به گزارش خبرنگار مهر، "غلامعلی حداد عادل" که برای شرکت در همایش بین المللی مولانا در مالزی بسر می برد ، افزود: تصویر منفی کنونی از مالزی و دانشگاه های این کشور را ناشی از فعالیت گروه های دانست که پس از انتخابات ۸۸ بدلیل شرایط آسان ورود به مالزی به سمت این کشور سرازیر شده و با فعالیت های خود به چهره دانشجویان سخت کوش ایرانی در مالزی لطمه می زنند.
در این جلسه که سفیر جمهوری اسلامی و رایزن علمی نیز حضور داشتند ، وی از دانشجویان خواست با ایستادگی در برابر این جریان و دفاع ازنظام نه تنها باعث دلسرد شدن آنها شوند بلکه تصویرمنفی به وجود آمده ازفضای دانشگاه های مالزی و شرایط حاکم بر آن را نیز اصلاح کنند.
حداد عادل در جمع دانشجویان و نخبگان ایرانی به زیر ساخت های مناسبی که طی سی و دو سال گذشته در زمینه آموزش عالی انجام شده است اشاره کرد و گفت : طی این سال ها تعداد دانشجویان بیش از بیست و پنج برابر شده است که دانشگاه های دولتی و آزاد هم برای این میزان دانشجو کافی نبوده و بخشی از دانشجویان به ناچار به خارج از ایران رهسپار می شوند.
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی انتخاب وزیرعلوم سابق کشوربه عنوان سفیر ایران در مالزی را نشان از توجه ویژه مسئولین کشور به مالزی و مسئله آموزش در این کشور دانست و گفت: به عقیده من یکی از اهداف این انتخاب این بوده تا وی بتواند امور دانشجویی در این کشور را ساماندهی کند.
وی یکی از دلایل نگاه منفی شکل گرفته نسبت به مالزی را یکی از باورهای غلط ایرانی ها دانست که هنوز نمی توانیم قبول کنیم که کشورهای آسیایی مثل مالزی و هند تا چه حد از لحاظ آموزشی پیشرفت کرده اند و همیشه به آنها به عنوان دانشگاه های سطح پایین نگاه می کنیم.
حدادعادل درپایان سخنانش وعده داد تمام تلاش خود را برای بهتر شدن وضعیت دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در مالزی انجام دهد و در بازگشت خود به ایران در دیدار با وزیر علوم و نمایندگان مجلس پیام دانشجویان ایرانی در این کشور را به گوش آنها برساند.
در ابتدای این جلسه رایزن علمی و سرپرست دانشجویان ایرانی در مالزی ، آمار جامعی از دست آوردهای دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در مالزی ارایه داد.
براساس آمار عزیزاله معماریانی در حال حاضر13هزار دانشجوی ایرانی در مالزی در حال تحصیل هستند که 3 هزار نفر از آنها درمقطع دکترا و 4 هزار و 500 تن در زمینه کارشناسی ارشد فعالیت می کنند. تا به امروز 4 هزار و 7 مقاله در کنفرانس های علمی توسط دانشجویان ایرانی در مالزی ارائه شده و 583 کتاب نیز توسط آنها به چاپ رسیده است .
پس از گزارش رایزن علمی کشورمان، دانشجویان حاضر با انتقاد نسبت به طرح اخبارغیرواقع بینانه از وضعیت دانشگاه های مالزی در رسانه های ایران، این اخباررا باعث دلسرد شدن دانشجویانی دانستند که بدلیل ظرفیت پایین قبولی درمقطع تحصیلات تکمیلی ایران موفق به تحصیل در این دوره ها نشده و ناچارا از وطن دور شده و علی رغم مشکلات مالی در مالزی تحصیل کنند.
دانشجویان نیزدراین نشست به بیان پیشنهادات خود ازجمله استفاده از تمام ظرفیت های آموزش عالی درایران و نگاه کارشناسی و تخصصی به مقوله آموزش عالی مالزی پرداختند.
این دانشجویان با ارایه آماری ازمقالات منتشره و گزارشهای سازمانهای بین المللی مرتبط به دفاع از سطح علمی دانشگاه های مالزی و نیز دفاع از استاندارهای اموزشی مطلوب در مالزی پرداختند.
در پایان این دیدار صمیمی دانشجویان نماز مغرب و عشا را به امامت حدادعادل اقامه کردند.
نظر شما