عزیز حبیبی روز سه شنبه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: از این تعداد 120 حرفه در حوزه صنعت، 48 حرفه در حوزه کشاورزی و 126 حرفه در حوزه خدمات تعریف شده است.
وی هدف اصلی از آموزش این رشته ها را ایجاد و توسعه اشتغال در جامعه عنوان کرد و افزود: این آموزشها برای همه اقشار مردم در نظر گرفته شده و مهمترین مسئله در تعدد و افزایش رشته ها و مراکز فنی و حرفه ای بحث توسعه و تعمیم اشتغال است .
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان با اشاره به نتایج تحقیقات که نشان می دهد اکثر بیکاران فاقد هرگونه مهارت فنی هستند، اضافه کرد: مهمترین بحثی که از اجرای آموزشهای فنی و حرفه ای دنبال می شود مهارت آموزی به جویندگان کار و بیکاران است.
وی تبدیل افراد فاقد مهارت به افرادی توانمند و فنی را مهمترین وظیفه این سازمان برشمرد و یادآور شد: البته غیر از این، اهداف دیگری از جمله آموزش برای شاغلان صنایع یا دانش آموزان شاخه کار و دانش آموزش و پرورش و اجرای دوره های آموزشی با عقد تفاهم نامه برای نهادها و موسسات دولتی و... نیز دنبال می شود که در درجات بعدی اهمیت قرار دارد.
آموزش شش هزار نفر در سه ماهه اول سال جاری
حبیبی با بیان اینکه در سه ماهه اول سال جاری شش هزار و 712 نفر در رشته های مختلف دوره های آموزشی را در این مراکز طی کرده اند، ابراز داشت: هدف این سازمان مهارت آموزی افراد فاقد مهارت است که در این راستا این تعداد در ترم بهاری و در رشته های مختلف صنعتی، کشاورزی و خدمات آموزش دیده اند.
وی این میزان را یک میلیون و 838 هزار و 10 نفر ساعت آموزش برشمرد و عنوان کرد: از این میزان سه هزار و 768 نفر دوره در مراکز ثابت آموزش فنی و حرفه ای، 272 نفر دوره در بخش آموزش در صنایع و بنگاه های اقتصادی، 559 نفر دوره در مناطق روستایی، 17 نفر دوره در مراکز مستقر در دانشگاه ها، 121 نفر دوره در پادگانها، 370 نفر دوره در مراکز مستقر در زندانها و ندامتگاه ها، 989 نفر دوره با عقد تفاهم نامه با نهاد و موسسات متقاضی آموزشهای فنی و حرفه ای و 616 نفر دوره از طریق واگذاری مدیریت کارگاه های آموزشی مراکز به بخش خصوصی اجرا شده است.
این مسئول همچنین تعداد مربیان آموزش فنی و حرفه ای استان را 210 نفر اعلام کرد و متذکر شد: از این تعداد 35 نفر از مربیان رسمی و 175 مربی به صورت حق التدریس یا ساعتی با این سازمان همکاری دارند که از دانشگاه های معتبر فارغ التحصیل شده اند.
رشته های فنی حرفه ای براساس نیازسنجی تعیین می شود
وی با بیان اینکه به طور نسبی همه حرفه های آموزشی متقاضی دارند، متذکر شد: فرهنگ حرفه و مهارت آموزی برای شهروندان این استان جا افتاده و ظرفیت کارگاه های آموزشی در طول سال تکمیل می شود.
حبیبی تصریح کرد: گسترش روزافزون کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات، حرفه های مربوط به این حوزه را از استقبال بیشتری برخوردار کرده است، اما با توجه به سیاستهای دولت در خصوص بیمه کارگران ساختمانی، حرفه های مربوط به صنعت ساختمان نیز مورد استقبال بیشتری قرار می گیرد.
به گفته وی حرفه های آموزشی با توجه به نیازسنجی از طریق مراکز آموزشی و درخواست متقاضیان و آمار افراد فاقد مهارت برنامه ریزی و اجرا می شود.
تسهیلات ویژه برای مهارت آموزان
حبیبی با بیان اینکه برای مهارت آموزان پس از طی آموزش و کسب گواهینامه آموزشی، تسهیلات ویژه ای در نظر گرفته شده است، افزود:در این مورد می توان به اخذ وامهای خوداشتغالی جهت ایجاد کسب و کار و تحصیل درآمد، وامهای کم بهره برای ایجاد مشاغل خانگی، معادل سازی این رشته ها با واحدهای مربوطه در رشته های کار و دانش و فنی و حرفه ای و گواهینامه های این سازمان براساس قوانین موجود قابل ترجمه به زبان های رایج دنیا است.
وی در پایان تاکید کرد که براساس توافقات بین المللی، این گواهینامه ها از ارزش جهانی برخودار بوده و قابل ارائه به موسسات خارجی است.
نظر شما