به گزارش خبرنگار مهر، عبدالحسین بیات در مراسم رونمایی از چهار کاتالیست پتروشیمی با تاکید بر اینکه پتروشیمی یک حلقه جدایی ناپذیر از صنعت نفت است، گفت: در صنعت پتروشیمی هم حلقه پژوهش و فناوری یک حلقه جدایی ناپذیر به شمار می رود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به عقب ماندگی در بخش پژوهش صنعت پتروشیمی، تصریح کرد: در حال حاضر 4 کاتالیست مورد استفاده در صنایع پتروشیمی تبدیل به محصول شده است.
معاون وزیر نفت با یادآوری اینکه سال گذشته 3 یا 4 لیسانس و دانش فنی به طور رسمی بهرهبرداری رسید، اظهار داشت: تولید این دانش فنی منجر به پشتیبانی از تولید کاتالیست شیمیایی خواهد شد.
این عضو هیات مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی خواستار خروج شرکت پژوهش و فن آوری از لیست خصوصی سازی شده و افزود: شرکت ملی صنایع پتروشیمی به خصوصی سازی اعتقاد داد اما شرکتهای پژوهشی دانش بنیان سرمایه زیادی ندارند و در فرآیند خصوصی سازی آسیب میبینند.
وی، افزود: هم اکنون بخش خصوصی هنوز ظرفیت مدیریت شرکتهای پژوهش و فنآوری شکل نگرفته است و از این رو خواستار حذف نام این مجموعه از لیست خصوصی سازی هستیم.
به گفته مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی خواهشمندیم وزیر نفت شرایطی را ایجاد کند تا در قالب خصوصی سازی امنیت کار بین نیروی انسانی در شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی از بین نرود.
بیات با تاکید بر اینکه کاتالیستهای پتروشیمیایی با مشارکت مجتمع های پتروشیمی به تولید و در مدار بهرهبرداری قرار گرفته اند، بیان کرد: امکان تبدیل ایران به یکی از کشورهای صادرکننده کاتالیست پتروشیمی در سطح جهان وجود دارد.
در ادامه این مراسم محمدرضا مقدم با اشاره به اینکه وزارت نفت تنها وزارتخانهای است که استراتژی مشخص پژوهش و فناوری دارد، گفت: اثربخشی پژوهشها برای مصرف کننده، حل مسئله، نظام محصول محور از جمله اهداف نظام نامه پژوهشی وزارت نفت است.
معاون پژوهش و فناوری وزیر نفت، تصریح کرد: تلاش میکنیم سه رکن اصلی قطبهای علمی، حوزههای تولید فناوری و حوزههای توسعه دهنده محصول به شبکه تبدیل شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه در 2 سال گذشته سه هزار طرح پژوهشی در مجموعه صنعت نفت غربالگری شد و سبد هدفمندی از پروژهها به دست آمد، اظهار داشت: بر این اساس در صنعت نفت در رویکرد محصول محوری و نظام نوین پژوهش و فن آوری پیشتاز شده است.
وی با اعلام اینکه پیش بینی می شود تا پایان برنامه پنجم توسعه صنعت پتروشیمی بتواند دانش فنی فرآیندهای موجود را بومی سازی کند، خاطر نشان کرد: در شرایط فعلی سرمایه گذاری قابل توجه ای برای بومی سازی تجهیزات، کاتالیستها و برخی از کالاهای اساسی صنایع نفت، گاز و پتروشیمی انجام شده است.
نظر شما