ناصح قادری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: منطقه حفاظت شده بدر و پریشان با 37 هزار هکتار در ضلع جنوبی شهرستان قروه واقع شده و در سال 1385 به عنوان منطقه شکار ممنوع تحت مدیریت حفاظت محیط زیست استان کردستان قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه به دلیل فراوانی چشمه های موجود گونه های جانوری و گیاهی منطقه جهت تامین آب مورد نیاز خود با مشکلی مواجه نیستند، افزود: این منطقه به دلیل شرایط توپوگرافی خاص، تنوع شکل زمین و دارا بودن صخره های متعدد محل امنی برای حیواناتی مستقر در خود است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان کردستان با اشاره به اینکه در حال حاضر 42 گونه پرنده در این منطقه شناسایی شده است، بیان کرد: قرقی، طرقه، دلیجه، شاهین، عقاب، سارگپه، کبوتر سانان، جغد، کلاغ نوک سرخ، شبگرد، شانه به سر، دراکوب و کبک از انواع گونه های شناسایی شده منطقه بدر و پریشان است.
قاردی با اشاره به اینکه 12گونه پستاندار و هشت گونه خزنده نیز در این منطقه حفاظت می شوند، بیان کرد: بزکوهی، کل، روباه، گرگ، شغال، گراز، خرگوش، تشی، گربه وحشی، انواع جوندگان، لاک پشت، مار و مارمولک از انواع گونه های منطقه حفاظت شده بدر و پریشان است.
وی استعداد منطقه بدر و پریشان را در گونه های گیاهی توانمند دانست و گفت: گون، مرزه، کما، انواع لاله ها، نخود سیاه، گیاهان علفی چند ساله، درخچه بادام وحشی، ریواس، نسترن وحشی، جگن و سازو، زنبق، فرفیون، میخک، کنگر، شکر تیغال، گل ماهور، زول، شقایق، جاشیر، کلاه میر حسن، گندمیان، کنگر فرنگی، انواع گونه های گرامینه، پوا، ملیکا و استیپا گونه های گیاهی شناسایی شده این منطقه است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان کردستان با بیان اینکه سه گونه ماهی شناسایی شده در بدر و پریشان حفاظت می شوند، افزود: سازمان حفاظت محیط زیست استان کردستان در نظر دارد آمار گونه های متنوع گیاهی و جانوری در منطقه توانمند بدر و پریشان در آینده نزدیک را افزایش دهد.
نظر شما