به گزارش خبرگزاری مهر، وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و برزیل راههای گسترش بیشتر مناسبات تهران – برازیلیا در ابعاد دوجانبه، چند جانبه و بین المللی را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند.
علی اکبر صالحی و پائولتا روز دوشنبه درحاشیه برگزاری شصت و ششمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک طی دیداری توسعه مناسبات فیمابین را به نفع دو کشور و دو منطقه توصیف کردند.
صالحی در این دیدار اظهار داشت که برغم فاصله جغرافیایی دو کشور، ایران و برزیل دارای علائق مشترک هستند و ایران به عنوان یک کشور مهم در کانون منطقه و همسایگی با تعداد زیادی از کشورهای منطقه با جمعیت و بازاری عظیم و برزیل به عنوان یک بازیگر بین المللی در حال ظهور در منطقه آمریکای لاتین، فضا و امکانات فراوانی برای همکاری دارند.
وی با بر شمردن ظرفیتها و توانمندیهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه های انرژی، فناوری، علمی، اقتصادی و داروسازی، ظرفیتهای همکاری دو کشور را فراتر از میزان فعلی همکاریها خواند و بر استمرار و افزایش مشورتهای سیاسی تاکید کرد.
صالحی مبادلات و ارتباطات مردمی از جمله همکاری در زمینه گردشگری را موجب شناخت متقابل دو ملت و بستر ساز گسترش همکاریها توصیف کرد.
وزیر امور خارجه برزیل نیز با اشاره به روابط سیاسی خوب میان دو کشور، ضرورت افزایش رایزنیها و مشورتهای مستمر سیاسی را مورد تاکید قرار داد و آن را نشانهای از تمایل به ادامه تماسها و ارتباطات سیاسی دانست.
وی تصریح کرد: ایران بازیگری مهم و بازاری عظیم در منطقه است و لذا برزیل علاقمند به ارتقاء سطح همکاریها با ایران در منطقه و مجامع بین المللی از جمله سازمان ملل است.
باتولتا گفت: بیانیه سه جانبه سال گذشته ایران، برزیل، ترکیه، یک سنگ بنای مهم برای گفتگو و تعامل، بجای تقابل و نیز ایجاد اعتماد میان طرفین بود که متاسفانه محقق نشد و حالا پس از یکسال سوال این است که فشارها و تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران چه نتایج و دستاوردهایی داشته است.
وی همچنین بر نقش مهم ایران در مسئله افغانستان تاکید کرد.
وزیر امور خارجه برزیل از افزایش همکاریها در حوزههای تجاری، اقتصادی، علمی، فناوری، دارو و گردشگری استقبال کرد.
نظر شما