به گزارش خبرگزاری مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی طی پاسخ به نامه مورخ 17 مارس 2011 همتایان هلندی خود که به امضای نمایندگان فراکسیون های مختلف و همچنین نمایندگان اقلیت های دینی مجلس شورای اسلامی رسیده است، با استقبال از تعامل مستقیم نمایندگان دو مجلس به منظور روشن شدن اذهان، شناخت و درک صحیح از واقعیات و رفع سوء تفاهمات، تاکید شده که تنها راه ایجاد جهانی آکنده از آرامش، صلح و دوستی، گفتگو و تبادل نظر صریح می باشد.
در این نامه آمده است: همه افرادی که در نظام جمهوری اسلامی ایران زندگی می کنند مال و جانشان در امان است و کسی حق تعرض به آنها را ندارد، البته منوط به رعایت قوانین کشور. بنابراین، همان گونه که در کشورهای اروپایی ابراز عقایدی مانند نفی هولوکاست غیرقانونی و غیرمجاز است، در هر کشوری خطوط قرمزی وجود دارد که عرف بین المللی نیز پذیرفته است.
در بخش دیگری از این نامه به حقوق اقلیت های دینی در ایران اشاره شده و آمده است:”بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، اقلیت های دینی در ایران از حق شهروندی برخوردارند که از جمله این حقوق مشارکت در امور سیاسی، آزادی بیان و انجام مناسک مذهبی شان می باشد. در همین راستا برای بیان عقاید و دفاع از حقوق خود پنج نماینده در مجلس شورای اسلامی دارند که از حقوق کاملا برابر با سایر نمایندگان ملت ایران برخوردارند و در لایحه بودجه سالانه کشور مبالغی جهت نگهداری اماکن مذهبی و انجام امور فرهنگی- اجتماعی اقلیت های دینی تخصیص داده می شود. امری که در هیچ یک از پارلمان های اروپایی برای مسلمانان به عنوان بزرگ ترین اقلیت مذهبی در اروپا نه تنها امکان پذیر نیست، بلکه متاسفانه شاهد انواع فشارها، تضییع حقوق، جلوگیری از انجام مراسم دینی، توهین آشکار به عقاید، مقدسات و باورهای آنها تحت عنوان آزادی بیان هستیم. اقداماتی نظیر ساخت فیلم تسلیم یا فتنه و انتشار کاریکاتورهای اهانت آمیز، چاپ مقالات توهین آمیز، عدم وجود آزادی برای بررسی موضوع تاریخی هولوکاست، جلوگیری از ساخت مساجد و تحریک اسلام ستیزی را با چه منطقی می توان توجیه کرد. آیا این قبیل اقدامات به صلح، امنیت و دوستی میان ملت ها کمک می کند؟ آیا توهین به باورها و عقاید بیش از یک میلیارد انسان، نقض حقوق انسانی آنها نیست؟"
نمایندگان مجلس شورای اسلامی، به عنوان نمایندگان ملت ایران از همتایان هلندی خود خواسته اند تا ترتیبی اتخاذ نمایند که مسلمانان از حقوق برابر با سایر شهروندان در جامعه هلند برخوردار باشند و قوانین لازم برای مقابله با ترویج اسلام ستیزی درهلند تدوین و تصویب گردد.
لازم به اشاره است تعدادی از نمایندگان مجلس هلند در نامه ای به همتایان ایرانی خود، ضمن تاکید بر ضرورت تعامل مستقیم و گفتگو بین دو مجلس، مطالبی را در خصوص مباحث حقوق بشری مطرح کرده بودند.
نظر شما