سینا احمدی - مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به جزئیات این روش افزود: در این تحقیق نوعی نوار دور کننده حلزون قهوه ای برای درختان و نهال های مرکبات عرضه شد.
وی با اشاره به جزئیات دستاوردهای این تحقیقات اظهار داشت: در این تحقیقات از حساسیت حلزون ها نسبت به برخی فلزات و ترکیبات آنان بهره گرفتیم و نوار دور کننده آفات مرکبات تولید شد.
احمدی با بیان اینکه این نوار با استفاده از نمکهای معدنی آهن فعال شده است، ادامه داد: تماس بدن مرطوب حلزون ها با سطح نوار، باعث نوعی واکنش الکتروشیمیایی می شود که برای آنها بسیار آزاردهنده است و موجب از دست دادن مایعات حیاتی بدن حلزون می شود. به این دلیل به محض تماس بدن حلزون ها با نوار، از عبور از روی آن خودداری می کنند و در نتیجه درختان، بدون نیاز به کاربرد سموم از آسیب این دسته از آفات در امان می مانند.
وی با تاکید بر اینکه عملکرد این نوار به صورت انتخابی است، یادآور شد: این نوار به غیر از حلزون و راب (نوعی حلزون بدون صدف) برای سایر جانداران بدون زیان است از این رو می تواند سهم بسزایی در کاهش مصرف سموم و تولید محصولات سالم و ارگانیک داشته باشد.
مجری طرح با اشاره به ویژگیهای این نوار خاطرنشان کرد: این نوار در شرایط آب و هوایی مختلف جوی و محیطی خواص خود را به خوبی حفظ می کند.
وی همچنین اضافه کرد: این محصول از سوی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور در باغات پرتقال در استان مازندران مورد آزمایش قرار گرفت که نتایج این تست ها برتری این روش نسبت به سموم شیمیایی در کاهش پایدار و قطعی جمعیت حلزون قهوه ای مرکبات به ویژه بر روی ارقام پایه بلند درختان مرکبات به اثبات رسید.
نظر شما