به گزارش خبرنگار مهر، قربان عباسی ظهر دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: استان گلستان به دلیل داشتن محوطهها و آثار باستان شناسی فراوان مربوط به دورههای پارینه سنگی تا تاریخی و دوران پر فروغ اسلامی، همواره مورد توجه باستانشناسان در سطوح ملی و بینالمللی بوده و هست.
وی ادامه داد: ازسوی دیگر تنوع و تکثر در کاوشها چه از نظر کمی و کیفی و از همه مهمتر نتایج ویژه و منحصر به فرد یافتههای آنها، سبب گشته امروز در بسیاری از موزههای مطرح دنیا و کشور عزیزمان ایران، آثار ارزشمند این خطه به نمایش در آید.
سرپرست ادراه کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان عنوان کرد: این محدوده جغرافیایی در شمال کشور به گواه گزارشهای علمی یافتههای باستانشناسی، تاثیر چشمگیری در فرهنگهای مناطق همجوار در شمال و شمال شرق کشور داشته و حتی از برخی جنبهها سرآمد بوده است.
عباسی همچنین به یافته های غار کیارام، شهرباستانی گرگان(جرجان)، دیوار تاریخی گرگان، تپه بازگیر، شهر باستانی تمیشه، تورنگ تپه، یاریم تپه، آقتپه، نرگس تپه، دشت حلقه و ... به عنوان گوشهای از ظرفیت باستانشناسی استان اشاره داشت که موید اهمیت و ضرورت حفاظت از باستانشناسی این منطقه است.
وی افزود: در حال حاضر دغدغه استان گلستان، حفاظت شایسته یافته های موجود وآتی و بسترسازی مکانی مناسب جهت معرفی آنها است، مکانی که با توجه به مراجعت بسیار علاقمندان و پژوهشگران، بتواند به عنوان مرجعی علمی و فرهنگی پاسخ گوی آنها بوده و به تناسب ظرفیت استان در این حوزه، سبب توسعه گردشگری شود.
نظر شما