۱۱ مهر ۱۳۹۰، ۱۰:۳۷

شریفی در گفتگو با مهر:

غزل معاصر در «یک صندلی برای نشستن کنار تو» تحلیل شد

غزل معاصر در «یک صندلی برای نشستن کنار تو» تحلیل شد

«یک صندلی برای نشستن کنار تو» پژوهشی نوشته فیض شریفی که در آن به نقد و تحلیل غزل معاصر ایران پرداخته است، منتشر شد.

فیض شریفی درباره کتاب جدیدش که به تازگی منتشر شده و توزیع آن هم به زودی انجام می‌گیرد به خبرنگار مهر گفت: «یک صندلی برای نشستن کنار تو» عنوان کتابی است که در آن به نقد غزل معاصر از میرزا حبیب خراسانی تا شاعران غزل پست مدرن پرداخته‌ام. این کتاب را به تازگی انتشارات نگاه منتشر کرده، ولی هنوز توزیع آن آغاز نشده است.

وی ادامه داد: وقتی در کنگره شعر «منوچهر آتشی» داور بودم با شعرهایی از شاعران جوان روبه‌رو شدم که لازم دیدم درباره آنها پژوهشی داشته باشم که در بخش غزل‌سرایان سال‌های اخیر در کتاب «یک صندلی برای نشستن کنار تو» نمونه‌ای از این شعرها و نقدی بر آنها را آورده‌ام.

نویسنده «عشق در آستانه» (چند و چونی با نصرت رحمانی) همچنین توضیح داد: همچنین درباره شاعرانی چون عارف، ایرج، بهار، لاهوتی، میرزاده عشقی و فرخی یزدی از دوره مشروطه شعرهایی نقد شده است و در بخش دیگر کتاب از رفعت سمنانی و رضوانی و خراسانی و دیگر شاعران دوره بازگشت آثاری آورده شده و سپس نقد شده است. در بخشی هم غزل‌های دوره نیما و پس از نیما تحلیل می‌شود.

شریفی با اشاره به اینکه کتاب تازه‌ منتشرشده‌اش 234 صفحه دارد، افزود: غزل قالبی است که نیمی از احساسات شاعر را می‌بلعد و حال در این کتاب بررسی شده که چرا شاعران این قالب را انتخاب کرده و دچار وسوسه غزل می‌شوند.

وی درباره کتاب‌های دیگرش بیان کرد: از مجموعه «شعر زمان ما» مجلدهای سیمین بهبهانی، نادر نادرپور، نصرت رحمانی، سیاوش کسرایی تحویل انتشارات نگاه شده است که در مرحله صفحه‌بندی است و تدوین کتاب مربوط به سیدعلی صالحی را هم به تازگی شروع کرده‌ام.

این پژوهشگر اضافه کرد: جلدی از این کتاب با نام «دلم هوای آفتاب می‌کند» درباره سیاوش کسرایی جلدی بود که به تازگی به ناشر داده‌ام  که در آن از منظر علمی به ساختار و محتوا در شعر کسرایی پرداخته ام.

شریفی در پاسخ به اینکه آیا امکان مجوز نگرفتن کتابی درباره سیاوش کسرایی را در نظر گرفته‌اید؟ بیان کرد: اتفاقا من از این منظر بررسی کردم که کسرایی شاعر بزرگی بود و چرا باید چنین چهره‌ای تحت نظر حزب توده باشد و به طور جزمی شعر بسراید. او شعرهایش را نشسته و تنها با نگاه به یک تابلو گفته است. او در پایان عمرش وقتی که حقوقش از حزب قطع شده بود در وین و در یک غربت وهم‌آور از دنیا رفت.

وی در پایان گفت: این کتاب می‌تواند الگویی برای شاعران جدید باشد تا هم تاریخ ادبیات را بهتر بشناسند و هم با سرنوشت شاعری چون کسرایی آشنا شوند.

کد خبر 1422771

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha