نشست بین المللی حمایت از انتفاضه ملت مظلوم فلسطین هر چهارسال یکبار به همت دفتر حمایت از انتفاضه مجلس شورای اسلامی برگزار می شود.امسال این نشست در این برهه حساس از شرایط زمانی با وجود بیداری اسلامی در منطقه و ادامه توطئه چینی غرب و دست نشانده های آنها در منطقه علیه سرزمین فلسطین از جمله تلاشهای خطرناک تشکیلات خودگردان که به زعم خود مدعی است به دنبال شناسایی فلسطین در سازمان ملل است، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در واقع سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی مهمترین بخش این نشست تا پایان روز نخست بود. ایشان در سخنان خود به سه نکته مهم و اساسی به عنوان دستور کار نشست اشاره کردند.
رهبر معظم انقلاب در سخنان خود حدود سرزمین فلسطینی را از "نهر تا بحر" اعلام کردند جمله ای که موجب تحسین حاضران و صلوات و توام با کف زدن آنها شد. این تعابیر تاکنون در جهان اسلام به کار برده نشده و در واقع این وزن مقابل تفکر تقابلی با شعار صهیونیستی "از نیل تا فرات" است.
در ادامه رهبر معظم انقلاب به خطر قرمز آمریکا اشاره کردند و فرمودند: رئیس جمهوری آمریکا می گوید که امنیت اسرائیل خط قرمز اوست. این خط قرمز اوباما و امثال او به دست ملتهای به پا خواسته مسلمان شکسته خواهد شد.
سخنان رهبری در مورد خطر قرمز نیز مورد تحسین حاضران قرار گرفت و شرکت کنندگان با صلوات و کف زدن بار دیگر ابراز احساسات کرده و اظهارات وی را تایید کردند.
"خالد مشعل" رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت حماس که یکی از میهمان ارشد این نشست بود در باره این اظهارات گفت : اظهارات مقام معظم رهبری "زیبا" و "اصیل" و "جذاب" بود.
وی در عین حال گزینه مقاومت را در برابر سازش مطرح کرد و گفت : گزینه مقاومت تنها گزینه مورد قبول برای احقاق حق ملت فلسطین است.
امنیت اسرائیل، خط قرمز آمریکا
امنیت اسرائیل خط قرمزی برای آمریکاست. این یک استراتژی پذیرفته شده برای تمام رؤسای جمهوری این کشور به ویژه پس از دهه 1970 و جنگ شش روزه اعرب و اسرائیل تلقی می شود.
کارشناسان بر این باورند که یکی از دلایل طرح خط قرمز از سوی روسای جمهوری آمریکا، نفوذ لابی های صهیونیست در کنگره و نهادهای سیاسی و مالی آمریکاست."ایلگار ابراهیم اوغلو" رئیس مرکز "دوام" (انجمن حمایت از آزادیهای دینی در جمهوری آذربایجان) در این باره به "مهر" گفت : اوباما در حمایت از امنیت اسرائیل منافع حزبی را دنبال می کند. ضمناً وی با این تاکتیک بر آن است تا برتری خود را در انتتخابات دور دوم ریاست جمهوری تضمین کند و به نظر من مردم آمریکا باید درباه این مسائل تدبر و تفکر کنند.
"ساجد میر" از دیگر حاضران در این نشست به سخنان رهبری درباره حمایت بدون قید شرط آمریکا از اسرائیل اشاره کرد و گفت : حمایت از اسرائیل و موجودیت نامشروع این رژیم از اهداف و اولویتهای آمریکا به شمار می رود. ایالات متحده باید این حمایت را که همیشه همراه با تهدید به استفاده از حق "وتو" بوده متوقف کند. آمریکا باید وتو را هم متوقف کند و حسن نیت خود را به جهان اسلام نشان دهد.
"فیروز میتی بوروالا" از فعالان صلح در هند و رئیس کاروان آسیایی غزه از دیگر شرکت کنندگان در این نشست بود. وی نیز در این باره می گوید: ما هر روز شاهد یهودی سازی بیشتر بیت المقدس از سوی رژیم اسرائیل تحت حمایت دولت باراک اوباما و تهدید به وتوی پیشنهاد فلسطینیان در سازمان ملل هستیم. اسرائیل آشکارا سیاست خود را اعلام کرده و این سیاست بر خلاف قوانین بین المللی و در نقض آشکار آنهاست که با حمایت کامل آمریکا دنبال می شود.
نقش ایران در مقاومت فلسطین
یکی دیگر از مسائل مطرح در نشست حمایت از انتفاضه نقش محوری جمهوری اسلامی در ایفای نقش در برابر مسئله فلسطین است. "خورخه رودولفو میراندا لویزاگا" سفیر بولیوی در تهران که یکی از شرکت کنندگان در نشست بود در این باره در گفتگو با مهر به حمایت از آرمان مردم فلسطین و مقاومت اشاره کرد و گفت : جهانیان باید از این آرمان فلسطینی حمایت کرده و فلسطینیان را در راستای احقاق حقوق خود یاری رسانند.
وی همچنین اقدام آمریکا و تعهد این کشور برای تامین امنیت اسرائیل را اشتباه دانست و آن را برگرفته از یک تصور و ذهنیت سیاسی بر شمرد.
"فیروز میتی بوروالا" نیز رویکرد کنفرانس حمایت از فلسطین را ستود و آن را اقدامی در راستای احقاق حق ملت فلسطین ارزیابی کرد و درباره اظهارات مهم رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت : ایران امروزه تنها ایفاگر نقش در جهان اسلام نیست، بلکه در جهان نیز، نقشی مهمی را ایفا می کند.
وی همچنین افزود: امروزه کشورهای اسلامی در حمایت از ملت فلسطین نیاز به ایفای نقشی محوری دارند.
سازمانهای مردم نهاد و نقش روز افزون در مسئله فلسطین:
سازمانهای غیر دولتی (NGO) ها از جمله نهادهایی هستند که در جهان امروز نقش مهمی در تحولات سیاسی دارند. وابسته نبودن این گروهها به دولتها و مراکز قدرت، توان و قدرت نفوذ آنها را روز افزون کرده است. این نهادها در نشست حمایت از مردم فلسطین نیز نقشی اساسی را ایفا کرده و یکی از ارکان اساسی نشست و از کمیسیونهای تخصصی آن بودند.
"محمد علی نورانی" یکی از فعالان عرصه فلسطین و مدیر اجرایی جمعیت دفاع از ملت فلسطین درباره نقش سازمانهای مردم نهاد در عرصه فلسطین می گوید: این سازمانها به تدریج جایگاه خود را پیدا و نقش خود را ایفا می کنند و قرار است نشست کمیسیون سازمانهای غیر دولتی امروز [یکشنبه] در همین سالن سران برگزار کنیم که فکر می کنم نشست مهمی باشد.
"محمد علی نورانی"
وی در ادامه گفت : این سازمانها قبلا در این حد منسجم نبودند و در سالهای اخیر به همکاری و تبادل اطلاعات با یکدیگر می پردازند.
نورانی به شرکت گسترده سازمانهای غیر دولتی در نشست این دوره اشاره کرد و گفت : بر اساس آماری که ما داشتیم 80 سازمان غیر دولتی شرکت کرده بودند و امید است بتوانیم با تعیین متولی برای سازمانهای غیر دولتی اقدامات آنها را هماهنگ کنیم.
وی افزود: در صورتی که این سازمانها بوانند متولی برای خود داشته باشند دفتری ، سازمانی و یا وب سایتی داشته باشند که اقدامات آنها را هماهنگ کنند می توانند نقشی که شبکه های اجتماعی در برخی پویش های اجتماعی در خاورمیانه ایفا کردند ایفا کنند و در تعیین جایگاه آتی فلسطین نقشی مهم ایفا کنند.
فیروز میتی بوروالا از دیگر فعالان سازمانهای غیر دولتی درباره نقش این سازمانهای مردم نهاد در کمک و یاری به ملت فلسطین به مهر می گوید: ما حرکت جهانی به سوی بیت المقدس (GMJ) را راه اندازی کردیم. این شهر میراث مشترک ماست و مرکز روحانیت سه دین بزرگ اسلام، مسیحیت، و یهودیت است و نیاز است تا این شهر آزاد شده، رهایی یابد و بار دیگر به مردم جهان باز پس داده شود.
این فعال هندی در ادامه به وظیفه "حرکت جهانی به سوی بیت المقدس " اشاره می کند و می گوید: پس از موفقیت طرح های بین المللی برای حرکت به سوی غزه از دریا و زمین اکنون ما نیاز داریم تا تمرکز جامعه جهانی را به بیت المقدس جلب کنیم که مسئله ای مهم و محوری و در بطن مناقشات قرار دارد. هدف GMJ آن است تا اجماع و آگاهی جهانی را نسبت به تهدیدها علیه بیت المقدس برانگیزاند و برای این منظور در 30 مارس سال 2012 با شرکت فعالان سه قاره به همراه آوارگان فلسطینی و نمایندگانی که از کشورها به ما خواهند پیوست در مرزهای لبنان، سوریه، مصر، و اردن تظاهراتی مسالمت آمیز برگزار کنیم.
گزارش : حسین امیری
نظر شما