به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر غلامرضایی ظهر دوشنبه در هم اندیشی دین و رسانه و رونمایی از مجموعه کتب دین و رسانه که در سالن همایش های نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های قم با حضور قائم مقام سازمان صدا و سیما برگزار شد، به مفهوم جامعیت در تولیدات رسانه ای، اشاره کرد و گفت: عصر حاضر عصر رقابت رسانههاست و جامعیت تنها به این معنا نیست که فردی داشتههای علمی خود را در حوزه نشر کتاب و یا بعد رسانه به بوته آزمایش بگذارد.
وی در ادامه بیان داشت: جامعیت علمی از آن کسی است که فقط حوزه اندیشه ایران را نبیند و مسائل خارج از این کشور و جامعه بین الملل را نیز در نظر داشته باشد و موضوعات و نیازهای جوامع دیگر و به خصوص جامعه اسلامی را بشناسد و به زبان گویا و ساده بیان و برای آن راه کار ارائه دهد.
غلامرضایی افزود: جامعیت علمی یک فرد رسانه ای به این معنی است که پا را از مرزهای ایران فراتر بگذارد چرا که همه دنیا ایران نیست و همه موضوعاتی که در ایران مطرح است، مسائل دیگر کشورها نیست و اگر ما اعتقاد به یک رسالت جهانی برای دین اسلام داریم باید خارج از ایران هم حوزه فعالیت خود بدانیم.
وی با تاکید بر این که باید جامعه خود و معضلات آن را بشناسیم و به آنها شکل رسانه ای دهیم و بعد منعکس کنیم، یادآور شد: این مختص همه افرادی است که در حوزه دین و رسانه فعالیت می کنند از جمله برنامه نویسان، طلاب و حوزویان و هر دو قشر باید نسبت به مباحث پیرامون خود کار کنند.
معاون آموزش و پژوهش سازمان صدا و سیما با اشاره به این که ما در بسیاری از ابعاد نیازمند این هستیم که جامعیت و کمال را در بحث رسانه دنبال کنیم که همه ابعاد زندگی را هم شامل شود، تاکید کرد: ما باید از فرصت و عام بودن رسانه استفاده کنیم و باید ببینیم چقدر برای این جامعیت علمی در رسانه تلاش و چقدر ساختارسازی کرده ایم.
ما باید در بعد تقویت محتوا تلاش کنیم
وی اظهار داشت: ما نیازمند این هستیم که در بعد محتوا تلاش کنیم و در خصوص سیاست تکثر شبکه ها که بنا است برای راه اندازی آنها سرمایه گذاری شود، باید دید آیا برای تامین محتوای مناسب و مفید برای این شبکه ها فکر کرده و یا برنامه ای ریخته ایم.
غلامرضایی همچنین با اشاره به تصمیم برای راه اندازی شبکه جهانی اهل بیت(ع) گفت: در این جا این سئوال مطرح است که آیا ما به این پختگی رسیده ایم که همه جهان بتوانند از تولیدات این شبکه استفاده کنند.
وی با تاکید بر این که حوزه باید نیاز به تامین محتوا را جبران کند و نوع کار باید متنوع و جاذب باشد تا مخاطبان را جذب کند، افزود: عمده شبکه های ما اخبار و به زبان های مختلف است اما آیا در حوزه رسانه ودین هم این اتفاق افتاده یا در این حوزه خلاءهایی وجود دارد، بله افرادی در حوزه برای این منظور تربیت میشوند اما در مجموع کسانی که بتوانند مباحث دینی را هم در داخل و در خارج مطرح و برای آن برنامه ارائه دهند کمتر وجود دارد.
معاون آموزش و پژوهش سازمان صدا و سیما تصریح کرد: ما نیازمند یک جامعیت رسانه ای دینی هستیم تا نسبت به مسائل روز برنامه سازی کنیم و مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیما نیز طی 2 سال اخیر سعی کرده عمدتا مباحث روز از جمله شبهات را پیگیری کند.
وی یادآور شد: اما مجموعه های چاپ شده عمدتا گردآوری است و مباحث چشم گیری که ساختارهای برنامه سازی ما را هدایت کند، ما را به آن سمت نخواهد راند که برنامه جذاب و خوبی را تولید کنیم.
غلامرضایی در ادامه بیان داشت: یکی از ساختارهایی که می تواند در زمینه رسانه و دین بسیار نافع باشد ساختار مستند است که متاسفانه غفلت زیادی نسبت به این نوع ساختار وجود دارد و بیان واقعیت ها به زبان تصویر مورد بی توجهی ما قرار گرفته است.
راه اندازی یک شبکه مستند دینی را بسیار سودمندتر دانست
وی راه اندازی یک شبکه مستند دینی را بسیار سودمندتر دانست و افزود: برنامه های مستند به علت ساختار و جایگاه واقع نمایانه آن مورد قبول و اقبال همه دنیا است و ما باید توجه بیشتری نسبت به آن داشته باشیم.
معاون آموزش و پژوهش سازمان صدا و سیما در پایان متذکر شد: کمال، رشد، اقبال مردم نسبت به حوزه دین و آموزه های دینی در آینده از طریق رسانه ممکن است و راه امروز و آینده ما راهی جز رسانه نیست.
قم - خبرگزاری مهر: معاون آموزش و پژوهش سازمان صدا و سیما بیان داشت: ما نیازمند یک جامعیت رسانه ای دینی هستیم تا نسبت به مسائل روز برنامه سازی کنیم.
کد خبر 1423527
نظر شما