محمدحسین وطنخواه در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به گونه های مرغوب کشت شده در اردکان اظهار داشت: این گونه ها شامل قضب، مضافتی، کبکاب، خدشکن و خارک است اما متاسفانه 50 درصد محصولات درختان نخل اردکان مصرف علوفه ای دارد.
وی اجرای طرح جایگزینی نهالهای مرغوب به جای درختان غیربارور و خشکیده در روستای حاجی آباد را به نفع منطقه و موقعیت بحرانی این روستا دانست و افزود: ناگزیر به اجرای این طرح هستیم و مطالعات کارشناسی لازم نیز در این زمینه صورت گرفته است.
قطع یکباره درختان نخل اردکان عملی نیست
وطنخواه ادامه داد: قطع تمام نخیلات این روستا و جایگزینی یکباره نهالهای مرغوب عملی نیست و مردم روستا نظر مثبتی به این طرح ندارند و باید به تدریج و با کار کارشناسانه این طرح ملی را در این روستا اجرا کنیم.
رئیس جهاد کشاورزی اردکان با اشاره به آغاز فصل برداشت خرما از نخلستانهای اردکان عنوان کرد: سطح زیر کشت نخیلات در این شهرستان 340 هکتار و تعداد درختان خرما در منطقه بیش از هفت هزار نفر است.
وی اظهار داشت: از این مساحت 240هکتار بارور است و عملکرد آن دو تن در واحد است.
90 هکتار از سطح نخیلات اردکان غیربارور است
وطنخواه،90 هکتار از سطح زیر کشت نخیلات اردکان را غیربارور اعلام کرد و افزود: عملکرد نخیلات در سال جاری بیش از 500 تن پیش بینی می شود و برداشت آن نیز از نیمه شهریورماه آغاز میشود و تا اواسط آبان ماه ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: بیشترین سطح زیرکشت نخیلات که بیش از 200هکتار است، مربوط به روستای حاجی آباد و مزارع اطراف آن است.
وطنخواه افزود: پس از حاجی آباد، بیشترین سطح را به ترتیب روستاهای زرین، مغستان، بخش مرکزی و دم کفتار به خود اختصاص داده اند.
نظر شما