به گزارش خبرنگار مهر، تازه ترین کنسرت گروه موسیقی کودکان پارس در سه بخش برگزار شد در بخش نخست از این مجموعه که رهبری آن را مهرداد تیموری به عهده داشت ارکستر فلوت ریکوردر گروه پارس به روی صحنه آمد و سوئیت فندق شکن اثر چایکوفسکی را در چهار قسمت اجرا کردند؛ فندق شکن سومین و آخرین اثر چایکوفسکی است که به گفته کارشناسان این قطعه به دلیل ابداعات خاص موسیقی جذاب تر از دریاچه قو و زیبای خفته به نظر می رسد . سوئیت "فندق شکن" از داستانی رویا گونه به نام فندق شکن و شاه موشان اثر "هوفمن" اقتباس شده است و به اعتقاد "الکساندر دوما" قسمت هایی از تابلو اول این اثر، از زیبا ترین آثار جهان برای ارکستر است .
ارکستر فلوت ریکوردر گروه موسیقی پارس پس از اجرای اثر چایکوفسکی قطعه رقص دایره ساخته حشمت سنجری را به روی صحنه بردند.
پس از اجرای ارکستر فلوت ریکوردر این گروه موسیقی گلبهار پور قبادی که او کودکی 5 ساله بود با لباسی که در برگیرنده مناطق مختلف ایران بود به روی صحنه آمد و بیانیه روز جهانی کودک را که به قلم احمدرضا احمدی شاعر و نویسنده خوش آوازه در عرصه کودک و نوجوان نوشته شده بود را با لحنی زیبا و کوکانه و بسیار شیوا خواند.
پس از خواندن بیانیه روز جهانی کودک ، گروه حرکت و موسیقی به سرپرستی لرتا آودیسیان و لیدیا آودسیان به روی صحنه آمدند و قطعاتی همراه با نمایش کودکان را اجرا کردند، در ابتدای این بخش قطعه ای از موسیقی ملل که نمادی از موسیقی و رقص کشورهای مختلف جهان بود اجرا شد و در ادامه قطعه "لحظه شیرین" اثر شهرداد روحانی، قطعه ای از کوپه لیا به آهنگسازی لئودلیب ، قطعه ای از سوئیت فندوق شکن که در برگیرنده ملودی موسیقی چینی بود، ملودی محلی اکراینی که در واقع نمادی از رقص و موسیقی خاص این کشور بود ، ملودی سرخپوستی که نمادی از رقص سرخپوستی و قبیله ای قاره آمریکا بود به روی صحنه رفت ؛ آخرین بخش از قسمت نخست این کنسرت اجرای ملودی سیاه پوست ها بود که در میان استقبال کودکان حاضر در تالار وحدت به پایان رسید.
پس از پایان بخش نخست کنسرت گروه موسیقی پارس ، زنگ تفریح 15 دقیقه ای به صدا در آمد و گروه پس از استراحت کوتاه بخش دوم از اجرای خود که بیان افسانه سیمرغ بود را آغاز کرد این بخش از کنسرت توسط دو گروه موسیقی و حرکت و نمایش اجرا شد به این ترتیب که ارکستر موسیقی افسانه سیمرغ را ناصر نظر رهبری کرد و ارکستر نمایش را که در برگیرنده کودکانی با لباس های مختلف پرندگان بود را امیر مقرب صمدی هدایت کرد .
قطعات متن نمایش سیمرغ با پیش در آمد بیات اصفهان ساخته رضا محجوبی آغاز شد و با رنگ بیات اصفهان به آهنگسازی درویش خان و تمرین دشتی و به زندان ساخته ابوالحسن صبا ادامه پیدا کرد .
در حاشیه
- شادی و بازی کودکان فارغ از تماشای کنسرت در محوطه باز تالار وحدت دیدنی بود.
- طراحی صحنه تالار وحدت با بادکنک های رنگی برای کودکان تزیین شده بود اما نکته قابل توجه اینکه هیچ نمادی از روز جهانی کودک در صحنه دیده نمی شد به این معنا که این ارکستر در هر زمانی غیر از این مناسبت می توانست برگزار شود .
- رقص ملل مختلف در میان شادی و دست زدن هنگام اجرای کودکان دیدنی بود اما نکته قابل تامل زیبایی در انجام حرکت رقصنده های کودک بود که به درستی آداب و آیین های موسیقی ملت های مختلف را به نمایش می گذاشتند.
- طراحی لباس کودکان در موقیت های مختلف اجرای قطعات موسیقی بسیار زیبا بود و متنوع بود که طراحی این لباس ها هنگام اجرای موسیقی سرخپوستان دیدنی بود.
- احمد رضا احمدی شاعر کودکان از جمله مهمانان ویژه این کنسرت بود .
نظر شما