۳ مهر ۱۳۹۰، ۱۱:۳۶

زائران حج تمتع بیشتر مستعد ابتلا به شوک هستند

زائران حج تمتع بیشتر مستعد ابتلا به شوک هستند

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) گفت: چون جمعیت زائران حج تمتع امسال اکثراً سالمند و بالای 80 سال هستند از این رو بیشتر مستعد ابتلا به شوک هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر ابوالفضل رحیمی در کنگره حج و زیارت با موضوع "هایپوتانسیون و شوک" اظهارداشت: شوک جریان خون یا پرفیوژن ناکافی به سلولهای بدن است که نوعی مکانیسم دفاعی در برابر افت خونرسانی به شمار می آید.

وی ادامه داد: سیستم گردش خون شامل قلب، خون و عروق است که در صورت بروز مشکل در هر یک از این اجزا شوک رخ می دهد و نیاز اکسیژن با میزان ارائه اکسیژن برابر نیست.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) با بیان اینکه در شوک ناشی از برون ده ناکافی، قلب درگیر است، افزود: در چنین مواردی فرد بر اثر MI ، مشکل دریچه ای و آریتمی ها به برون ده ناکافی قلب و شوک دچار می شود.

به گفته رحیمی، شوک غیربرون دهی به دنبال بیماری های متابولیک و برخی مسمومیتها بروز می کند.

وی کاردیوژنیک، انسدادی و هایپوولمیک را از انواع شوکها برشمرد و ادامه داد: شوک سیکل معیوبی است که با افت فشار خون هایپوکسی سلولی و متابولیسم غیرهوازی و در نهایت تجمع اسیدلاکتیک، تضعیف عضله قلب (میوکارد)، رهاسازی میانجی های عصبی و کاهش قدرت انقباضی قلب را سبب می شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) افزود: این پروسه سبب تشدید افت فشارخون (هایپوتنشن) می شود که عدم درمان به موقع به مرگ فرد منجر می شود.

رحیمی یادآورشد: مرحله چهارم شوک، شوک مقاوم به درمان است که در این مرحله بیش از 40 درصد حجم در گردش کاهش یافته، ضربان قلب به بیش از 140 ضربه در دقیقه رسیده، فرد تاکی پنه و دچار کلاپس تنفسی، فشارخون سیستول کمتر از 80 ، صداهای روده ایلئوس پارالیتیک و نکروز مخاطی است و فرد باید در ICU بستری شود.

کد خبر 1415879

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha