به گزارش خبرنگار مهر، حسن احمدیان در گردهمایی اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان گفت: در حال حاضر 15 درصد نیاز MDF توسط تولیدکنندگان داخلی و 85 درصد MDF مورد نیاز تولیدکنندگان مبلمان وارد میشود.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان با اشاره به اینکه برای مدیریت واردات باید ضعفهای موجود را شناخت، افزود: در تدوین استراتژی نیاز به اهداف و برای هر هدفی نیاز به برنامه است.
وی با اشاره به لزوم آموزش نیز به بحث قیمت تمام شده محصول پرداخت و تاکید کرد: یکی از بزرگترین شاخصها بعد از طراحی و تولید، برنامه ریزی برای صادرات و شناخت بازارهای هدف، قیمت تمام شده است.
احمدیان گفت: در قیمت تمام شده، شش شاخص از جمله مواد اولیه، حاملهای انرژی، استهلاک سرمایه گذاری، استهلاک ماشین آلات، منابع انسانی و نحوه و روش تولید دخیل هستند. اما با توجه به اینکه MDF یکی از ارکان مهم مواد اولیه است و بالغ بر 85 درصد آن به دلیل عدم توانایی تولید در داخل کشور وارداتی است، وجود تعرفه گمرکی بالا و ارزش گذاری غلط باعث ایجاد رانت و بالا رفتن قیمت آن شده و در نهایت باعث جلوگیری از رقابت پذیری بین تولیدکننده داخلی و واردکننده کرده و از همه مهمتر با توجه به قیمت تمام شده، بحث صادرات مبلمان را دچار مشکل میکند.
در ادامه، عبدالحسین عباسی نایب رئیس اول اتحادیه مبلسازان و درودگران تهران نیز با اشاره به بزرگی و اشتغالزایی صنعت مبل گفت: از 20 سال پیش تاکنون آمار صادرات مبل ایران روز به روز کاهش پیدا کرده و واردات بالا رفته است. در گذشته وقتی نمایشگاهی در سطح جهان با حضور ترکیه، مصر، روسیه، چینو مالزی برگزار میشد، ایران حرف اول را میزد اما الان صنعت مبلمان و چوب مانند قبل حرفی برای گفتن ندارد.
وی افزود: یکی از مواردی که این جریان را پیش آورده، تشکیل تشکلهای مختلف و موازی کاری است. تشکلها و NGOها ملی فکر نکردند و به فکر منابع خود بودند.
عباسی با تاکید بر لزوم تفکر ملی اظهار کرد: مقصر اصلی خود ما هستیم، زیاد سراغ مسوولان نرفتیم و کارها را پیگیری نکردیم. تشکل ها باید نماینده داشته باشند.
همچنین مظفر علیخانی، دبیرکل کنفدراسیون صادرات ایران با بیان اینکه فضای کسب و کار کشور نامساعد است و قوانین نیز مشکلاتی دارد که عوارض کنونی را برای صنعت مبلمان ایجاد کرده است، گفت: اولین گام اثبات موجودیت اتحادیه و تشکلهای همسو با آن است دولت هنوز هم که هنوز به معنی واقعی کلمه به بخش خصوصی اعتقاد ندارد و فقط ما را برای مشروعیت بخشیدن به کار خود میخواهد؛ بخش خصوصی باید این قدر قوی باشد که گریزی برای تصمیمگیری براساس نظرات آن نباشد.
وی با تاکید بر اینکه موضوع شورای ملی مبلمان و دکوراسیون ایران را با جدیت پیگیری میکنند، بر نیاز به مبانی استدلالی تاکید کرد و اظهار کرد: هیچ دستگاهی در قبال کیفیت، خدمات پس از فروش، درصد پوشش دهی، ارزبری پاسخگو نیست.
همچنین صانعی رئیس انجمن صنفی کارفرمایی روکشهای مصنوعی و ام.دی.اف اظهار داشت: دو میلیون و 500 هزار متر مکعب از جنگلها چوب برداشت می شد که با اعتراضهای صورت گرفته در راستای حفظ محیط زیست، این میزان به 800 هزار متر مکعب کاهش پیدا کرد.
صانعی با تاکید بر اینکه ایران کشوری کویری است، تصریح کرد: متعجبیم به جای اینکه دولت در بخشی که فاقد مواد اولیه است واردات را روان کند، آن را محو میکند! وقتی مود اولیه کارخانه تامین نمیشود تعرفه باید صفر شود ولی نه تنها صفر نیست بلکه 20 درصد تعرفه مواد خام و 30 درصد تعرفه مواد رنگی (روکشدار) است.
وی افزود: برای مثال ام.دی.اف خام درچین 230 دلار و در ایران 600 دلار است. چه هزینههای سه برابر شدهای درایران وجود دارد که در چین وجود ندارد.
صانعی با تاکید بر تثبیت مواد اولیه و کنترل کالا گفت: در بخش سیاسی باید تابع باشیم و بخش جهانی در اختیار ما نیست اما در خواست ما این است که تعرفه مواد خام را از 20 به 10 درصد کاهش دهند؛ وقتی دولت نمیتواند در بخش ارز ما را تامین کند در قسمتی که میتواند از ما حمایت تعرفهای کند حمایت کند.
حسین افشار دبیر کارگروههای مشاورهای و تخصصی مبلمان نیز در ادامه نشست با اشاره به از بین رفتن 30 درصد چوب برداشت شده از جنگل در هنگام طی شدن مسیر تا تهران گفت: هیچ کدام از تحصیل کردههای دانشگاهی واحدی با عنوان چوببری نگذارندهاند. در صورتی که چوب خوب بریده شود 400 میلیون تومان در سال صرفهجویی میشود.
وی با تاکید بر اینکه چوب توس در روسیه 50 دلار ارزانتر و برای مبل سازی فوق العاده خوب است، گفت: چوبهای گرجستانی وقتی درایران بریده میشوند، ضایعات دارند اما می توان سفارش داد تا چوبها با اندازه مورد نظر در گرجستان بریده شوند که به این صورت میزان زیادی صرفه جویی می شود. افشار با بیان اینکه در صورتی که اتحادیه چوب را مستقیما از تولیدکننده اصلی چوب بخرد و نه از واسطهها اظهار کرد: با این کار میتوان کلی صرفه جویی کرد.
علیزاده مدیرعامل شرکت تعاونی تهیه و توزیع اعضای اتحادیه صنف درودگران و مبلسازان تهران با اشاره به این که تجمیع اتحادیهها، تشکلها و انجمنها قدرت بزرگی ایجاد میکند که می توان به وسیله آن ایدهها و افکار بزرگی را پیدا کرد، گفت: ترکیه اکثر مواد اولیه ساخت MDF خود را با برنامه ریزی وارد میکند. امروز بعد از آلمان، ترکیه دومین تولیدکننده بزرگ MDF در دنیاست.
به گزارش خبرنگار مهر، قرار بر این شد کمیسیونی متشکل از اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران، انجمن صنفی مبلمان و دکوراسیون و اتحادیه درودگران و مبلسازان تهران و انجمن صنفی کارفرمایی روکشهای MDF ، انجمن کارفرمایان صنایع چوب ایران، شرکت تعاونی تهیه و توزیع اعضای اتحادیه صنف درودگران و مبل سازان تهران، کمیته هماهنگی صاحبان صنایع چوب، کنفدراسیون صادرات ایران و امور گمرکی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با ارائه پیشنهادات و راهبردی جدید به حل بحران مذکور بپردازند.
نظر شما