به گزارش خبرنگار مهر، مهرماه سال گذشته با برگزاری اولین سمپوزیوم مجسمه ساز توسط شهرداری، کرمان یکی از مهمترین رویدادهای هنری خود را تجربه کرد؛ در این سمپوزیوم 13 نفر از هنرمندان مجسمهساز حضوریافتند و در مدت15 روز فعالیت، 13 اثر ارزشمند توسط این هنرمندان تولید شد همچنین همزمان با این سمپوزیوم کلاسهای تخصصی هم برای عموم برگزار شد که در نهایت افراد زیادی با این هنر آشنا شدند.
در همین حال، در زمان برگزاری اولین سمپوزیوم ملی مجسمه سازی در کرمان قرار بر آن شد تا این سمپوزیوم به صورت سالانه برگزار شود چندی پیش از سوی قائم مقام شهردار کرمان زمان برگزاری سمپوزیوم دوم هم مهرماه اعلام شد اما در حالی که نیمه اول مهرماه را پشت سر گذاشته ایم هنوز خبری از این روداد هنری نیست.
در این باره خبرنگار مهر با یکی از هنرمندان مجسمه ساز کرمانی و عضو شورای سیاستگذاری سمپوزیوم گفتگو کرد.
شهریار رضایی در این باره می گوید: تاریخ برگزاری سمپوزیوم دوم هنوز مشخص نشده است.
وی می افزاید: طی هفته جاری(هفته سوم مهرماه) جلسه ای با هنرمندان درگیر در بحث سمپوزیوم و مسئولین شهرداری کرمان برگزار خواهد شد تا زمان برگزاری سمپوزیوم دوم تعیین شود.
سمپوزیوم تهران دلیل تاخیر کار در کرمان است
وی دلیل تاخیر در برگزاری سمپوزیوم دوم مجسمه سازی در کرمان را همزمان شدن این رویداد با سمپوزیوم تهران عنوان می کند و بیان می دارد: هر چند با این شرایط هم می شد سمپوزیوم کرمان را برگزار کرد اما از لحاظ خبری تحت الشعاع سمپوزیوم تهران قرار گرفته و مهجور می شدیم.
وی تصریح می کند: اواخر هفته جاری تاریخ دقیق دومین سمپوزیوم ملی مجسمه سازی کرمان مشخص می شود.
انتخاب هنرمندان از یک نسل جوانتر
شهریاری رضایی همچنین با بیان اینکه آثار بسیار نفیسی در سمپوزیوم اول تولید شد اظهار می دارد: همه مهمان هایی که از تهران آمده بودند و نهادهایی چون فرهنگستان هنر و یا اداره زیباسازی شهرداری تهران که به نوعی با این برنامه در ارتباط بودند، همه اذعان داشتند که در این سمپوزیوم مجموعه بسیار نفیسی پدید آمده است. رضایی بیان می دارد: حتی از سوی فرهنگسرای صبای تهران به ما پیشنهاد خریداری این آثار ارایه شد که شهرداری با این کار موافقت نکرد.
وی می گوید: امسال هم هدفمان این است که همچون سال قبل، 12 هنرمند اما در یک نسل جوانتر (ردهی سنی 35 تا 55 سال) را به این سمپوزیوم دعوت کنیم تا با آثاری که به وجود میٱید روند تاریخی مجسمه سازی کشور را ادامه دهیم.
وی همچنین بیان می دارد: درباره سمپوزیوم اول هم، کار آسیب شناسی انجام شده که سعی بر آن داریم امسال این ضعف ها را برطرف کنیم.
کارگاه دایمی مجسمهسازی در کرمان
این هنرمند مجسمهساز اظهار می کند: همچنین در برنامه ها مقرر شده بعد از سمپوزیوم دوم، مجموعه این آثار در قالب تصویر در کتابی چاپ و منتشر شود.
رضایی با بیان اینکه سمپوزیوم اول در کرمان در مجامع هنری کشور به عنوان یک نقطه عطف معرفی شده است می گوید: همچنین قرار است کارگاه دایمی مجسمه سازی همزمان یا بعد از سمپوزیوم دوم در کرمان دایر شود.
وی میافزاید: استاد شانس(از هنرمندان برجسته مجسمه سازی کشور و عضو شورای سیاستگذاری سمپوزیوم کرمان)، قول داده است که هر سال چهار استاد این رشته را برای برگزاری کلاس های آموزشی به کرمان بفرستد و شهردارای هم پذیرفته است که امکانات لازم را برای تحقق این امر مهیا کند.
توقع بیشتری از کرمانیها داریم
در همین حال، حسین کردی، قائم مقام شهردار کرمان چندی پیش در گفتگو با خبرنگار مهر درباره سمپوزیوم دوم گفت: امسال، تز فکری ما این است که هنرمندان کرمانی حضور پررنگ تری داشته باشند و به همین خاطر از هنرمندان و دانشجویان توقع بیشتری داریم.
وی با بیان اینکه سال گذشته، برخی از هنرمندان کرمانی بودند که شاید برای دخالت در بحث سمپوزیوم توقع بیشتری داشتند افزود: امسال اکیپ کارشناسی تشکیل شده و تعدادی از هنرمندان خبره می توانند وارد کار شوند البته به شرطی که قابلیت لازم را داشته باشند و یا برای حضور، تمایل داشته باشند.
انگ سیاسی نزنید
کردی تصریح کرد: توقع دیگری که ما داریم این است که همه برای برپایی و ادامهکار سمپوزیوم کمک کنند.
وی گفت: سمپوزیوم مثل یک کودک است که برای رشد و ارتقا به زمان نیاز دارد و باید دست این کودک را بگیریم.
کردی اضافه کرد: نباید به این رویداد هنری مثل دیگر فعالیت هایی که در شهر کرمان انجام می شود انگ سیاسی زده شود و در نطفه آن را خفه کنیم بلکه باید اجازه داده شود شهر رشد کند.
آثار در شهرداری نگهداری میشوند
قائم مقام شهردار کرمان درباره وضعیت فعلی آثار تولید شده در سمپوزیوم اول هم گفت: در حال حاضر این مجسمه ها در مجموعهشهرداری نگهداری می شوند که در برنامه های خاص رونمایی می شوند به عنوان مثال در افتتاح پارک بانوان شهر کرمان این آثار در معرض دید عموم قرار گرفتند.
وی افزود: نظر شهرداری بر این بود که محل خاصی برای این مجسمه ها اختصاص دهیم یا در برخی از پارکها نصب شوند که در نهایت با جمع بندی که انجام شد به این نتیجه رسیدیم بعد از سمپوزیوم دوم که کار حجیم تری است کل آثار را در سطح شهر نصب کنیم.
نظر شما