۲۹ شهریور ۱۳۹۰، ۲۲:۰۱

حمدی خبر داد:

رهاسازی 56 میلیون قطعه زنبور برای مبارزه با آفات نیشکر خوزستان

رهاسازی 56 میلیون قطعه زنبور برای مبارزه با آفات نیشکر خوزستان

اهواز - خبرگزاری مهر: مدیر موسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر و صنایع جانبی گفت: تاکنون بیش از 56 میلیون قطعه زنبور پارازیتوئید برای مبارزه با آفات نیشکر در مزارع توسعه نیشکر استان خوزستان رها سازی شده است. --

به گزارش خبرنگار مهر، حسن حمدی ظهر سه شنبه در بازدید خبرنگاران از  مرکز تحقیقات نیشکر خوزستان اظهار داشت: مهمترین آفت نیشکر کرم ساقه خوار نیشکر است که باعث خسارت سنگینی به نیشکر می شود. قبل از سال 53 مبارزه با این آفت از طریق سم پاشی انجام می شد اما به مرور زمان محققان به این نتیجه رسیدند که با مصرف سم دشمن طبیعی این آفت که یک زنبور هست نیز از بین می رود به همین دلیل در ادامه این مطالعات بود که در سال 1377 محققین توسعه نیشکر تصمیم به تکثیر زنبور پارازیتوئید برای مبارزه با آفت ساقه خوار نیشکر گرفتند.

حمدی افزود: اکنون 90 درصد تخم های آفت ساقه خوار نیشکر از طریق زنبور از بین می رود و 10 درصد مابقی که برای بقای زنبور لازم است. این امر باعث ایجاد یک چرخه تعادلی بین آفت و زنبور می شود و به طور طبیعی این مبارزه ادامه می یابد.  در نهایت این کار این باعث می شود که ما هیچگونه سمی برای مبارزه با آفت استفاده نکنیم زیرا استفاده از سم باعث از بین رفتن چرخه تعادل مبارزه بیولوژیک می شود.

وی تصریح کرد: موفقیت این کار به حدی بوده که امروزه مبارزه با آفت ساقه خوار نیشکر به عنوان یک الگوی موفق در کنترل بیولوژیک آفات کشاورزی در کشور شناخته شده است.

حمدی افزود: مبارزه بیولوژیک که در توسعه نیشکر به عنوان یک استراتژیک معرفی شده است که علاوه بر حفظ محیط زیست و کمک به حفظ توسعه پایدار، باعث کاهش قابل توجهی در هزینه ها به خصوص در زمانی که چرخه تولید زنبور به صورت طبیعی ادامه پیدا  می کند خواهد شد.

مدیر موسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر و صنایع جانبی گفت: اکنون به دعوت سازمان حفظ نباتات کشور در حال بررسی و انجام مشارکت در کنترل بیولوژیک آفات سایر محصولات کشاورزی از جمله ذرت هستیم و امیدواریم همانطور که در توسعه نیشکر به طور 100 در صد مبارزه با آفت به شیوه بیولوژیک موفقیت آمیز بوده است در سایر محصولات نیز اینگونه باشد و مورد استفاده قرار گیرد.

مرکز تحقیقات نیشکر در 401 کیلومتری جاده اهواز –خرمشهر واقع است و 62 نفر به طور رسمی در آن مشغول به کار هستند و هدف آن پشتیبانی علمی و تحقیقاتی به کشت و صنعت های تولید کننده نیشکر در کشور است.
کد خبر 1412944

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha