به گزارش خبرنگار مهر، پروین احمدینژاد در جلسه روز سه شنبه شورای شهر تهران و هنگام بررسی طرح الزام شهرداری تهران به ارائه تمامی مصوبات کمیسیون ماده 5 به شورای شهر تهران گفت: طرح تفصیلی با میلیاردها تومان هزینه تهیه شده و برای انجام اصلاحاتی به کمیسیون ماده 5 رفت اما از زمانی که ابلاغ این طرح به شکل قانونی به تصویب شورای شهر در آمد، شهرداری تهران بارها وعده تصویب آن در کمیسیون ماده پنج را مطرح کرد.
وی با اشاره به بروز تخلفات متعدد ساخت و ساز در شهر تهران افزود: برخی از اتفاقاتی که در شهر رخ میدهد کاملا با ضوابط طرح تفصیلی مغایر است.
با چشم غیر شورایی هم میتوان تخلفات را دید
احمدینژاد با بیان اینکه در حال حاضر بدون توجه به طرح جامع شهر تهران کاربری برخی پلاکها از مسکونی به تجاری تغییر میکند و یا کاربریهای فضای سبز را به مسکونی مبدل میکنند، گفت: در برخی از بافتهای مسکونی شهر تمامی پلاکها دو سه طبقه هستند، ناگهان ساختمان بلندمرتبهای سر برآورده که حتی با چشم غیر شورایی هم میتوان فهمید که این موارد تخلف است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با اشاره به اینکه برخی از ساختمانهای در دست احداث که در مرحله سفت کاری قرار دارند نیز برای افزایش تعداد طبقات خود مرتکب تخلف میشوند، گفت: در برخی از این ساختمانها سازههای فلزی مجددا بر خانه سوار شده و به راحتی میتوان فهمید که افزایش طبقات در این ساختمانها تخلف است.
حمزه شکیب، رئیس کمیسیون عمران شورای شهر تهران ضمن وارد دانستن نگرانیهای مطرح شده درباره عدم ابلاغ طرح تفصیلی شهر تهران در عین حال گفت: بهتر است به موضوع الزام شهرداری به ارائه مصوبات کمیسیون ماده 5 به شورای شهر بپردازیم.
وی در این رابطه توضیح داد: طرح تفصیلی شهر تهران در مقیاس یک دو هزارم هماکنون در کمیسیون ماده 5 قرار دارد که شورا خواستار لازمالاجرا شدن هر یک از بخشهای به تصویب رسیده این طرح در کمیسیون ماده 5 است.
شکیب گفت: برخی از طرحها نیز در کمیسیون ماده 5 دچار اصلاحات و تغییراتی میشوند که شورای شهر تهران عملا در جریان آن قرار ندارد، بنابراین اعضای شورا بر اساس این طرح خواستار ارائه مصوبات کمیسیون ماده 5 به شورا هستند.
وی تاکید کرد: طبیعتا شورا پس از مدت زمان معینی میتواند اعتراضات خود را نسبت به کمیسیون ماده 5 اعلام کند و در غیر این صورت مصوبه کمیسیون ماده 5 برای شهرداری لازمالاجرا خواهد بود.
18 میلیارد تومان هزینه تدوین طرح تفصیلی
هیربد معصومی معاون شهرسازی شهرداری تهران هم که در این جلسه حضور داشت در ابتدا به انتقادات مطرح شده در رابطه با طرح تفصیلی شهر تهران پاسخ داد.
وی با بیان اینکه برای تهیه طرح تفصیلی حدود 18 میلیارد تومان هزینه شده است، اظهار کرد: شهرداری تهران تا زمانی که طرح تفصیلی جدید ابلاغ نشود به طرح تفصیلی قبلی که هماکنون ملاک عمل است پایبند خواهد بود.
معصومی با بیان اینکه شهرداری تهران هیچ اطلاعات طبقه شده و مخفی از شورای شهر ندارد اظهار کرد: هیچ علت محرمانهای پشت عدم ابلاغ طرح تفصیلی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه بررسی طرح تفصیلی در شورای شهر یکسال به طول انجامید، تاکید کرد: این در حالی است که کمیسیون ماده 5 نسبت به بررسی، اصلاح و تصویب نهایی آن در جلسات متعدد اقدام کرده و به محض تصویب طرح در این کمیسیون نسبت به ارائه آن به شورای شهر اقدام خواهد کرد.
معاون شهرسازی شهرداری تهران همچنین یادآور شد: طرح جامع شهر تهران قابلیت اجرا ندارد چرا که به لحاظ مقیاس نمیتواند ملاک عمل باشد.
وی افزود: شهرداری تهران یکی از شهرداریهای کشور بوده که در تهیه طرح تفصیلی رکورد زده است.
مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران هم در این رابطه به ضرورت اعمال اصلاحاتی در طرح تفصیلی با توجه به تغییر مختصات شهر تهران اشاره کرد و گفت: هیچ شهرداری نمیتواند نسبت به اجرای طرح تفصیلی پیش از ابلاغ رسمی آن اقدام کند.
بررسی طرح تفصیلی موازی با تهیه آن بود
همچنین خسرو دانشجو سخنگوی شورای شهر تهران با اشاره به اینکه بررسی یک ساله طرح تفصیلی در شورای شهر به صورت موازی با شهرداری تهران انجام شد، اظهار کرد: رکورد تهیه طرح تفصیلی در شهرداری حاصل همکاری مشترک با شورای شهر بوده است و بررسی طرح تفصیلی در شورای شهر ترمزی در جهت تکمیل این طرح نبوده است.
در نهایت به پیشنهاد معاون شهرسازی شهرداری تهران که معتقد بود طرح "الزام شهرداری تهران به ارائه تمامی مصوبات کمیسیون ماده 5 به شورای شهر تهران " با قانون مغایرتهایی دارد، مقرر شد که این طرح در جلسه مشترکی با حضور معاونت شهرسازی و کمیسیون عمران شورای شهر تهران بررسی و در جلسه دیگری به آن پرداخته شود.
نظر شما