به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا امیری صبح امروز در جمع خبرنگاران، با اشاره به برنامه های هفته دامپزشکی در استان، گفت: در استان کرمانشاه 12 کشتارگاه صنعتی و سنتی در حال فعالیت هستند.
معاون فنی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه، با اشاره به اینکه از این تعداد کشتارگاه، 2 کشتارگاه صنعتی و 10 کشتارگاه سنتی داریم، افزود: بیشتر کشتارهای ما در مراکز صنعتی انجام می شود و بیش از 60 درصد گوشت قرمز در کشتارگاه های صنعتی، کشتار میشوند.
امیری گفت: از میان کشتارگاه های استان، دو کشتارگاه صنعتی ظرفیت پذیرش تمام دام ها و تامین گوشت قرمز استان را دارند.
وی با اشاره به آینده کشتارگاه های سنتی در کرمانشاه، تصریح کرد: در آینده نزدیک کشتارگاه های سنتی استان تعطیل می شوند و گوشت مورد نیاز شهرستان های تابعه از طریق ماشین های یخچالدار از کشتارگاه های صنعتی، تامین می شود.
معاون فنی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه، افزود: قصد داریم تجمیع کشتار دام در دو کشتارگاه صنعتی ماهیدشت و بیستون را انجام دهیم و در اصلاح پرسنل از مسئولین استان کمک خواهیم گرفت.
امیری گفت:در حال حاضر، پنج کشتارگاه فعال طیور در استان داریم که مرغ کشتار شده بعد از بسته بندی، وارد بازار عرضه استان می شود.
وی کشتارهای خیابانی را برای سلامت مردم و جامعه خطرناک دانست و تصریح کرد: در برخی از نقاظ شهر، شاهد کشتار دام به صورت غیرقانونی هستیم که این معضل، خطرات بهداشتی برای ساکنان شهر به وجود می آورد و سعی داریم این افراد متخلف را به مراجع قضایی معرفی کنیم.
معاون فنی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه جریمه این افراد، بازدارنده نیست، گفت: ارزان بودن قیمت گوشت در کشتارهای خیابانی و فقر فرهنگی از عوامل روی آوردن مردم به خرید گوشت از قصابان سیار شده است.
وی گفت: شهروندان باید بدانند که شکل ظاهری دام ملاک سلامتی نیست و از 1800 عامل بیماری، 800 مورد آن از دام به انسان منتقل می شود.
امیری نقش فرهنگ سازی در کاهش گرایش مردم به استفاده از گوشت کشتارهای خیابانی را موثر دانست و گفت: یکی از برنامه های ما به کار گیری مسئولین فنی در مراکز جمع آوری شیر است تا محصول با کیفیت تری به کارخانه ها تحویل داده شود.
معاون فنی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه افزود: برنامه هایی برای کنترل بیماری های مشترک بین انسان و دام و خصوصا تب مالت در دستور کار داریم.
وی گفت: قصد داریم 100 هزار گوسفند را در نقاطی که کانون بیماری هستند خون گیری و دام های مبتلا را حذف کنیم.
امیری در پایان گفت: کمبود نیروی انسانی از مشکلات موجود دامپزشکی استان است و برای نظارت مناسب بر دام و فرآورده های دامی مورد مصرف مردم بیش از 100 کارشناس کم داریم که با استفاده از نیروهای بخش خصوصی تا حدودی این کمبود را رفع کرده ایم.
نظر شما