۱۹ مهر ۱۳۹۰، ۱۴:۳۴

گزارش اختصاصی/

کمبود فضای بیمارستانی در لرستان/ پروژه هایی در گذر وعده ها

کمبود فضای بیمارستانی در لرستان/ پروژه هایی در گذر وعده ها

خرم آباد - خبرگزاری مهر: با توجه به کمبودها در زمینه فضای بیمارستانی در لرستان هیئت دولت در سفرهای مختلف خود به استان احداث چندین بیمارستان را در دستور کار قرار داد که هیچ کدام از آنها هنوز به بهره برداری نرسیده است.

به گزارش خبرنگار مهر، وضعیت طولانی شدن پروژه های بیمارستانی لرستان که تاکنون بارها از سوی مسئولان مورد انتقاد قرار گرفته به گونه ای است که حتی برخی از این پروژه ها دارای بیش از 15 سال عمر هستند و البته در طول دولت نهم و دهم فعال شده اند ولی هنوز به بهره برداری نرسیده اند.

بیمارستانهای 4 شهرستان لرستان خاک خورده در گذر وعده ها

بیمارستان شهید رحیمی خرم آباد از سال 82 آغاز شده و با گذشت هشت سال دارای 99 درصد پیشرفت فیزیکی است که بنابر آخرین وعده های وزیر راه و شهرسازی تا اواخر مهرماه برای تجهیز تحویل دانشگاه علوم پزشکی می شود تا در خوشبینانه ترین حالت در نیمه اول سال آینده آماده بهره برداری شود.

این در حالیست که روند طولانی شدن عملیات اجرایی پروژه های بیمارستانی در استان لرستان بارها از سوی رسانه ها به ویژه خبرگزاری مهر مطرح شده ولی به نظر می رسد همچنان سلامت مردم لرستان درگیر وعده هایی است که به سرانجام نمی رسد.

بیمارستان 64 تختخوابی شهرستان پلدختر با وجود شرایط حساس این شهرستان در مسیر ترانزیتی شمال به جنوب، پس از بارها خلف وعده در سن 25 سالگی طی سال گذشته در سفر سوم هیئت دولت افتتاح شد.

بیمارستان شهرستان الیگودرز نیز یکی دیگر از بیمارستانهایی است که با وجود گذشت نزدیک به 16 سال از کلنگ زنی آن در یکی دو سال اخیر فعال شده و وعده داده شده است که تا سال 1390 به پایان برسد ولی مطابق سخنان معاون وزیر که در این گزارش به آن اشاره خواهد شد بهره برداری از این بیمارستان نیز به سال آینده موکول می شود.

این در حالیست که دو مصوبه سفر دوم هیئت دولت که در سال 86 برگزار شد در زمینه احداث بیمارستان شهدای هفت تیر دورود و جایگزین بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد طی ماههای اخیر فعال شده است و عملیات در مراحل اولیه قرار دارد.

به هر حال روند طولانی شدن پروژه های بیمارستانی در لرستان یکی از مشکلاتی است که سلامت مردم در این استان را تحت الشعاع قرار داده که این امر باید از سوی مسئولان حوزه راه و شهرسازی مورد توجه جدی قرار گیرد.

وضعیت بیمارستان جایگزین شهدای عشایر خرم آباد

محمد جعفر علیزاده معاون وزیر راه و شهرسازی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به پروژه های بیمارستانی استان لرستان اظهار داشت: یکی از پروژه های بیمارستانی استان بیمارستان جایگزین شهدای عشایر است که در آن 260 تخت دیده شده است.

وی با بیان اینکه این بیمارستان یکی از پروژه های بیمارستانی بزرگ محسوب می شود عنوان کرد: بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد یک بیمارستان آموزشی و جنرال است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه معمولا بیمارستانهای آموزشی و جنرال میزان هزینه ها و مساحت شان 30 درصد نسبت به سایر بیمارستانها بیشتر است، ادامه داد: آن چیزی که در قانون بودجه آمده زمان تحویل این بیمارستان پایان سال 94 است.

علیزاده با اشاره به اینکه اعتبار مورد نیاز برای ساخت این بیمارستان 44 میلیارد تومان است بیان داشت: با توجه به اینکه استان لرستان جزء مناطق کوهستانی است تمام مطالعات ژئوتکنیک آن به طور کامل انجام شده است.

بهره برداری از بیمارستان جایگزین شهدای عشایر در سال 94

وی با بیان اینکه عملیات جانمایی این بیمارستان به طور کامل انجام گرفته است یادآور شد: همچنین عملیات خاکبرداری بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد نیز به طور کامل انجام شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به صرفه جویی های صورت گرفته در زمینه اجرای عملیات خاک ریزی و محوطه سازی این بیمارستان عنوان کرد: در راستای اجرای عملیات خاک ریزی و همچنین محوطه سازی این بیمارستان از همان خاکی که در هنگام خاکبرداری جمع آوری شده استفاده شده است.

علیزاده با تاکید بر اینکه در این مرحله از ساخت بیمارستان جایگزین شهدای عشایر خرم آباد صرفه جویی عظیمی صورت گرفته است بیان داشت: با توجه به محاسبات انجام شده میزان صرفه جویی در اجرای عملیات خاکریزی و محوطه سازی بیش از یک میلیارد تومان بوده است.

وی یادآور شد: زمانبندی اعلام شده به مجلس شورای اسلامی برای تحویل بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد پایان سال 94 است.

آخرین وضعیت بیمارستان شهرستان دورود

معاون وزیر راه و شهرسازی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به روند جانمایی بیمارستان شهرستان دورود نیز افزود: عملیات اجرایی این بیمارستان شروع شده و جانمایی آن به صورت کامل انجام شده است.

علیزاده با بیان اینکه برای ساخت این بیمارستان زیبا ترین نقطه این شهرستان در نظر گرفته شده است عنوان کرد: مکان بیمارستان دورود پس از پیگیری گزینه های متعدد توسط وزارت راه و شهرسازی و معاونت راهبردی ریاست جمهوری مکان فعلی انتخاب و عملیات اجرایی آن شروع شد.

وی با اشاره به روند ساخت بیمارستان شهرستان دورود بیان داشت: در حال حاضر کار خاکبرداری و پی سازی این بیمارستان در حال انجام است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بیمارستان شهرستان دورود جزء بیمارستانهای بزرگ استان محسوب می شود یادآور شد: این بیمارستان دارای 160 تخت بستری و در کل دارای 200 تخت است.

علیزاده با اشاره به زمان تحویل بیمارستان دورود ادامه داد: بر اساس برنامه زمانبندی شده این بیمارستان تا پایان سال 94 تحویل دانشگاه علوم پزشکی خواهد شد.

وی با اشاره به اعتبار برآورد شده برای ساخت این بیمارستان عنوان کرد: اعتبار برآورد شده برای ساخت این بیمارستان 37 میلیارد تومان است.

معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: البته ممکن است اعتبار هزینه شده برای این بیمارستان بیشتر از این اعتبار در نظر گرفته شده باشد.

بهره برداری از بیمارستان الیگودرز به سال 91 موکول شد

علیزاده همچنین با اشاره به روند احداث بیمارستان شهرستان الیگودرز نیز بیان داشت: برنامه ریزی مطلوبی برای ساخت این بیمارستان در دستور کار قرار گرفته است.

وی با تاکید بر اینکه برای ساخت این بیمارستان جهش اعتباری مطلوبی در نظر گرفته شده است افزود: اعتبار در نظر گرفته شده برای ساخت بیمارستان الیگودرز در سالجاری بیش از 300 درصد رشد داشته است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ساخت بیمارستان شهرستان الیگودرز همواره مورد تاکید مسئولان استانی و دانشگاه علوم پزشکی بوده است بیان داشت: لذا ساخت این بیمارستان در سالجاری از اولویت های وزارت راه و شهرسازی بوده است.

علیزاده با اشاره به اینکه در سالجاری میزان اعتبارات بیمارستان الیگودرز هشت میلیارد تومان افزایش یافته است، عنوان کرد: این بیمارستان تا هفته دولت سال آینده تحویل دانشگاه علوم پزشکی خواهد شد.

وی یادآور شد: عملیات ساخت بیمارستان الیگودرز با اقدامات صورت گرفته یک سال جلو انداخته شد.

وزیر: همه بیمارستانهای لرستان در دولت دهم به بهره برداری می رسد

این سخنان معاون وزیر راه و شهرسازی در حالی مطرح می شود که علی نیکزاد وزیر راه و شهرسازی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: همه پروژه بیمارستانی استان لرستان تا قبل از پایان دولت دهم تحویل داده خواهد شد.

علی نیکزاد ادامه داد: بیمارستان جایگزین بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد در سایت مسکن مهر آغاز شده و به خوبی در حال اجرا است.

وی با مطلوب ارزیابی کردن روند اجرای دو پروژه بیمارستانی دورود و الیگودرز، یادآور شد: عملیات اجرایی بیمارستان بروجرد نیز به خوبی در حال پیگیری است.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: به مردم لرستان قول می دهیم که ما در دولت دهم همه بیمارستانهای لرستان را تکمیل و تحویل خواهیم داد.

به هر حال امید می رود این وعده علی نیکزاد زمینه عملیاتی شدن پیدا کند تا پروژه های بیمارستانی الیگودرز، دورود، خرم آباد و بروجرد هر چه سریعتر در راستای رفع مشکلات این حوزه در اختیار مردم قرار گیرد.

کد خبر 1430203

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha