دکتر کلایتون کراکت استاد مطالعات دینی دانشگاه آرکانزاس مرکزی آمریکا در مورد ارزشهای اساسی در دین اسلام به خبرنگار مهر گفت: اولین نکتهای که باید به آن توجه داشت این است که دین را نمیتوان در قالب محدود و معینی تعریف کرد.
وی افزود: اما میتوان آنرا به شیوه استدلالی و زبان شناختی مورد توجه قرار داد. برای نمونه هیوستون اسمیت فیلسوف دین آمریکایی دین را عقلانی میداند و معتقد است که دین میتواند به درک و فهم انسان از شرایط انسانی و بشری کمک کند و در آن سهمی داشته باشد.
کراکت تصریح کرد: سنتهای بزرگ دینی دارای ایدهها و رویههای حیاتی و مهمی برای بشر هستند که در مورد چیستی زندگی و آنچه برای بشر حیاتی است حرفهایی دارند. سنتهای بزرگ دینی در مورد ارزشهای زندگی انسان و تقویت و گسترش اخلاق و معنویات حرفهایی برای انسان دارند.
استاد دانشگاه آرکانزاس یادآور شد: اسلام یکی از ادیان توحیدی است و نکات قابل توجهی در مورد برابری انسانها در پیشگاه خداوند دارد. انسانها بر اساس اسلام در پیشگاه خدایی که مظهر عدالت، مهربانی و حقیقت است برابر و یکسان هستند.
کراکت در ادامه تأکید کرد: همه سنتهای دینی با قرائتهای ناروا مورد تحریف قرار گرفته اند. ریشه این تحریفها خودخواهی، دگماتیسم و قدرت است.
وی در مورد آینده اسلام نیز تصریح کرد: در مورد آینده هیچ دینی از جمله اسلام نمیتوان با قاطعیت سخن گفت. اما آنچه مسلم است این است که ادیان همچنان مورد توجه خواهند بود و شاهد دنیای عاری از دین نخواهیم بود.
مؤلف "الهیات سیاسی رادیکال: دین و سیاست بعد از لیبرالیسم" در پایان تأکید کرد: ادیان از آغاز زندگی بشردر کنار فرهنگهای انسانی به طور مسالمت آمیز زندگی کردهاند. از ابتدا و از زمانی که انسان نسبت به موجودیت خود آگاهی یافت و از هنرهای سمبلیک و زبان استفاده کرد، ادیان در کنار بشر بودهاند.
نظر شما