به گزارش خبرنگار مهر، استان گلستان بانوان فرهیخته فراوانی درعرصه های مختلف دارد و ضروری است تا این قشر برای حضور در انتخابات آتی مجلس نهم برنامه ریزی داشته باشد.
در ماههای اخیر که زنگ انتخابات مجلس نهم به صدا درآمده است، برآیندها بیانگر آنست که ضروری است بانوان گلستانی در این حوزه حضور پررنگتری داشته باشند.
از سوی دیگر عدم حضور بانوان گلستان در خانه ملت در مجلس هشتم در حالیست که بانوان در حوزه های مختلف اجتماعی از جمله شوراها و مدیریت های سیاسی و اجتماعی نقش پررنگی دارند.
خلاء حضور بانوان گلستانی در خانه ملت تاکنون موجب شده تا ظرفیتهای این قشر توانمند و پرقابلیت آنگونه که باید بالفعل نشده است.
حضور بانوان در عرصه های مدیریت شهری، اجتماعی، علمی، شورای شهر نشان می دهد که این قشر شایستگی حضور در خانه ملت را دارند تا در جایگاه قانونگذاری به خواسته های این قشر جامعه عمل بپوشانند.
در حال حاضر استان گلستان هفت نماینده در مجلس هشتم دارد که همه این افراد را مردان تشکیل می دهند و بانوان در این خانه نقشی ندارند.
از مجموع نمایندگان گلستان، شهرستان گرگان دارای دو نماینده درخانه ملت است و شهرستانهای بندرگز، کردکوی، بندرترکمن و گمیشان نیز دارای یک نماینده هستند. گنبد کاووس که دومین شهرستان بزرگ و پرجمعیت استان گلستان است نیز یک نماینده در خانه ملت دارد.
شهرستان علی آباد کتول نیز که عنوان شهرستان سوم گلستان از نظر جمعیت و وسعت را بخود اختصاص داده است دارای یک نماینده در مجلس هشتم است.
این درحالیست که شهرستانهای آزادشهر و رامیان در مجموع با یک نماینده و شهرستانهای مینودشت، مراوه تپه و گالیکش نیز با یک نماینده در مجلس هشتم سهم دارند.
ثبت نام شمار اندکی از زنان به عنوان نامزدهای انتخابات مجلس در دوره های گذشته، این سئوال را در اذهان مطرح میکند که چرا گرایش و حضور زنان در عرصههای سیاسی به رغم توسعه روزافزون انقلاب اسلامی، قابل توجه نیست.
جمعیت اندک زنان در مجلس شورای اسلامی درحالی است که شمار زنان نخبه اعم از وکیل، پزشک و پرستار در حوزههای مختلف کم نیست.
یک کارشناس مسائل اجتماعی و شهری در این زمینه گفت: زنان به واسطه ویژگی های فردی سخت مسولیت می پذیرند ولی بارها ثابت کرده اند که هر گاه مسولیتی را بپذیرند به بهترین شکل ممکن انرا انجام می دهند.
محمد جعفری عنوان کرد: بخشی از این کم تحرکی به این بر می گردد که در عرصه مدیریتی کمتر از زنان استفاده میشود، در حالی که میتوان در سطوح مدیریتی مختلف از زنان بهره گرفت.
به گفته وی، پس از انقلاب رشد نخبهگرایی بین بانوان چشمگیر بود بنابراین باید با برنامهریزی مناسب فضای مدیریت مردسالارانه در جامعه تلطیف شود.
وی اظهار داشت: در شهرستانها شخص، خود باید فعالیت کند و به شهرها و روستاها برای تبلیغ برود، در شرایطی که بیش از نیمی از رای دهندگان در هر دوره از انتخابات زنان هستند.
جعفری بیان داشت: در حالی که زنان کاندیدا از حداکثر آرا در بین بانوانی که به پای صندوق رای می آیند برخوردارند و حمایت زنان را در انتخابات دارا هستند این نقطه قوتی برای حضور آنان درانتخابات است، منتهای مراتب باید شناسانده و حمایت شوند.
به گفته وی، فضا و بستر باید به گونهای فراهم شود تا زنان وارد عرصه قدرت سیاسی و اجتماعی شوند و بتوانند برای نامزدی شرکت کنند.
درحالیکه چند ماه انتخابات مجلس نهم باقی مانده نیاز است تا بانوان فرهیخته گلستان بیش از گذشته برای حضور در خانه ملت برنامه ریزی و نیاز سنجی داشته باشند.
نظر شما