۹ مهر ۱۳۹۰، ۱۲:۴۸

دلالی:

بنیانهای قرض الحسنه حاصل از جوامع سرمایه داری باید تغییر کند

بنیانهای قرض الحسنه حاصل از جوامع سرمایه داری باید تغییر کند

اصفهان - خبرگزاری مهر: دبیر همایش قرض الحسنه در فرهنگ رضوی گفت: در جامعه علمی بنیانهای قرض الحسنه حاصل از جوامع سرمایه داری باید تغییر کند.

به گزارش خبرنگار مهر، رحیم دلالی صبح شنبه در همایش علمی و پژوهشی قرض‌الحسنه در فرهنگ رضوی به ابعاد مختلف علم بانکداری و پول پرداخت و اظهار داشت: بانکداری ایرانی اسلامی و قراردادهای اسلامی متفاوت با غرب است اما این نوع بانکداری با وجود نواقص موجود به ایران تسری پیدا کرده و در قوانین بانکداری و ملی کشور همچنان اجرا می‌شود.

وی افزود: باید تغییرات بنیانی در جامعه علمی قرض‌الحسنه که حاصل جوامع سرمایه داری غالب شده است به وجود آید.

دبیر همایش قرض الحسنه در فرهنگ رضوی در ادامه به وضعیت موجود در نظام بانک داری و قرض‌الحسنه در کشور پرداخت و گفت: اصل عنوان ذخیره جزئی در کشور ما ظالمانه است زیرا امکاناتی را برای گروه خاصی فراهم کرده که مغایر نفع عمومی است.

وی اضافه کرد: در این اصل، نهاد پولی که سپرده گذاری می‌شود باید در بانک مرکزی مبلغی را نگه دارد که می‌تواند وام دهد در حالیکه در یک فرصت زمانی تا 10 برابر وام می‌دهد و وامی از هیچ وجود خارجی برخوردار نیست.

دلالی ادامه داد: در این وضع شرایطی هموار می‌شود که پول و دارایی مردم از قشر ضعیف جامعه به قشر مرفه سرازیر می شود و با درصد اضافی به بانکها وارد و توزیع در آمد را ناعادلانه‌ کند.

وی با بیان اینکه این عنوان در ادبیات علمی در اصطلاح خلق پول از هیچ گفته‌می‌شود، ادامه داد: بزرگ‌ترین آثار آن خلق مقداری پول نامعین است که در هر نقطه از زمان جامعه نمی دانند چقدر پول دارند زیرا مقداری را بانک چاپ و مقداری را اصلا ندارد.

دبیر همایش قرض‌الحسنه در فرهنگ رضوی اضافه کرد: در چنین شرایطی پول موهمی در جامعه به وجود آمده که چون مقدارش مشخص نیست موجب درآمد ملی موهمی در کشور و در نهایت ایجاد یک فضای مجازی می‌کند.

وی بیان داشت: اگر در کشوری خارجی نرخ بهره پایین است به واسطه این است که این شکاف بین قشر ضعیف و مرفه برداشته شده و باید این مسئله نیز در کشور ما اصلاح و این درصد موهومه برداشته شود.

دلالی با بیان اینکه آنچه در جامعه فعلی ایران حاکم است برگرفته از اندیشه سرمایه داری غربی و دستاوردهای علمی آنهاست، تصریح کرد: انقلاب ایران دستاوردهای بسیار خوبی در زمینه اقتصاد داشته که نمونه بارز آن عملیات بانکداری بدون رباست.

دلالی با تاکید به اینکه تحقیقات زیادی در این زمینه صورت گرفته، تصریح کرد: هر چند درخواست اجرایی بانکداری بدون ربا انجام شده اما همچنان نواقص بسیاری برای آن وجود دارد که باید گفته و حل شود.

وی با تاکید به اینکه بانکها ترازنامه را بالانس نشان می‌دهند اما در اصل این گونه نیست، اظهار داشت: بانک‌ها در تلاش هستند که فقط وام دهند در حالیکه  چنین مقداری را در حساب نداشته و این وام سپرده را می‌سازند.

دبیر همایش قرض‌الحسنه در فرهنگ رضوی افزود: بانک‌هایی که در فضای مجازی از هیچ پول خرج می‌کنند منجر به شکست می‌شوند زیرا در فضای مجازی خرج کردن موهومی مقدارش نامحدود است.

دلالی با بیان اینکه این درصد اخذ شده از بانکها در عمل از ربا بیشتر است، ادامه داد: این فضای موهومی باید متوقف و  بانکها هدف مردم قرار گیرد.

وی افزود: فقهای اسلامی معتقدند این جامعه  که در آن مالیاتی نداشته باشد با نهادینه شدن پرداخت خمس و زکات در بلند مدت قابل اجراست.

دبیر همایش قرض‌الحسنه در فرهنگ رضوی گفت: این فقها پرداخت خمس و زکات را راه خروج از مالیات می‌دانند که از نظر علمی قدم‌هایی در این زمینه توسط دانشمندان ادیان الهی مطرح شده  و فقط خطوط علمی الهی در آنها متجلی است.

وی اضافه کرد: اشتباهات قوانین بانکی فراتر و نتیجه گیری قرض‌الحسنه یک پیش نیاز برای پیشرفت لازم است.

دلالی ادامه داد: طرح برون رفت از این وضعیت یک طرح انقلابی است و نظام بانکداری امروز را نمی‌توان اصلاح کرد همان طور که سایر جرائم همانند را نمی‌توان اصلاح است.

وی تاکید کرد: بانکداری ظالمانه و فریبکارانه را نمی‌توان صلاح کرد همان طور که نمی‌توان دستورات الهی را بر بنیان تفکرات شیطانی بنیان نهاد.

کد خبر 1420898

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha