به گزارش خبرنگار مهر، به عقیده برخی از کارشناسان، همدان در زمینه صنعت نسبت به خیلی از استان های دیگر کشور، استانی توسعه یافته به شمار نمی آید.
این عده از کارشناسان مهم ترین عامل عقب افتادگی صنعتی استان همدان را رونق بخش کشاورزی در این استان می دانند که اقتصاد اکثر خانوارهای همدان مبتنی بر آن است.
از سوی دیگر آنچه مسلم است اینکه حوادث و اتفاقات تاریخی نیز تأثیر قابل توجهی بر توسعه صنایع در یک منطقه دارد و بدون توجه به این مسئله نمی توان رشد و توسعه یا عقب ماندگی صنعتی را در یک منطقه یا استان بررسی کرد.
ایجاد واحدهای صنعتی از راهکارهای موثر در ایجاد اشتغال پایدار است
یکی از صنعتگران همدانی در این زمینه گفت: باتوجه به نیروی بیکار فراوان در استان، ایجاد واحدهای صنعتی می تواند یکی از راهکارهای موثر در ایجاد اشتغال مولد و پایدار باشد.
تیمور اکبرپور افزود: استقرار صنایع در این استان با مشکلات خاصی روبروست که مهم ترین آن ها به مشکلات ساختاری در این بخش از جمله نبود مکان مناسب برای سرمایه گذاری، وجود موانع متعدد برای دریافت تسهیلات بانکی، نبود بازارهای مطمئن برای عرضه محصولات تولیدی و نبود اعتماد سرمایه گذاران به نتیجه بخش بودن اقداماتشان در همدان، برمی گردد.
یکی دیگر از تولیدکنندگان در بخش صنعت همدان نیز در این زمینه می گوید: استان همدان به دلیل نزدیکی به مرکز یکی از استان های مستعد در زمینه توسعه صنعت به شمار می رود.
استقرار صنایع تبدیلی در همدان نیازمند حمایت جدی است
مجید کبیری افزود: در این زمینه باید از استقرار صنایع مختلف به خصوص صنایع تبدیلی که به دلیل تولید گسترده محصولات خام کشاورزی، دامی، شیلات و آبزیان اختصاصی است، حمایت شود.
کبیری اظهار داشت: در این خصوص باید با حمایت از صنایع بزرگ و کوچک، هرچه سریع تر نسبت به استقرار صنایع مادر در این استان اقدام شود.
یکی از کارشناسان بخش صنعت استان همدان نیز در این خصوص معتقد است: یکی از مهم ترین مشکلات پیش روی بخش صنعت استان همدان نبود دیدگاه کارشناسانه و تخصصی به بخش های مختلف است.
رضا سهرودی گفت: برای گذر از این معضل، سه فاکتور اساسی شجاعت، علم و استفاده از سرمایه های موجود لازم و ضروری است.
رضا سهرودی منظور از فاکتور شجاعت را بیان عقاید و دیدگاه ها از سوی صاحبان صنایع و مسئولان این بخش و اتفاق نظر برای حل مشکلات موجود عنوان کرد.
کمبود نقدینگی از مشکلات پیش روی صاحبان صنایع همدان است
وی کمبود نقدینگی را یکی دیگر از مشکلات پیش روی صاحبان صنایع همدان اعلام کرد و گفت: اگر راه دریافت تسهیلات بر صنعت و معدن بسته شود باید شاهد مرگ آن بود زیرا تولید، سرمایه است و این کار زمانی میسر خواهد شد که در گردش قرار گیرد.
سهرودی تاکید کرد: فقط با وجود یک ورودی مناسب می توان شاهد خروجی ایده آل بود.
در همین راستا بود که استاندار همدان در اوایل سال گذشته خبر از راه اندازی پنجره واحد در همدان را رسانه ای کرد.
به گفته کرم رضا پیریایی پنجره واحد برای تسهیل در امر سرمایهگذاری در همدان راه اندازی شده است.
استاندار همدان در حاشیه راه اندازی این اتاق با تأکید بر لزوم توجه به بخش صنعت، عنوان کرده که این اتاق به منظور حل سریعتر و بهتر مشکلات و مسائل بخش تولید استان همدان راه اندازی شده است.
پنجره واحد کانونی برای مراجعه سرمایهگذاران و تولیدکنندگان معرفی شد
کرم رضا پیریایی این اتاق را کانونی برای مراجعه سرمایهگذاران و تولیدکنندگان استان همدان دانسته و گفته با استفاده از این روش میتوان به تسهیل انجام سرمایهگذاری در استان به منظور پیشرفت روزافزون آن امیدوار بود.
وی در حاشیه راه اندازی این واحد در سال گذشته در گفتگویی با خبرنگاران فعالیت تولیدکننده را اقدامی ارزشمند و قابل توجه خواند و اظهار داشت: باید فرهنگسازی مناسبی در خصوص شناساندن ارزش تولید و کار تولیدکننده در جامعه صورت پذیرد که تحقق این امر همت و تلاش همگانی را می طلبد.
این رویداد در حالی در استان همدان شکل گرفته که تاکنون هیچ گزارشی از فعالیت این واحد در رسانه های استان همدان منعکس نشده است و به نوعی می توان چنین عنوان کرد که فعالیت این واحد در هاله ای از ابهام قرار دارد.
همدان مقام چهارم جذب سرمایه گذاری خارجی را کسب کرد!
رئیس سازمان امور اقتصادی و دارایی استان همدان نیز در مردادماه گذشته چنین عنوان کرد که در آخرین ارزیابی های انجام شده، استان همدان مقام چهارم جذب سرمایه گذاری و نظارت بر طرحهای سرمایه گذاری خارجی کشور را کسب کرده است.
ابوالفضل عباسچیان اظهار داشت: این جایگاه در آخرین ارزیابی صورت گرفته توسط سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران اعلام شده است.
وی گفت: استاندار همدان با برنامه ریزی مدون و پیگیریهای مکرر زمینه ایجاد سرمایه گذاریهای متعدد را در استان همدان فراهم کرده است به طوریکه این پیگیری ها به تشکیل ستاد مستقل سرمایه گذاری استان و تشکیل پنجره واحد سرمایه گذاری شد.
رئیس سازمان امور اقتصادی و دارایی استان همدان افزود: ستاد سرمایه گذاری استانها بر اساس آیین نامه اجرایی ماده هفت قانون اجرایی سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی با هدف تسهیل و تسریع در امور سرمایه گذاری تشکیل و مرجع رسیدگی به مسایل و اعتراضات متقاضیان در استان است.
وی اضافه کرد: مرکز خدمات سرمایه گذاری استان همدان در اجرای مواد 16 تا 20 قانون تشویق و حمایت از سرمایه گذاری خارجی ایجاد شده است.
عباسچیان گفت: این مرکز به عنوان کانون تمام مراجعات سرمایه گذاری اعم از داخلی و خارجی در استان همدان است که در آن تمام مدیران یا نمایندگان تام الاختیار آنان ضمن ارائه مشورت های لازم پیگیری امور مربوط به صدور مجوزها و رفع مشکلات و موانع سرمایه گذاران را عهده دار هستند.
سرمایه گذران در همدان با چالش های جدی روبرو هستند
در حالیکه در صحبت های مسئولان و مدیران استان همدان خبر از حمایت سرمایه گذاران در استان همدان شنیده می شود اما در عمل اینگونه نیست و همچنان سرمایه گذران در استان همدان در بخش های مختلف با چالش های جدی روبرو هستند.
از سوی دیگر مشکلات واحدهای صنعتی استان همدان نیز روز بروز بیشتر می شود به نحوی که برخی از آنها تعدیل نیرو یا تعطیلی نیمه کاره کارخانه ها را یکی پس از دیگری چاره کار می دانند.
حال با این تفاسیر آنچه مهم به نظر می رسد اینکه آیا وقت آن نرسیده که استان همدان که به لحاظ موقعیت جغرافیایی و نزدیکی به مرکز و شرایط آب و هوایی در کشور زبانزد است به جایگاه واقعی خود در عرصه صنعت دست یابد تا شاهد شکوفایی در این بخش باشیم و سیل جوانان فارغ التحصیل بیکار در این استان به آرزوی خود که همان اشتغال دائم است، برسند؟
نظر شما