به گزارش خبرگزاری مهر، تراب محمدی ضمن بیان اینکه مسجد حاج غنی قدمتی معادل دوره قاجار دارد، با اشاره به وجه تسمیه این اثر اظهار داشت: این مسجد به نام بانی آن یعنی حاج غنی معروف است.
وی اضافه کرد: بنا با پلان مستطیل شکل با ابعاد 37.5 در 16 متر و در دو طبقه ساخته شده است.پوشش سقف گنبدی بوده و قسمت شبستان با سه چشمه گنبد پوشش داده شده است.
وی آجرکاری در نما را ویژگی خاص این مسجد عنوان کرد و گفت: مالکیت مسجد حاج غنی دولتی بوده و در اختیار اوقاف و امور خیریه استان است.
محمدی یادآور شد: طراحی بخش ورودی و اجرای طرح، بندکشی در نمای آجری داخلی، ایزوگام پشت بام و تعمیر کف از جمله تعمیرات انجام شده در مسجد حاج غنی به شمار می رود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به آسیب های وارده به بنا گفت: عمده آسیب ها انسانی و شامل دخل و تصرف در بخش ورودی با اجرای اندود سیمان در نما است.
محمدی تصریح کرد: ثبت آثار در فهرست آثار ملی کشور باعث نظم بخشیدن و دقت عمل بیشتر در حفظ، احیا و معرفی آثار تاریخی می شود و به همین دلیل بر افزایش دامنه بناها و آثار ثبت شده تاکید داریم.
رئیس شورای ثبت آثار تاریخی استان یادآور شد: مسجد حاج غنی تبریز به شماره 29574 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
محمدی تاکید کرد: آثار ثبت شده، تحت نظارت و مراقبت سازمان میراث فرهنگی بوده و هرگونه اقدام و عملیاتی که موجب تغییر هویت اثر شود، ممنوع است و بازسازی آنها با تایید و نظارت سازمان انجام می شود.
نظر شما