به گزارش خبرنگار مهر، "خالد بطش" مقام ارشد جنبش جهاد اسلامی فلسطین در حاشیه برگزاری کنفرانس حمایت از انتفاضه فلسطین در تهران با حضور در خبرگزاری مهر به تشریح آخرین وضعیت تحولات فلسطین در این روزها که ابومازن تلاشهایی را در سازمان ملل آغاز کرده است پرداخت.
وی که در منطقه جبالیا نوارغزه ساکن است، در پاسخ به سوالی درباره شرایط فعلی فلسطین اظهار داشت: ما به عنوان ملت فلسطین می دانیم که سرزمینمان در سال 1948 از سوی اشغالگران اسرائیلی، اشغال شده است. این اشغالگری بر مبنای قطعنامه سازمان ملل صورت گرفت و توسط این نهاد بین المللی به آن مشروعیت بخشیده شد. آنها با قطعنامه تقسیم فلسطین (قطعنامه 181) حقی را به اسرائیل ارائه کردند که بی اساس بوده و در تاریخ بی سابقه است.
بطش تاکید کرد: از سوی دیگر اجرای این قطعنامه با حمایت آمریکا، انگلیس و کشورهای اروپایی موجبات آوارگی فلسطینیان در کشورهای مختلف از جمله مصر، لبنان، اردن و عراق را به وجود آورد. در اینجا معضلی به نام آوارگان فلسطینی به وجود آمد، بر این اساس، هر طرح و توافقی از جمله طرح اخیر ابومازن که در آن به حق بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمینشان توجهی نداشته باشد، طرحی ناقص و غیر قابل قبول است.
وی افزود: ما در جنبش جهاد اسلامی بر این مسئله تاکید داریم که منازعه و جنگ با اسرائیل پایان نیافته است و ما تا زمانی که سرزمین فلسطین را باز پس گیریم در شرایط جنگی با اسرائیل قرار داریم، حتی اگر جامعه بین المللی با تشکیل کشور فلسطین در مرزهای 1967 (طرح مورد تظر ابومازن) که البته در آن شروط پیچیده ای قرار داده شده، موافقت کند ما اعتقاد داریم که جنگ و رویارویی با اسرائیل تا زمان آزادی کل خاک فلسطین باید ادامه داشته باشد.
مقام ارشد جنبش جهاد اسلامی فلسطین تاکید کرد: ما هرگز زیر بار تشکیل کشور فلسطین در 20 درصد از اراضی اصلی فلسطین نمی رویم تا 80 درصد از آن در اختیار صهیونیستها قرار بگیرد. به همین دلیل ما به طور قاطع با این طرح مخالف هستیم و تاکید داریم که فلسطین سرزمین تمامی فلسطینیان و مسلمانان است، ما هم اکنون در برابر واقعیت اشغالگری قرار داریم که به کمک الهی از بین می رود. البته تحقق این مسئله به تغییر معادله قدرت و بازگشت اعراب و مسلمانان به نقش اصلی خود در بازپس گرفتن سرزمین فلسطین محتاج است. قابل توجه است که فلسطین در سال 1948 در پی شکست ارتشهای عربی از دست فلسطینیان خارج شد و این ملت فلسطین نبودند که این شکست را متحمل شدند. این ارتشهای عربی بودند که به فلسطینیان گفتند از مناطق جنگی به مدت یک ماه خارج شوید و پس از پایان جنگ با اسرائیل به کشورتان بازگردید. اما آنان از فلسطین خارج شدند ولی هرگز نتوانسته اند تاکنون به آن بازگردند! آنان تاکنون 63 برای تحقق این وعده و بازگشت به فلسطین صبر کرده اند. بر این اساس، هر طرحی که در آن به حق بازگشت آوارگان توجهی نکند و این مسئله را مخدوش سازد، طرحی ناقص و غیر قابل قبول است.
خالد بطش در پاسخ به این سوال که آیا می توان طرح ابومازن را به عنوان مرحله اولیه از طرحی بزرگ در راستای مصالح فلسطین قابل اتکا دانست، اظهار داشت: باید هوشیار باشید، اگر این طرح شامل باز پس گیری سرزمین فلسطین بدون ارائه امتیازی به صهیونیستها می شد باید با آن همراهی می کردیم، اما در اگر این طرح شامل بازپس گرفتن یک پنجم فلسطین در برابر اعتراف به یهودیت اسرائیل، لغو حق بازگشت آوارگان و تایید اسرائیل در 80 درصد سرزمین فلسطین باشد، طرحی شکست خورده و غیر قابل قبول است. در واقع اگر حقوق فلسطینیان را بدون ارائه امتیازی پس بگیریم می توانیم بگوییم دستاوردی مثبت داشته ایم اما رضایت به تشکیل فلسطین در 20 درصد از این سرزمین در مقابل ارائه امتیازات متعدد به اسرائیل هرگز منطقی نیست.
وی افزود: ابومازن شاید هم اکنون بگوید که با یهودیت اسرائیل مخالف است اما اگر بعدها به مذاکرات با اسرائیل و آمریکا در راستای تشکیل کشور فلسطینی برود به وی خواهند گفت که باید یهودیت اسرائیل، عدم بازگشت آوارگان و پایان هر گونه منازعه میان فلسطین و اسرائیل ر ا تایید کنی، ودر غیر این صورت به تشکیل کشور فلسطین نخواهی رسید.
وی در پاسخ به این سوال که ابومازن به چه دلایلی این طرح را مدنظر قرار داده است و به سازمان ملل برده است، اظهارداشت: تشکیلات خودگردان فلسطین از زمان توافق اسلو مذاکره با رژیم صهیونیستی را در دستور کار قرار دادند اما با گذشت چندین دهه آنان اعلام کردند که از مذاکرات بهره ای نمی توان گرفت. در واقع ابومازن پس از مشاهده بی نتیجه بودن مذاکرات می خواهد این مسئله را به طرف اسرائیلی و آمریکایی گوشزد کند که از این راهکار هیچ چیزی به دست نیاورده است، وی می خواهد به تل آویو بفهماند که من راه حل دیگری غیز از مذاکرات نیز در اختیار دارم. البته اگر آمریکا مجددا این طرح را وتو کند وی مجبور مجددا به میز مذاکرات بازگردد و به دیوار بسته مخالفت آمریکا و کمیته چهارجانبه برخورد می کند.
بطش در این باره که ابومازن به چه دلیل این طرح را هم اکنون در دستور کار قرار داده اظهار داشت: وی راه دیگری نداشت، هم اکنون مردم فلسطین از مذاکرات خسته شده و به بی نتیجه بودن آن تاکید دارند. ابومازن که با دیوار مخالفت مردمی روبروست راهی جز حرکت به سوی سازمان ملل نداشت اما اگر در سازمان ملل نیز به جایی نرسد در میان دو دیوار نارضایتی مردم فلسطین و مخالفت جامعه بین المللی محصور می شود.
نظر شما