۶ مهر ۱۳۹۰، ۱۵:۲۴

نقد بین الملل/

دیدار صالحی با وزیر بحرینی؛ ملاقاتی که نباید صورت می گرفت

دیدار صالحی با وزیر بحرینی؛ ملاقاتی که نباید صورت می گرفت

خبرگزاری مهر- گروه بین الملل: دیدار اخیر وزیر خارجه ایران با همتای بحرینی خود گرچه به درخواست طرف خارجی بود، اما جای تامل دارد و از منظر دیپلماتیک و شرایط حاکم بر این کشور قابل پذیرش نبود.

دیدار اخیر "علی اکبر صالحی" وزیر خارجه جمهوری اسلامی با شیخ خالد بن احمد آل خلیفه وزیر خارجه بحرین در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل نارضایتی رهبران اپوزیسیون بحرین را به دنبال داشت. هر چند این دیدار بنا به درخواست وزیر خارجه جزیره بحرین صورت گرفت، اما قطعا این دیدار هیچگونه دستآورد سیاسی برای ایران به دنبال ندارد.

حاکمیت بحرین از بهمن ماه گذشته با شروع تظاهرات مردمی شیوه خشونت آمیزی را در برابر مردم مسلمان این جزیره اتخاذ کرد. درخواست دولت بحرین ازعربستان سعودی برای سرکوب تظاهرات مردم بحرین اوضاع بحرانی این جزیره را تشدید کرد.

با اینکه مردم بحرین ملت ایران را تنها تکیه گاه خود می داند، اما متاسفانه دیپلماسی رسمی ایران در برخورد با موضوع بحران جزیره بحرین بصورت انفعالی وغیر فعال برخورد کرد. سکوت غیر قابل توجیه دستگاه دیپلماسی ایران موجب شد تا رژیمهای عربستان سعودی و بحرین به موازات یکدیگر بدترین رفتارهای غیرانسانی را با ساکنان این جزیره داشته باشند.
 
با اینکه ایران در بعد دیپلماسی عمومی تحرکات مناسبی از خود نشان داد، اما در بعد دیپلماسی رسمی تحت تاثیر فضای عمومی جهان قرار گرفت. دستگاه دیپلماسی ایران متاسفانه نتوانست از ظرفیتهای بین المللی و منطقه ای خود برای دفاع از ملت مظوم بحرین استفاده کند ولذا حاکمیت آل خلیفه به جنایات خود علیه مردم بحرین ادامه داد.

از سوی دیگر اعزام دو گردان کماندوئی عربستان به بحرین برای سرکوب مردم این جزیره می بایستی با جریان سازی های سیاسی و خبری علیه حاکمیت آل خلیفه وآل سعود همراه می شد، اما متاسفانه واکنش وزارت خارجه ایران در این خصوص بسیار خجولانه و توام با احتیاط بود. این وضعیت، جایگاه منطقه ای وبین المللی جمهوری اسلامی ایران را در بعد مردمی در سطح منطقه دچار تزلزل ساخت زیرا حرکت دیپلماسی ایران بسیار پائین تر از ظرفیت وتوانائی های آن بود.

دیدار اخیر وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران با وزیر خارجه بحرین در فضائی صورت گرفت که ایران باید تدابیر تنبیه آمیز بیشتری علیه آل خلیفه اتخاذ می کرد. این دیدار درابعاد دیپلماتیک نه تنها نتیجه ای برای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران به همراه ندارد بلکه نارضایتی مردم مبارز بحرین را نیز برانگیخت.

انتظار می رفت که دستگاه دیپلماسی ایران با هوشمندی بیشتری رفتارکاملا عزتمدارانه ای دربرابر رخدادهای منطقه اتخاذ کند تا جایگاه رفیع ایران در میان ملتها حفظ شود. این دیدار رسمی موجب مشروعیت بخشی به حاکمیت آل خلیفه در بحرین شد و دولت این جزیره دربرابر خواست واراده مردم ایستادگی  کند.

کد خبر 1419014

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha