالنهای تخصصی و استاندارد برای هنرهای نمایشی استان ابراز داشت: گروه های تئاتر استان امروز برای تمرین و اجرا محل مناسب و ثابتی ندارند و همین عوامل باعث شده بسیاری از گروه های از اجرای نمایش منصرف شوند.
وی با اشاره به نظر یکی از کارشناسان کشوری مبنی بر اینکه سیستم نور سالن فدک اردبیل به عنوان بهترین سالن استان، بیش از 70 سال پیش منسوخ شده است، تصریح کرد: عدم وجود سیستم صوتی و نور مناسب دو سالن فدک و بیضای اردبیل هنرمندان استان را در مضیقه قرار داده است.
به گفته مدیر انجمن نمایشی استان همین عوامل و کمبودها شرایط میزبانی جشنواره های منطقه ای و ملی را در عین شایستگی از اردبیل سلب کرده و موجب عقب ماندگی هنرهای نمایشی 90 ساله اردبیل شده است.
وی خواستار مساعدت وزارت ارشاد اسلامی برای تجهیر سالنهای فدک و بیضای اردبیل به سیستم الکترونیکی، صوتی، نور و ... شد تا یکی از اصلی ترین مشکلات هنرمندان استان رفع شود.
هنرمندان استان اردبیل انگیزه ندارند
واحدی زاده با اشاره به وجود 23 گروه نمایشی با پروانه فعالیت در استان اظهار داشت: از این تعداد هشت گروه کمکهای مالی برای نمایش عمومی از اداره فرهنگ و ارشاد استان دریافت کرده اند اما 15 گروه دیگر تاکنون این کمک مالی را دریافت نکرده اند.
وی با بیان اینکه تداوم این روند و شرایط موجب عدم برگزاری جشنواره استانی برای سالهای طولانی خواهد شد، عنوان کرد: شرط حضور گروه های نمایشی در جشنواره تئاتر استانی اجرای عمومی نمایش قبل از جشنواره است که متاسفانه مساله مالی و عدم بودجه تخصیصی و نیز نبود امکانات و سالن نمایش در استان مانع از نمایش عمومی می شود.
این پیشکسوت عرصه تئاتر استان متذکر شد: این در حالی است که گروه های مختلف در حال آماده سازی نمایش خود هستند اما هیچ امیدی به نمایش آن به خاطر مسایل مالی و نبود سالن مجهز و مناسب ندارند که این حال سبب بی انگیزگی و دور هنرمندان از عرصه تئاتر استان می شود.
تقلیل گنجایش تئاتر شهر / تالار لباس در اردبیل ایجاد شود
وی خبر ایجاد سالن تئاتر شهر در اردبیل را برای هنرمندان این حوزه در استان اردبیل مسرت بخش خواند و بیان داشت: ایجاد سالن تئاتر اردبیل هنرمندان را خوشحال کرد و علاقه مندان به تئاتر استان را امیدوار به ادامه کار و رشد و شکوفایی مجدد هنرهای نمایشی کرد.
مدیر انجمن نمایشی استان در عین حال با انتقاد از تقلیل ظرفیت سالن تئاتر اردبیل و جابجایی محل احداث آن افزود: این سالن قرار بود با ظرفیت 900 نفر و در داخل شهر اردبیل احداث شود که متاسفانه ظرفیت آن را به 600 نفر تقلیل یافت و محل احداث آن به بیرون از شهر منتقل شد.
وی با بیان اینکه هم اکنون مقرر شده این سالن در نزدیکی نمایشگاه بین المللی در حاشیه شهر اردبیل احداث شود، تاکید کرد: بی شک در آینده همانند مجتمع فرهنگی فدک مشکلاتی به سبب دوری محل از شهر و ایاب و ذهاب هنرمندان به وجود خواهد آمد.
واحدی زاده در پایان خواستار طراحی و ایجاد تالار لباس در سالن تئاتر شهر اردبیل شد و اضافه کرد: وجود سالن لباس در این مجموعه به منظور آرشیو لباسهای نمایشی ضروری است، چراکه هنرمندان هنرهای نمایشی زمانی که با هزار گرفتاری و مشکلات لباسی برای نمایش تهیه می کنند نمی توانند آن را در جالی آرشیو کنند.
نظر شما