۱۱ مهر ۱۳۹۰، ۹:۵۱

کابوس بیکاری جوانان همدانی را رها نمی کند/ ایجاد 49900 شغل در شش ماه!

کابوس بیکاری جوانان همدانی را رها نمی کند/ ایجاد 49900 شغل در شش ماه!

همدان - خبرگزاری مهر: مشکل اشتغال جوانان از دغدغه های چند ساله مردم و مسئولان استان همدان است که هنوز به قوت خود باقی است و با وجود ایجاد نزدیک به 50 هزار شغل در همدان در نیمه نخست امسال، این امر در همدان محسوس نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، امروزه در ایران خانواده ای یافت نمی شود که یک یا چند نفر جوان بیکار و عموما تحصیلکرده نداشته باشد.

به گفته کارشناسان حل مشکل بیکاری و اشتغال نیروهای جوان امری پیچیده و مستلزم اجرای برنامه هایی چند جانبه و مستمر است زیرا افزایش ظرفیت های اشتغال منوط به رشد اقتصادی پایدار و توجه همزمان به طرح های بزرگ و ملّی در کنار پرداختن به سرمایه گذاری در طرح های کوچک است.

بنا بر اظهار نظر کارشناسان اجرای یک طرح اقتصادی و ایجاد ظرفیتهای جدید اشتغال کاری دشوار و مستلزم برخورداری از دانش لازم در امور فنی، مالی و بازاریابی و تجارت است.

شناسایی و تعریف یک طرح اقتصادی، مطالعات مربوط به تامین مواد اولیه، بازار فروش، ظرفیت اقتصادی، قیمت تمام شده، رقبای حال و آینده، انتخاب تکنولوژی بهینه، تامین منابع مالی با نرخ های مناسب، خرید و نصب ماشین آلات، تربیت نیروی انسانی، بازاریابی و فروش و تبلیغات همه و همه اموری هستند که موفقیت یک طرح را تضمین می کنند.

تنها با دادن وعده تسهیلات به جوانان نمی توان مشکل اشتغال را حل کرد

پر واضح است که تنها با تامین منابع مالی ارزان قیمت و دادن وعده آن به جوانان یک شهرستان نمی توان مشکل اشتغال را حل کرد زیرا جوانان بیکار یک شهرستان دارای دانش و تجربه کافی در این زمینه نیستند که با اختصاص سهمیه ای از وام های اشتغالزا وعده حل مشکلات آنان را داد.

از سوی دیگر واضح است که کارگاه های کوچک، نقش مهمی در ایجاد اشتغال دارند ولی نکته اینجاست که این قبیل کارگاه ها تا حد اشباع توسط خانوارها برای اشتغال فرزندانشان توسعه یافته اند.

در همین خصوص در گفتگو با شماری از جوانان استان همدان در خصوص مشکلات اصلی این قشر آنچه بیش از همه مورد تاکید قرار داشت، مشکل اشتغال آنان بود.

یکی از جوانان همدانی با بیان اینکه حل مشکلات و چالشهای استان همدان نیازمند رفع مشکل بیکاری جوانان این استان است، اظهار داشت: با وجود تمام کارهای انجام شده در چند سال گذشته توسط دولت در همدان اما این استان همچنان مشکل اشتغال را با خود یدک می کشد.

در استان همدان کارهای ناتمام در زمینه اشتغال وجود دارد

امین تیموری با بیان اینکه دولت توجه ویژه ‌ای به مشکلات مردم دارد و اقدامات دولت در استان همدان گسترده بوده، افزود: اما در استان همدان کارهای ناتمام در زمینه اشتغال وجود دارد.

وی افزود: اشتغال رکن اصلی و اساسی در رفع ناهنجاری‌ ها و مشکلات جامعه است.

تیموری ادامه داد: با وجود تلاش دولت در زمینه ایجاد اشتغال، نرخ بیکاری در همدان بالاست که امیدوارم با وجود تاکید رئیس جمهور بر ایجاد اشتغال در کشور سرانه بیکاری در همدان کاهش یابد.

وی با تاکید بر اینکه دست دولت برای سرمایه گذاری در ایجاد صنایع بزرگ باز است و می تواند در برخی مناطق که ریسک پذیری بخش خصوصی کمتر است اقدام به ساخت طرحهای بزرگ کند، گفت: اشتغالزایی باید در اولویت مصوبات سفراستانی رئیس جمهور و هیئت دولت به همدان قرار گیرد.

یکی دیگر از جوانان نیز مشکل اشتغال را بیشترین دغدغه جوانان دانست.

رضا پرتوی داشتن شغل و درآمد مناسب برای جوانان را در ایجاد حس رضایتمندی آن ها از زندگی موثر دانست و گفت: اگر بخشی از عوامل مهیا کننده شادی را رسیدن به خواسته‌ها و آرزوها بدانیم، بنابراین جوان برای داشتن شادی، حتماً باید داری شغل و درآمد باشد که البته نباید از نقش تحصیل در این خصوص غافل ماند.

باید مشکلات جوانان از زاویه دید آنان بررسی شود

وی که فارغ التحصل رشته کامپیوتر است، گفت: باید مشکلات جوانان از زاویه دید آنان بررسی شود.

یکی دیگر از جوانان همدانی نیز گفت: از مشکلات عمده و مشترک جوانان همدان، می توان به مشکل مسکن، اشتغال و ازدواج اشاره کرد.

کاظم امیری با بیان اینکه سال‌هاست جوانان این شهر با مشکل بیکاری مواجه هستند، گفت: اشتغال و کسب درآمد برای جوانان به رویایی دست نیافتنی تبدیل شده است.

امیری ادامه داد: حرف و شعار، چاره کار جوانان نیست و دولت باید خود اقدام به سرمایه‌گذاری جدی و ایجاد اشتغال در همدان کند تا این مشکل بزرگ جوانان حل شود.

وی افزود: مهمترین دغدغه من به عنوان یک جوان در حال تحصیل همدانی، پیدا کردن کار مناسب پس از فراغت از تحصیل است به گونه‌ای که این موضوع به یکی از بزرگترین معضلات آینده من و تمام جوانان تبدیل شده است.

یکی از شهروندان همدانی نیز با بیان اینکه استان همدان با یک میلیون و 500 هزار نفر جمعیت در رتبه بندی نرخ بیکاری کشور پیشرو است، اظهار داشت: با توجه به اقدامات انجام شده دولت برای اشتغالزایی در عین حال بیکاری یکی از مشکلات اساسی مردم ‌به ویژه جوانان این استان است.

باید برای رهایی جوانان از کابوس بیکاری چاره اندیشی کرد

لیلا محسنی اظهار داشت: باید برای رفع مشکلات اشتغال جوانان تحصیل کرده تدابیری جدی اتخاذ شود تا از ایجاد مشکلاتی که در نتیجه بیکاری حاصل می شود، خودداری شود و جوانان از کابوس بیکاری رها شوند.

یک دانشجوی اسدآبادی نیز اقدامات و تلاش‌های دولت را برای کاهش نرخ بیکاری مورد اشاره قرار داد و گفت: از رئیس جمهور انتظار داریم که اعتبارات بیشتری برای طرحهای اشتغالزایی این شهرستان اختصاص دهد

وی با بیان اینکه دولت برای رفع مشکلات ازدواج و مسکن جوانان گامهایی برداشته که باید تداوم داشته باشد، خواهان توجه بیشتر به محرومان و روستائیان شد.

بیکاری بزرگترین معضل مناطق حاشیه شهر همدان است

در همین راستا نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی نیز معتقد است: بیکاری بزرگ ترین معضل مناطق حاشیه شهر همدان به شمار می رود

سید کاظم حجازی در سخنانی در جمع اهالی محله خضر همدان با اشاره به مشکلات و معضلات حاشیه شهر همدان و ارائه گزارشی از اقداماتی که در سه سال اخیر در این مناطق صورت گرفته است، گفت: بزرگترین معضل موجود در این مناطق معضل بیکاری برای جوانان است.

حجازی با بیان اینکه بر اساس مصوبه اخیر استان همدان، مبلغی برای بررسی نحوه اشتغال در این مناطق اختصاص می یابد، گفت: با اجرایی شدن این مصوبه شاهد برطرف شدن بسیاری از معضلات خواهیم بود.

ظرفیت های اشتغال در همدان شناسایی شود

مدیرعامل بنیاد توسعه کارآفرینی و تعاون استان همدان نیز گفت: باید ظرفیت های اشتغال استان همدان شناسایی شود.

رحیم جاویدان اظهار داشت: باید زمینه استفاده از این ظرفیت‌ها و فرصت‌های شغلی را برای جوانان ایجاد کرد زیرا این امر در رفع معضل بیکاری و افزایش ثروت ملی مؤثر است.

وی با بیان اینکه تجربه نشان داده اقتصاد بخش خصوصی موفق‌تر از زمانی است که دولت در اقتصاد دخالت دارد، گفت: اقتصاد در جوامع توسعه یافته در دست بخش خصوصی است و دولت کمترین دخالت را دارد.

جاویدان ادامه داد: در کشور ما نیز هر جا که اقتصاد در قالب موفق عمل کرده نقش بخش خصوصی در این موفقیت‌ها پررنگ‌ تر دیده شده است.

وی با اشاره به کوچک کردن بدنه دولت و پررنگ شدن نقش بخش خصوصی در اقتصاد یادآور شد: دولت باید با ارائه تسهیلات مناسب در توانمندسازی افراد و جهت دهی به توانمندیهای آنها ایفای نقش داشته باشد.

دانش و تخصص هر فرد در تعیین جایگاه شغلی موثر است

جاویدان اظهار داشت: نیروی بازار در سال های گذشته با عوامل بیرونی مرتبط بود اما این امر در سال های اخیر بسیار کمرنگ شده و نقش اصلی هر جامعه یا هر فرد موفقی را میزان دانش و تخصص فرد ایفا می‌کند.

جاویدان داشتن تخصص، حرفه و پشتکار افراد جویای کار را بسیار مهم دانست و گفت: افرادی که این شرایط ویژگی‌ها را داشته باشند هیچ موانعی نمی‌تواند مانع پیشرفت و موفقیت آنها شود.

استاندار همدان نیز در این خصوص معتقد است: نرخ بیکاری در این استان باید به کمتر از هفت درصد برسد.

کرم رضا پیریایی افزود: نرخ بیکاری استان همدان در سال 88 معادل 18 درصد بود که این رقم در سال 89 به 13 و 9 دهم درصد رسید.

پیریایی تاکید کرد: کاهش چهار درصدی نرخ بیکاری در همدان به معنای کاهش محسوس و قابل رویت یا اشتغال پایدار نیست.

بیکاری در همدان محسوس است

وی با بیان اینکه در حال حاضر بیکاری در همدان محسوس است، گفت: باید تلاشها برای کاهش نرخ بیکاری بیشتر شود.

استاندار همدان تاکید کرد: بر اساس اعلام مرکز آمار ایران نرخ بیکاری در سه ماهه نخست سال جاری در استان همدان به 10 و شش دهم درصد کاهش یافته است.

پیریایی ادامه داد: بر این اساس استان همدان در میزان کاهش بیکاری رتبه سوم را در بین استانهای کشور به دست آورده است.

وی با اشاره به کسب رتبه چهارم استان همدان در زمینه جذب سرمایه‌گذار، اظهار داشت: توان و قوت مردم و مسئولان استان همدان در همه زمینه ها بسیار بالاست و باید از پتانسیلها به نحو مطلوب استفاده کرد.

وی با تاکید بر اینکه باید توان استان برای خدمت به مردم به کار گرفته شود، گفت: شرایط لازم برای تحقق این امر در استان همدان مهیاست.

90 درصد تعهد اشتغالزایی در استان همدان محقق شده است

وی در سفر به شهرستان نهاوند اظهار داشت: بیش از 90 درصد از تعهد استان همدان در زمینه اشتغالزایی در شش ماهه نخست سالجاری محقق شده است.

کرم رضا پیریایی در جلسه شورای اشتغال و سر مایه گذاری استان همدان در هفته اخیر افزود: استان همدان به لحاظ ایجاد اشتغال در کشور یکی از استان های برتر است و شورای اشتغال این استان علاوه بر کسب مقام دوم در زمینه اشتغال، موفق به کسب مقام سوم کشوری در زمینه ثبت شاغلین در سامانه نیز شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان نیز گفت: ملایر، نهاوند و همدان به ترتیب رتبه های اول تا سوم استان همدان را در ایجاد اشتغال به خود اختصاص داده اند.

مسعود اقلامی اظهار داشت: در استان همدان برای سال جاری برای 60 هزار و 637 نفر ایجاد اشتغال تعهد شده که 49 هزار و 889 نفر آن محقق شده و معادل 82 و سه دهم درصد محسوب می شود.

اقلامی عنوان کرد: با آماری که در شورای اشتغال از وضعیت ایجاد اشتغال در پنج ماه پایانی سال گذشته در استان همدان اعلام شد همدان رتبه دوم ایجاد اشتغال را در کشور و از نظر اطلاع رسانی در سایت رتبه سوم را به خود اختصاص داده است.

بنا بر اظهار نظر کارشناسان و شهروندان استان همدان در خصوص انتظارات آنان از رئیس جمهور و هیئت دولت در سفر به استان همدان، آنان از رئیس جمهور انتظار دارند برای همدان کاری که خود آنان نمی توانند انجام دهند را پی ریزی کند.

اگر دولت با تشویق بخش خصوصی توانمند ملی برای شهرستان های مختلف طرح های بزرگ اقتصادی را اجرا کند، در سایه طرح های بزرگ ملی و بین المللی ده ها و بلکه صد ها طرح کوچک خود به خود اجرا می شوند.

از سوی دیگر آنچه جای تامل دارد اینکه، مسئولان استان همدان در جلسات خود آماری از ایجاد اشتغال در استان همدان ارائه می دهند که در این استان محسوس نیست کما اینکه ایجاد نزدیک به 50 هزار شغل در همدان در حالی که جوانان بیکار این استان همچنان در آرزوی اشتغال به سر می برند، جای تامل دارد.

کد خبر 1422758

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha